Fintech-yritysten strategiat menestyä keskellä RBI:n luottokorttimaailman uudelleenmuotoilua – Pankki- ja rahoitusuutiset

Zaggle partners with Hyperface to power its corporate credit cards

Intian luottokorttimarkkinoilla on vuosien varrella nähty paradigman muutos, ja fintech-yritykset ovat olleet edelläkävijöitä digitalisoinnissa, innovaatioissa ja rahoituspalvelujen saatavuuden demokratisoinnissa. Hyödyntämällä uuden aikakauden teknologioita, nopeasti kasvavat fintech-yritykset muuttavat perinteistä pankkitoimintaa palvelemalla heterogeenista väestöä ja ratkaisemalla heidän tärkeimmät huolensa.

Intian luottokorttimarkkinat kasvavat ennennäkemättömällä tavalla ja lähestyvät 100 miljoonan kortin virstanpylvästä. Fintech-startupit ovat keskeinen rooli tässä kasvussa ja luotonannon uudistamisessa tarjoamalla räätälöityjä luottokorttipalveluita erilaisiin kuluttajien tarpeisiin.

Ennennäkemättömän kasvun keskellä RBI on tehostanut fintech-sektorin valvontaansa varmistaakseen kestävän kasvun. Eräs äskettäinen RBI-direktiivi kielsi korttiverkkoja myöntämästä kaupallisia luottokortteja fintech-yrityksille vedoten mahdolliseen riskienhallinnan epäonnistumiseen, mikä voisi johtaa ongelmiin, kuten rahanpesuun ja varojen kierrätykseen. Toinen määräys myös ohjeisti luottokorttien myöntäjiä tarjoamaan asiakkaille korttiverkon valinnanvapauden, jolloin loppukäyttäjät voivat valita tarpeisiinsa sopivat ominaisuudet.

Kaiken kaikkiaan huippupankin ensisijainen syy näiden määräysten toimeenpanolle on kuluttajien etujen turvaaminen samalla kun kartoitetaan fintech-luottokorttialan toteuttamiskelpoinen kasvukaari. Ensinnäkin tämä saattaa näyttää huolestuttavalta fintech-pelaajien kannalta; Se tarjoaa kuitenkin myös mahdollisuuden innovaatioon ja kasvuun, mikä voi auttaa näitä uuden aikakauden startup-yrityksiä saamaan etulyöntiaseman perinteisiin instituutioihin verrattuna.

Yksi strategia, jolla fintech-yritykset sopeutuvat tähän muutokseen, on keskittyä niche-segmentteihin palvelemalla pk- ja pk-yrityksiä, keikkatyöntekijöitä ja tiettyjä kuluttajaryhmiä, jotka tarvitsevat aktiivisesti luottopalveluja ja ovat yleensä alipalveluttuja. Hyödyntämällä teknologian voimaa yhdistettynä tarkkaan data-analyysiin tarjotakseen näille kuluttajille henkilökohtaisia ​​luottokortteja, fintech-yritykset voivat tunkeutua markkinoille tehokkaasti ja palkita heidät korkeammalla brändiuskollisuudella ja suuremmilla marginaaleilla.

Fintech-alan vakiintuneet toimijat hyödyntävät jo teknologiaa ja dataa yksinkertaistaakseen alipalvelua saaneiden kuluttajien prosessia sopivien luottokorttien valinnassa. He asettavat etusijalle turvallisten ja kätevien tapahtumien tarjoamisen asiakkaille ja integroivat luottokorttitapahtumiin digitaalisia teknologioita, kuten UPI:n. Lisäksi innovatiivisen teknologian ja edistyneen analytiikan ansiosta nämä yritykset tarjoavat henkilökohtaisia ​​luottolimiittejä. Lisäksi he edistävät aktiivisesti talouslukutaitoa runsaiden resurssiensa avulla edistääkseen osallistavampaa talousympäristöä.

Vaikka perinteisten pankkien ja fintech-aggregaattoreiden välillä saattaa olla kiistaa, koska ne ovat käytännössä kilpailijoita, on silti tilaa positiiviselle yhteistyölle, joka hyödyttää molempia. Fintech-yritykset voivat hyödyntää teknistä asiantuntemustaan ​​ja ketteryyttään tukeakseen pankkeja luottokorttitarjonnassaan, kun taas pankit voivat tarjota fintech-yrityksille laajemman asiakaskunnan, neuvoa heitä vaatimustenmukaisuusasioissa ja auttaa heitä skaalautumaan.

Useat uudet fintech-yritykset mullistavat myös luottokorttitarjontaansa, kuten helpottamalla Osta nyt, pelaa myöhemmin (BNPL) ja EMI-tapahtumia muiden palvelujen ohella. Harkitse ostoa, kuten Rs:n arvoisen television ostamista. 1 00 000, mikä edellyttää mahdollisesti suuren osan säästöistä tai tuloista hyödyntämistä kerralla. Tarjoamalla erinomaisia ​​EMI- tai BNPL-palveluita alhaisemmilla koroilla tai ilman korkovaihtoehtoja luottokortilla asiakkaiden on helpompi tehdä isoja ostoksia ilman välitöntä kustannustaakkaa.

Tämän lisäksi fintech-yritykset perehtyvät myös uusiin luottoriskimalleihin vähentääkseen riippuvuutta perinteisistä luottopisteistä hyödyntämällä teknologian voimaa. Nämä nykyaikaiset mallit käyttävät tekoälyä ja muita työkaluja edukseen, jolloin yritykset voivat päivittää mallejaan reaaliajassa dynaamisten markkinaolosuhteiden ja kuluttajien käyttäytymisen perusteella. Näin fintech-yritykset voivat palvella laajempaa asiakaskuntaa nopeammin, mutta myös varmistaa perusteellisen riskien arvioinnin.

Pohjimmiltaan RBI:n luottokorttimarkkinoiden uudelleenjärjestely saattaa aluksi näyttää haasteelta, mutta se on loistava tilaisuus vauhdittaa innovaatioita ja kasvua fintech-yrityksille. Keskittyminen tiukkojen tilojen täyttämiseen kapeilla luottosegmenteillä, tekoälyn käyttäminen edukseen ja yhteistyö perinteisten instituutioiden kanssa auttaa fintech-yrityksiä navigoimaan tässä dynaamisessa ympäristössä. Fintech-yritykset, jotka ovat omistautuneet vastaamaan erilaisiin asiakastarpeisiin, voivat johtaa Intiaa kohti innovatiivisempaa rahoitusmaisemaa.

Samankaltaiset artikkelit