IDBI Bank aikoo periä takaisin 4 000 miljoonan ruplaa huonot lainat 24. tilikaudella

IDBI Bank, IDBI Bank bad loans, IDBI Bank loans, IDBI Bank revenue,

IDBI Bank tavoittelee 4 000 miljoonan rupian lainan takaisinperintää vuosina 2023-2024, sanoi sen toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Rakesh Sharma.

Pankki oli saanut huhti-kesäkuussa takaisin huonoja lainoja 1 628 miljoonan ruplan arvosta. Arvonalentumiskirjauksista saatu takaisinotto oli katsauskaudella 91 miljoonaa ruplaa.

”Meidän on selvennettävä yksi asia. Poistettu tili on periaatteessa kirjanpitoa, jossa 100 % varaus on tehty. Toipumispyrkimykset toki jatkuvat. Palautuksen laajuus vaihtelee kuitenkin tilistä toiseen. Emme voi yleistää, hän sanoi.

Hän lisäsi, että keskimäärin hiuksia leikataan, koska nämä tilit olivat kärsineet tappioita. Tarkoituksena on maksimoida takaisinperintä ja kaikki mekanismit, mukaan lukien NCLT, kertamaksu ja myynti omaisuuden jälleenrakennusyrityksille, kokeillaan.

IDBI Bank oli saanut takaisin noin 5 300 miljoonan rupiaa huonoja lainoja vuosina 2022–2023. Pankki on yrittänyt pienentää huonoja lainojaan ennen strategista deinvestointiaan, joka todennäköisesti saadaan päätökseen kuluvan tilikauden aikana.

Sen järjestämättömien bruttovarojen suhde (NPA) laski 30. kesäkuuta 5,05 prosenttiin vuoden takaisesta 19,9 prosentista. NPA-suhde laski 0,44 prosenttiin kesäkuun 30. päivänä vuoden takaisesta 1,26 prosentista.

Jatkossa pankki aikoo BKTL-suhteensa olla alle 5 prosenttia ja pitää netto-NPA-suhteensa alle 0,5 prosentissa. Pankin kattavuusaste nousi kuitenkin kesäkuun 30. päivänä 98,99 prosenttiin vuoden takaisesta 97,78 prosentista kesäkuun neljänneksen lisävarauksen seurauksena.

”Jos näet, lipsumieni ovat vähentyneet tällä vuosineljänneksellä. Mikä tahansa lisämääräys, jonka olemme tehneet, on vapaaehtoista. Tämä on auttanut meitä vahvistamaan tasettamme. Se ei johdu lipsumista”, hän sanoi.

Sharma ei osannut kommentoida pankin investointien purkamisen edistymistä, koska prosessia johtaa kokonaisuudessaan valtion investointi- ja julkinen varainhoitoosasto. Hän kuitenkin korosti, että pankin painopiste olisi varojen laadun parantamisessa.

Lainakannan osalta pankki aikoo pitää yritysten ja vähittäiskaupan suhteen 35:65:ssä.

Pankki haluaa jatkossakin tuoda markkinoille uusia tuotteita asiakkaan ja markkinoiden tarpeiden mukaan. Ideana on vähittäiskaupan noin 12 prosentin kasvu keskittyen vahvasti omaisuuden laatuun.

Talletuksissa pankki keskittyy entistä enemmän yksityishenkilöihin, varakkaisiin henkilöihin ja institutionaalisiin tileihin.

”CASA-suhteemme on 52,6 %. Koska kyseessä on korkea korkoympäristö, ihmiset sijoittavat enemmän määräaikaistalletuksia. Joten tavoitteemme CASA-suhteelle on, että se ei saisi pudota alle 50%. Tarpeen mukaan nostamme tietysti vähittäistalletuksia, määräaikaistalletuksia ja joukkotalletuksia.”

Samankaltaiset artikkelit