RBI estää Bajaj Financea tarjoamasta ”eCOM”- ja ”Insta EMI-korttia” – Pankki- ja rahoitusuutisia

RBI, Bajaj Finance, Insta EMI Card, Bajaj Finserv Insta EMI Card, latest news business news, business news, top news,

Intian keskuspankki (RBI) kielsi keskiviikkona Bajaj Financea lopettamasta seuraamuksia ja maksuja kahdelle tuotteelleen – ”eCOM” ja ”Insta EMI Card” – välittömästi, koska se ei ollut noudattanut sääntelyviranomaisen digitaalista lainaamista koskevia ohjeita. lausunto.

RBI sanoi, että ei-pankkirahoitusyhtiö (NBFC) ei antanut ”Key Fact Statement” -selvitystä lainaajille näiden kahden lainatuotteen puitteissa, ja havaitsi myös puutteita Bajaj Financen jo antamissa keskeisissä faktalausunnossa muissa digitaalisissa lainoissa, jotka olivat sanktioituja. NBFC.

Bajaj Financen mobiilisovelluksella oli 16,74 miljoonaa latausta Q2FY24:n aikana, mikä on 33 % enemmän kuin vuotta aiemmin, kun taas se tarjosi sovelluksessa 134 erilaista ohjelmaa tai ominaisuutta, mikä on enemmän kuin 87 vastaavalla ajanjaksolla viime tilikaudella. Se hankki 678 000 EMI-korttia digitaalisesti Q2FY24:n aikana, mikä nostaa voimassa olevan digitaalisen EMI-kortin 4,2 miljoonaan. NBFC:n hallinnoitavat varat (AUM) kasvoivat 33 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) 2,90 biljoonaan rupiaan syyskuun 30. päivänä. Se kirjasi 8,53 miljoonaa uutta lainaa vuoden 2024 toisella vuosineljänneksellä verrattuna 6,76 miljoonaan vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä.

Yrityksen verkkosivuston mukaan Bajaj Finserv Insta EMI -kortilla on yli 40 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää, se on käytettävissä yli miljoonassa tuotteessa, tarjoaa yli 1 000 EMI-järjestelmää ja siinä on ominaisuuksia, kuten maksuttomat EMI-laitteet ja end-to-end-digitaalipalvelu. Kortilla on ennakkohyväksytty luottoraja, joka on enintään 200 000 ruplaa, jota asiakkaat voivat käyttää 150 000 myymälässä yli 4 000 kaupungissa. Kortti tarjoaa takaisinmaksuaikaa jopa 24 kuukautta ostopäivästä.

eCOM- tai verkkokauppalainat puolestaan ​​tarjoavat online-myyjille ”flexi-lainaa”, joka NBFC:n mukaan tarjoaa jopa 45 % alennuksen EMI-maksuista. Nämä lainat ovat vakuudettomia, eikä myyjän tarvitse antaa lainalle vakuuksia. NBFC antaa 48 tunnin kuluessa hyväksynnän sellaisille yrityslainoille, joiden arvo on enintään 55 000 rupiaa, ehtojen mukaisesti.

RBI:n digitaalisia ohjeita käsittelevän työryhmän komitean elokuussa 2022 suositusten mukaan luottolaitosten on toimitettava lainanottajalle yksityiskohtainen Key Faktat ennen lainasopimuksen toteuttamista. Ryhmä suosittelee, että digitaalisten lainojen kokonaiskustannukset vuosikoron (APR) muodossa on ilmoitettava lainaajille, ja todellinen vuosikorko on myös osa faktatietoa.

Todellinen vuosikorko perustuu kokonaiskustannuksiin ja marginaaliin, joka sisältää varojen kustannukset, luottokustannukset ja käyttökustannukset, käsittelymaksun, varmistusmaksut, ylläpitomaksut, lukuun ottamatta ehdollisia maksuja, kuten rikosoikeudellisia maksuja ja myöhästymismaksuja. Todellinen vuosikorko on ilmoitettava lainanottajalle etukäteen osana Key Fact Statement (KFS), se sanoi.

Samankaltaiset artikkelit