Sokerin tuotanto voi olla yli 32,5 MT – Commodities News

Top stocks to watch today

Maan sokerintuotanto kuluvalla kaudella 2023-2024 on todennäköisesti suurempi kuin viime kuussa ennustettu 32,5 miljoonaa tonnia (MT) tärkeimpien kasvuosavaltioiden suotuisten sääolosuhteiden vuoksi, Indian Sugar Mills Association (ISMA) sanoi. Tiistai.

ISMA sanoi, että viimeaikaiset sääolosuhteet ovat olleet suotuisat seisovalle ruokosadolle, ja suurten osavaltioiden, kuten Uttar Pradeshin, Maharashtran ja Karnatakan, ruokovaltuutetut ovat tehneet kauden 2023–2024 sokerintuotantoarvioitaan noin 5–10 % ylöspäin. .

”Uskomme myös, että sokerin tuotanto kuluvana vuonna voi olla suurempi kuin mitä aiemmin odotettiin”, ISMA:n lausunnon mukaan. Yhdistys julkaisee toisen ennakkoarvion sokerintuotannosta kuun loppuun mennessä.

Viime kuussa ISMA oli arvioinut maan sokerintuotannon olevan kaudella 2023-24 32,5 MT ja kotimaan kulutuksen noin 28,5 MT. Kauden 2022-23 sokerin tuotanto oli 36,61 MT, mikä ei sisällä siirtymistä etanolin tuotantoon.

Yhdistys on sanonut, että ”ensi vuoden satonäkymät näyttävät myös paremmilta kuin kuukausi sitten luultiin”. Samaan aikaan ISMA sanoi, että sokerin tuotanto 15. tammikuuta 2024 asti kuluvalla kaudella (loka-syyskuu) oli 14,95 MT, 5 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tämä ei sisällä etanolin tuotantoon käytettyä sokeria.

Tehtaita on tällä hetkellä 520, kun niitä vuosi sitten oli 515. Korkeamman tuotantoennusteen vuoksi ISMA on kehottanut hallitusta sallimaan 1-1,2 MT lisäsokeria etanolin tuotantoon. ”Jopa lisäsokerin sallimisen jälkeen etanolin tuotantoon, sulkeva sokeritase riittää kattamaan pari kuukautta seuraavaan kauteen”, lausunnossa todetaan.

Hallitus päätti viime kuussa kohdentaa 1,7 MT sokeria etanolin tuotantoon kuluvalla kaudella, kun edellisellä kaudella biopolttoaineiden tuotantoon käytettiin 3,8 MT sekä sokeriruokomehusta että melassista.

Aiemmin elintarvikeministeriö oli määrännyt kaikki sokeritehtaat ja tislaamot lopettamaan sokeriruokomehun käytön etanolin tuotannossa varmistaakseen riittävän makeutusaineen saatavuuden kotimaiseen kulutukseen.

Elintarvikeministeriön virkamiehet sanoivat tarkastelevansa sokerin tuotantoa määräajoin selvittääkseen mahdollisuutta kohdentaa lisämäärää sokeria etanolin tuotantoon. Kaudella 2022-23 maa on saavuttanut 12 % etanolin sekoituksen bensiinissä, mikä tuottaa 5 miljardia litraa etanolia.

Elintarvikeministeriö on arvioinut kuluvan kauden kotimaisen sokerin kulutuksen olevan noin 27,5 MT. Hallitus oli aiemmin pidentänyt sokerin viennin rajoituksia 31. lokakuuta 2023 yli. Intia vei viime sokerikaudella (loka-syyskuussa 2022-23) 6 tonnia sokeria ja edellisenä vuonna ennätysmäärä 11 tonnia.

Samankaltaiset artikkelit