Infosysin osakkeet näkevät jyrkän laskun IT:n tärkeimpinä ohjeina haalealle kasvulle 25. tilikaudella – Market News

Infosys saw a decline of up to 2% on Friday, April 19

Teknologiajätti Infosysin osakkeet laskivat jopa 2 % perjantaina 19. huhtikuuta sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti puuttuvista tuloarvioista ja antoi pehmeämmän ohjeistuksen tilikaudelle 2025.

Infosysin Yhdysvalloissa noteeratut osakkeet onnistuivat hieman toipumaan ja kävivät 1 %:n laskussa avaushetkellä kokenut 8 %:n pudotuksen pre-market-kaupassa torstaina.

Klo 12.02 Infosysin osakkeet ovat laskeneet 1,40 % 1 399,35 rupiaan NSE:ssä.

Infosys paljasti vaimean vakiovaluutan (CC) liikevaihdon kasvuennusteen 1-3 % vuodelle 25, mikä oli alle analyytikoiden arviot 2-6 % CC-arvoissa, sekä liikevoittomarginaaliohjeistus 20-22 %.

Huolimatta siitä, että 4,5 miljardin dollarin arvoiset sopimusarvot saavutettiin vuosineljänneksen aikana, joista 44 prosenttia oli uusia nettosopimuksia, bengalurulainen yritys päätti alentaa liikevaihtoohjeistustaan. Erityisesti kaupan arvo 24. tilikaudelle saavutti kaikkien aikojen ennätyksen, 17,7 miljardia dollaria, minkä johto uskoo tukevan heitä tulevalla tilikaudella.

Viimeisen kolmen kuukauden aikana Infosysin osakkeet ovat pudonneet 14 prosenttia, mikä tekee IT-sektorista yhden huonoimmin menestyneistä yrityksistä toipua korkojen nousun ja inflaation aiheuttamasta hidastumisesta.

Samanaikaisesti myös Nifty IT -indeksin arvo laski lähes 10 % saman kolmen kuukauden aikana, toisin kuin vertailuindeksin Nifty50 kirjaama 2 % nousu.

Infosysin välittäjät ja analyytikot

Maailmanlaajuinen välitysyritys Jefferies on säilyttänyt Infosysin osakkeiden ostoluokituksen, jonka hintatavoite on 1 630 ₹. Välitys katsoi, että CC-liikevaihdon lasku johtui sopimusten uudelleenneuvotteluista ja laajuuden supistuksesta huolimatta siitä, että uusien sopimusten nettovoitot olivat terveet.

Saman Religare Brokingin Nirvi Ashar – Fundamental Analysta -kommentti sanoo, että Infosysin tulokset jäivät odotuksemme alapuolelle, mutta olivat hyvin johdon ohjeiden mukaisia. Uskomme, koska asiakkaat ovat edelleen takajaloilla uusien harkinnanvaraisten sopimusten allekirjoittamisen suhteen.

Ashar lisää myös, että liikevaihdon kasvun positiivinen tulos saattaa viivästyä 1-2 vuosineljänneksellä, mutta odottaa 25:n kokonaisvuoden olevan parempi kuin FY24. Kasvua vauhdittaa sen sukupolven AI & Cloud sekä automaatioteknologian kysyntä.

Pitkän aikavälin näkemystä kommentoidessaan Wright Researchin perustaja ja rahastopäällikkö Sonam Srivastava sanoo, että kun he tiedostavat IT-kulujen odotettavissa olevan kiihtymisen mahdolliset hyödyt seuraavan kahden tai kolmen vuoden aikana, he tunnistavat myös lähiajan haasteita. Pitkän aikavälin näkemys on edelleen positiivisempi, ja analyytikot luottavat edelleen Infosysin pitkän aikavälin kasvukaariin.

Samankaltaiset artikkelit