Jatkuva tauko ohjauskoroissa lupaa hyvää asuntomarkkinoille: Developers – Money News

Continued pause on policy rates bodes well for housing market: Developers

Kuten yleisesti odotettiin, Intian keskuspankki (RBI) säilytti keskeisen ohjauskoron status quon MPC-tarkistuskokouksessaan perjantaina ja vahvisti vetäytymispolitiikkansa. Muutto lupaa hyvää Intian asuntomarkkinoille ja vahvistaa luottamusta mahdollisten asunnonostajien keskuudessa.

Kehittäjät kiittivät RBI:n päätöstä pitää repokorko 6,5 prosentissa viidettä kertaa peräkkäin, ja kehittäjät sanoivat, että RBI:n päätös pitää korot vakaana yhdistettynä suotuisiin inflaatio-odotuksiin heijastelee strategista asennetta, joka edistää talouden vakautta.

”Tämä liike tulee, kun Intian kiinteistösektorilla on jo ollut vahvaa kysyntää, ja nyt, ostajien lisääntyneen luottamuksen ja houkuttelevan investointiympäristön myötä, voimme odottaa asuntomarkkinoiden kasvun ja vaurauden vieläkin voimakkaampaa aaltoa vuonna 2024”, sanoi Ankush Kaul, Ambience Groupin liiketoimintajohtaja.

Eros Groupin johtaja Avneesh Sood sanoi: ”Kun BKT:n ennustetaan kasvavan 7 % vuosina 2023-2024 ja maaseudun kysynnässä on positiivinen muutos, muuttumaton repokorko varmistaa kiinteistömarkkinoiden vakauden ja kohtuuhintaisuuden. Kiinteistökehittäjänä suhtaudumme tähän päätökseen myönteisesti ja odotamme jatkuvaa vauhtia ja asunnonostajien luottamuksen lisääntymistä. Maailmantalouden epävarmuustekijöistä huolimatta Intian kiinteistösektori on edelleen sitkeä vahvan kapasiteetin käyttöasteen ja kaupunkien kysynnän tukemana.

Rakennustyöntekijät uskovat, että RBI:n pyrkimys pitää ohjauskorot ennallaan houkuttelee asuntomarkkinoilla positiivista vauhtia.

Rajjath Goel, MRG Groupin toimitusjohtaja, sanoi: ”Kiistuvien asuntojen hintojen keskellä ennallaan pysyvät asuntolainakorot helpottavat asunnon ostajia. Odotamme siis sekä ostajien että kehittäjien hyötyvän vakaista koroista, koska ostajat tuntevat olonsa mukavammaksi käyttää rahojaan alalla. Ja uudet lanseeraukset, projektien laajentaminen nousevissa hotpoteissa, ovat kaikki tämän RBI:n päätöksen tukena.

Uddhav Poddar, Bhumika Groupin toimitusjohtaja, sanoi: ”Intian talous skaalaa ennennäkemättömiä korkeuksia; GST-kokoelma on kasvanut valtavasti, Sensex on kaikkien aikojen huipussaan, inflaatio on hallinnassa ja asuntosektorilla on ollut ennätysvuosi. Vaikka kiinteistöala mieluummin alentaa korkotasoa, RBI:n päätös säilyttää status quo on tasapainoinen liike edellä mainitussa tilanteessa.

Dr. Dharmesh Shah, Hero Realty Pvt Ltd:n toimitusjohtaja, sanoi: ”Tällä päätöksellä odotetaan olevan myönteinen vaikutus kiinteistömarkkinoihin, erityisesti asuntoalalla, mikä johtaa kiinteistökauppojen tasaiseen kasvuun. Keskitulo- ja premium-asuntokauppojen kasvutrendi todennäköisesti jatkuu, kun taas kohtuuhintaisissa ja pienituloisissa asunnoissa, korkojen vaikutuksesta, aktiviteetti voi olla varovaisempaa.

Ostajille muuttumaton repokorko on herkku, koska se tarjoaa heille uuden mahdollisuuden ostaa kiinteistöjä parhaaseen hintaan. ”MPC nosti viimeksi tätä korkoa 25 pisteellä 6,50 prosenttiin kokouksessaan helmikuussa 2023. Nykyiset tilastot osoittavat, että asuntomarkkinoilla menee kuluttajien kannalta melko hyvin, mikä on sopusoinnussa talouden vahvan tilan kanssa. Meillä on vahva asuntokaupan vauhti lähestymässä lomakauden vilkkainta neljännestä; RBI:n päätös pitää korot vakiona on ratkaisevan tärkeä asuntomarkkinoiden kasvun edistämisessä”, sanoi Subhash Goel, MD, Goel Ganga Developments.

Alan toimijat sanovat, että korkotason pitäminen vakaina on asuntosektorilla elintärkeää, koska se on haavoittuvainen korkotason vaihteluille.

Ankit Gupta, Reach Groupin johtaja, sanoi: ”Intian keskuspankin päätös pitää repokorko ennallaan toimii keskeisenä katalysaattorina tämän huolen ratkaisemisessa. Positiiviset talousnäkymät yhdistettynä vakaaseen korkotasoon luovat suotuisan ympäristön, joka tukee asunnon hankinnan kannattavuutta.”

”Huippupankin ilmoitus pitää nykyiset ohjauskorot osoitus keskuspankin lujasta asenteesta pitää yllä valppautta inflaatiopaineita vastaan. Päätös pitää korot vakaina nähdään suotuisana tekijänä, joka tukee jatkuvaa kysyntää. Tämä vakaus ei ainoastaan ​​vahvista potentiaalisten asunnonostajien luottamusta, vaan myös osaltaan ylläpitää positiivista vauhtia kiinteistömarkkinoilla”, sanoi Prashant Rao, toimitusjohtaja, Poulomi Estates, Hyderabadissa toimiva kiinteistökehittäjä.

Krisumi Corporationin toimitusjohtaja Mohit Jain sanoi: ”RBI:n viisas päätös säilyttää korkotaso pyrkii kestämään inflaation sen tavoitealueella. Tämä tarkoittaa tervetullutta taukoa pankkien tarjoamien asuntolainojen korkojen nousupolussa, mikä takaa EMI:n vakauden lainanottajien kannalta. Tämä myönteinen kehitys lupaa hyvää asuntomarkkinoille, sillä se vauhdittaa myyntiä eri kiinteistösegmenteissä, mukaan lukien kohtuuhintaiset, keskihintaiset ja luksusasunnot, eri alueilla lähitulevaisuudessa.”

Jotkut rakennuttajat kuitenkin kokevat, että nykyisetkin korot ovat korkeita ja niitä on laskettava asuntokaupan lisäämiseksi.

Esimerkiksi Nayan Raheja Raheja Developersistä sanoi: ”RBI:n päätös säilyttää status quo repokorolla on tervetullut askel. Huolimatta kiinteistöalan toiveesta pieneen perääntymiseen, tämä päätös viestii vakautta. Se lisää luottamusta kehittäjien ja asunnonostajien keskuudessa tarjoten selkeämpiä pitkän aikavälin taloudellisia sitoumuksia ja EMI:itä. Positiivisen kuluttajan tunteen myötä ala on valmis säilyttämään ennätyssuorituksensa. Nykyinen 6,5 prosentin korko on kuitenkin kaikkien aikojen korkein. Toivomme, että seuraavassa MPC-kokouksessa tarkastellaan alan pyyntöä ja tasoitetaan tietä paluulle matalakorkoiseen järjestelmään.

Trehan Groupin toimitusjohtaja Saransh Trehan totesi: ”RBI:n päätös heijastaa sen yksiselitteistä sitoumusta laskea kokonaisinflaatio 4 prosenttiin ja vahvistaa sen vahvan kannan hillitä inflaatiovauhtia. RBI MPC:n jäsenet. Suurin osa meistä aavistaa, että RBI äänestäisi nykyisen repokoron tilan jatkamisen puolesta, joten päätös oli odotettu eikä siihen liitetty sokkiarvoa. Ei tarkoita, että olisimme arvostaneet sitä, jos RBI olisi harkinnut repokorkojen alentamista saadakseen eliniän markkinoiden lepotilaan joillakin alueilla. Tästä huolimatta kiinteistömarkkinat ovat elpyneet tasaisesti. Joten inflaatiota estävä teline auttaa myös luomaan sujuvat toimintaolosuhteet.”

Oli tilanne mikä tahansa, RBI:n harkittu toimenpide repokoron pitämisessä ennallaan tuo helpotuksen huokauksen kodin ostajille.

Jetaish Gupta, yksi Adore Groupin perustajista ja johtaja, sanoi: ”Tämä vakaus korkotasoissa takaa suotuisan ympäristön niille, jotka haluavat omistaa kodin. Tämä päätös tukee kiinteistömarkkinoiden lisäksi myös talouskasvua. Se kuvastaa RBI:n harkittua lähestymistapaa, joka mukautuu alan tarpeisiin ja antaa positiivisen sysäyksen asuntoalalle, mikä edistää yleistä talouskehitystä. Tasaiset korot ovat erityisen hyödyllisiä asuntolainan ottajille, koska ne tarjoavat taloudellista ennustettavuutta ja keventävät kuukausittaisten lyhennysten taakkaa.”

Valitettavasti, huolimatta ajoissa suoritetuista maksuista, monet lainanottajat ovat nähneet laina-ajansa nousevan tänä aikana pikemminkin kuin laskeneen. Joten mikä on ratkaisu?

Motia Groupin johtaja LC Mittal sanoi, että asuntolainojen EMI:t pysyvät ennallaan toistaiseksi. Johtavat pankit ja asuntolainan tarjoajat, mukaan lukien HDFC Bank, Bank of Baroda ja State Bank of India, tarjoavat tällä hetkellä asuntolainakorkoja 8,4-9,05 prosentin välillä. Tämä tarkoittaa pidempiä laina-aikaa tai korkeampia EMI-arvoja nykyisille asuntolainanottajille – tai useimmiten molemmille. Nopeista maksuista huolimatta monet lainanottajat ovat nähneet laina-ajansa nousevan tänä aikana pikemminkin kuin laskeneen.

”EMI-korotusten sijaan voit ajatella lainan osittaista takaisinmaksua sijoituksillasi ja säästöilläsi. Paras vaihtoehto tässä tilanteessa, ottaen huomioon korkean koron skenaarion, olisi jälleenrahoittaa alhaisemmalla korolla säilyttäen samalla suurempi EMI. Tämä auttaa sinua pienentämään lainakulujasi. Jos aiot hakea asuntolainaa, älä luota päätöstäsi vakuutuskoron muutoksiin. Asuntolainanottaja kokee lainan aikana useita muutoksia korkosyklissä, koska asuntolainat ovat usein pitkäaikaisia ​​lainoja”, Mittal lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit