Pankkiteknologiayritykset hyödyntävät lainanantajien digitaalista push-palvelua – Banking & Finance News

Banking, tech firms, top news, latest news, business news,

Pankkiteknologiayritykset ovat nähneet palveluilleen voimakasta kysyntää pankkien pyrkiessä nopeuttamaan teknologian käyttöönottoa. Asiantuntijoiden mukaan kustannusten minimoimiseksi pankit ovat päättäneet ulkoistaa tietyt keskeiset toiminnot näille palveluntarjoajille sen sijaan, että he rakentaisivat uudelleen omaa teknistä infrastruktuuriaan.

”Ilmeisesti teknologian ja digitalisoinnin tarve on kasvanut. Vaikka pankit yrittivät tehdä kaiken sisäisesti, se ei ole täysin onnistunut. COVID-viruksen jälkeen pankit ovat ymmärtäneet, että digitalisointi on välttämätöntä”, sanoi Rohit Arora, Biz2X:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja. Hän lisäsi, että Unified Payments Interfacen kaltaisten alustojen myötä asiakkaiden näkyvyys digitaalisille kanaville on parantunut merkittävästi ja pankit haluavat integroida erilaisia ​​teknologiaratkaisuja palvellakseen näitä asiakkaita.

Viimeisimmässä Traxcn Geon vuosikertomuksessa pankkiteknologiayritykset listattiin Intian fintech-sektorin parhaiden segmenttien joukkoon. Raportin mukaan lainan elinkaaren hallinta, luotonanto palveluna ja rahoituslaitosten KYC-ohjelmistot olivat viimeisen vuoden aikana eniten rahoitettuja liiketoimintamalleja.

Asiantuntijat huomauttavat, että näiden yritysten liiketoimintamalleihin liittyvä luottamus on antanut niille mahdollisuuden kerätä varoja myös haastavassa ympäristössä. Vuonna 2023 bengalurulainen Perfios Software Solutions keräsi 229 miljoonaa dollaria Series D -kierroksella, jota johti pääomasijoitusyhtiö Kedaara Capital.

Myös useat muut yritykset ovat nähneet vetoa pankkiteknologiaratkaisuihin. ”Pyrimme ratkaisemaan alan todellisen ongelman, joka tarjoaa teknisiä ratkaisuja, jotka auttavat pankkeja hallitsemaan omaisuuden laatua paremmin ja nopeuttamaan maksuprosessia”, sanoi Manu Prakash, MD ja kumppanuuksien ja FI kattavuuden johtaja, CredAble.

CredAble on mahdollistanut liiketoimia 5 000 miljoonan rupian arvosta vuonna 2023. Yritys ansaitsee lähes 40 % liikevaihdostaan ​​pankkitoiminnan lisenssillä. Sen teknologian avulla lainanantajat voivat maksaa käyttöpääomalainoja pienille ja keskisuurille yrityksille.

Pankit tarvitsevat teknologiaa keskeisten toimintojen, kuten tilin avaamisen, asiakaslähtöisyyden ja lainanhoidon, suorittamiseen. Pankkien yritys siirtyä digitaalisuuteen on rajoittunut front office -toimintoihin, kun taas back-office-tekniikka on pysynyt arkaaisena.

”Nämä taustatekniikan ydinteknologiat ovat kypsiä häiriöille pankkiteknologian startup-yrityksille, jotka tekevät yhteistyötä pankkien kanssa ja auttavat pankkeja tehostamaan toimintaansa”, sanoi Lentran tietojohtaja Rangarajan Vasudevan.

Enkashin perustaja Hemant Vishnoi sanoi, että koska teknologian nopea päivittäminen on vaikeaa, pankit ottavat mieluummin käyttöön pankkiteknologiayritysten tarjoamia ratkaisuja.

Lainanantajat työskentelevät teknologian tarjoajien kanssa rakentaakseen väliohjelmiston, joka toimii siltana heidän vanhan järjestelmän ja uuden teknologian välillä. Pankkiteknologiateollisuuden markkinakoon arvioidaan olevan 16 miljardia dollaria. Tämän odotetaan yli kaksinkertaistuvan seuraavan 10 vuoden aikana.

Asiantuntijoiden mukaan Reserve Bank of Indian ohjeistukset digitaalisten pankkiyksiköiden perustamisesta ja IT-palvelujen ulkoistamista koskevat normit auttavat edistämään tuoteinnovaatioita. Tekoäly, koneoppiminen, data-analytiikka ja lohkoketju ovat pankeille avainalueita.

Samankaltaiset artikkelit