Sääpäivitys: Delhi-NCR:n osat saavat kevyttä sadetta kylmän sään keskellä; IMD ennustaa lumisadetta Länsi-Himalajan alueella – Täysi ennuste täällä – Intia-uutiset

A man cycles with a schoolgirl on the pillion as they are on their way to school on a cold winter morning in New Delhi (Image/Reuters)

Osa Delhistä ja sen lähialueista National Capital Region (NCR) sai keskiviikon pikkutunneilla kevyttä sadetta kylmien sääolosuhteiden keskellä.

Samaan aikaan tiheä tai erittäin tiheä sumu nielaisi useita osia Pohjois-Intiaa, kun kylmät aallot myöhään yöllä ja varhain aamulla eivät osoittaneet merkkejä hidastumisesta.

Kylmät päiväolosuhteet iskevät Pohjois-Intiaan seuraavien 2 päivän aikana ja heikkenevät sen jälkeen.

Himachal Pradeshin, Uttarakhandin, Punjabin, Haryanan, Chandigarhin, Uttar Pradeshin ja Pohjois-Rajasthanin eristetyt taskut jylläävät kylmässä säässä 24.-25. tammikuuta, Intian ilmatieteen laitoksen (IMD) ennuste mainitsi.

Tiheästä erittäin tiheään sumuolosuhteet jatkuvat todennäköisesti muutaman tunnin ajan yöllä/aamulla joissakin/monissa Punjabin, Haryanan, Chandigarhin, Madhya Pradeshin, Biharin ja Uttar Pradeshin osissa tammikuun 27. päivään asti.

Himachal Pradeshin, Uttarakhandin, Länsi-Bengalin, Assamin, Meghalayan, Mizoramin ja Tripuran mäkiset alueet voivat nähdä sumuiset olosuhteet tammikuun 25. päivään asti.

Pääkaupungin ihmiset heräsivät tänään paksuun tiheään sumukerrokseen ja kevyeen sateeseen.

IMD:n mukaan korkeimman ja alimman lämpötilan odotetaan liikkuvan 19 ja 7 celsiusasteessa tammikuun 24. päivänä.

Delhissä on ollut tammikuussa viisi kylmää päivää ja viisi kylmäaaltopäivää, mikä on korkein viimeisten 13 vuoden aikana IMD:n tietojen mukaan.

Kahden heikon läntisen häiriön vaikutuksesta Länsi-Himalajan alueella on todennäköistä kevyttä yksittäistä sade-/lumisadetta 25.-28. tammikuuta.

Lisäksi Bengalin luoteislahden yläpuolella tapahtuvasta antisyklonisesta kiertoliikkeestä ja Marathawadan ja sen naapuruston alemmilla tasoilla tapahtuvasta syklonisesta kierrosta johtuen vähäistä sadetta yksittäisissä tai hajallaan sijaitsevissa paikoissa, todennäköisesti Vidarbhan, Chhattisgarhin, Telanganan, rannikon Andhra Pradeshin, Odishan ja Länsi-Bengalin alueella Sikkim seuraavan 2-3 päivän aikana.

Myös Andamaanien ja Nikobarsaarten ylle ennustetaan monin paikoin kevyttä tai kohtalaista sadetta 24.-28. tammikuuta ja rankkasateiden mahdollisuus 25. tammikuuta.

Samankaltaiset artikkelit