Analyytikot nousevat HDFC Bankin pitkän aikavälin kasvuun huolimatta toisen neljänneksen heikosta kehityksestä – Banking & Finance News

HDFC, HDFC bank, HDFC news, banking, financial express

Vaikka yksityisen sektorin suuri HDFC-pankki ilmoitti maanantaina nettokorkomarginaalin (NIM) hidastumisesta ja korkeammista huonoista lainoista 24. vuosineljännekselle, analyytikot suhtautuvat pankin pitkän aikavälin näkymiin, koska he odottavat NIM:n ja omaisuuserien laadun elpyvän tästä eteenpäin. vanhemmat analyytikot sanovat.

HDFC Bank raportoi ensimmäiset tulokset maanantaina saatuaan päätökseen kauan odotetun Housing Development Finance Corp (HDFC) -fuusion pankin kanssa 1. heinäkuuta.

Fuusio johti kuitenkin pankin NIM:n eli ansaitun ja kulutetun koron eron hillitsemiseen, joka pieneni heinä-syyskuussa jyrkästi 3,4 prosenttiin edellisen vuosineljänneksen 4,1 prosentista.

Marginaalin pieneneminen johtui pääasiassa HDFC:n 4,8–5 biljoonan rupian kokonaislainojen korkeammista kustannuksista ja osittain siitä, että keskuspankki oli toteuttanut I-CRR-toimenpiteen.

BNP Paribasin BFSI-divisioonan intialaisen analyytikon Santanu Chakrabartin mukaan HDFC Bankin on vaikea saavuttaa 4–4,1 prosentin historiallista NIM-polkuaan lähitulevaisuudessa ja pankki todennäköisesti palauttaa NIM:n 3,8 prosenttiin 24. tilikauden loppuun mennessä.

Chakrabarti sanoi, kun HDFC Bank raportoi 4,1 % NIM:n, halpalentotason käyttötilin ja säästötilin (CASA) suhde pankissa oli hyvin erilainen kuin nykyinen skenaario. Hänen kommentit ovat tärkeitä, koska CASA:n osuus HDFC Bankin talletuskannasta laski 38 prosenttiin toisella vuosineljänneksellä neljänneksen takaisesta 42 prosentista.

Trendi on linjassa teollisuuden kanssa, kun yhä useammat asiakkaat pysäköivät rahansa kiinteälle talletukselle säästöjen tai käyttötilojen sijaan saadakseen paremman tuoton. HDFC Bankin kokonaistalletusten määrä kasvoi noin 1,1 biljoonaa rupiaa raportointineljänneksen aikana 21,72 biljoonaan rupiaan syyskuun 30. päivänä.

HDFC-kokonaisuus oli myös alhaisempi marginaali, Chakrabarti sanoo, ja koko uuden omaisuusryhmän rahoittaminen sekä riittävien ensisijaisten sektorilainojen, CRR:n ja lakisääteisen likviditeettisuhteen (SLR) ylläpitäminen tarkoittaisivat, että marginaalit pysyvät paineen alla lähitulevaisuudessa.

On kuitenkin aiheellista huomata, että yhdistetyn kokonaisuuden omaisuuskustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin HDFC Bankilla aiemmin.

”Se johtuu siitä, että käyttökustannustasolla HDFC:n kustannukset olivat alhaisemmat, koska se oli kevyt organisaatio, jossa oli noin 4 000 työntekijää. Siten siitä on jotain hyötyä PPOP-tasolla”, hän sanoi.

Erään suuren kotimaisen välitysliikkeen johtavan analyytikon mukaan, koska RBI:n ICRR-mittausta on lievennetty ja pankin johto on myös sanonut, että lisälikviditeetin käyttöönotto tai takaisinmaksu kestää noin 2-3 vuosineljännestä seuraavan kahden vuoden aikana. -3 neljännestä NIM voisi olla 3,6-3,65 %. ”Pitkällä aikavälillä, vaikkapa kahdella vuodella, keskittyminen korkeatuottoisiin kirjoihin ja lainojen siirtäminen talletuksiin johtaisi marginaalien edelleen paranemiseen 3,8-3,9 prosenttiin”, he sanoivat.

HDFC Bankin omaisuuserien laatu heikkeni myös toisen vuosineljänneksen aikana. Järjestämättömien brutto- ja nettovarojen (GNPA, NNPA) suhde nousi 1,34 prosenttiin ja 0,35 prosenttiin syyskuun 30. päivän 1,23 ja 0,33 prosentista vuosi sitten.

Analyytikot sanovat, että omaisuuserien laadun odotetaan tästä eteenpäin pysyvän suurin piirtein vakaana, koska HDFC:n yksittäisten asuntolainakanta pysyy terveenä, kun taas suurin osa stressistä on tunnistettu ei-yksityiskohtaisessa 1 biljoonassa rupiassa.

”Varojen laatusuhteet saivat osuman HDFC:n ei-vähittäiskaupan salkun 22 bps:n vaikutuksesta. Pankki on kuitenkin säilyttänyt terveen PCR:n (provision coverage ratio) 74 prosentissa. Sillä on myös 0,7 %:n puskuri kelluvasta ja ehdollisista varauksista, mikä tarjoaa mukavuutta”, Motilal Oswalin analyytikot sanoivat ja lisäsi, että HDFC Bank on aloittanut sulautumisen jälkeen hyvin, ja koska kapasiteetin rakentaminen on valtavan nopeaa, se uskoo, että vipuja on olemassa. ylläpitää tätä liiketoiminnan kasvuvauhtia. Pankin kokonaisennakot kasvoivat 58 prosenttia vuodentakaisesta 23,54 biljoonaan rupiaan syyskuun lopussa.

Samankaltaiset artikkelit