Joukkovelkakirjamarkkinat saattavat houkutella India Inc:ia, kun hallitus vetäytyy – Market News

India Inc, Corporate bonds, gross borrowings, Nirmala Sitharaman, top news, latest news, business news,

Hallituksen päätös alentaa bruttolainojaan 25. tilikaudelle on avannut mahdollisuuden yritystaloille, jotka haluavat hankkia pääomaa kilpailukykyiseen hintaan. Yrityslainat, jotka ovat velkainstrumentteja, näyttävät nyt houkuttelevilta India Inc:lle, sektorin asiantuntijat sanoivat, kun joukkovelkakirjamarkkinoilla aktiivisesti markkinatoimijana toimiva keskus astuu takaisin 25. tilikaudella.

Unionin valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman sitoi torstaina bruttolainan 14,13 biljoonaan rupiaan ja nettolainan 11,75 biljoonaan Rs 25:lle FY:lle esitellessänsä väliaikaisen talousarvionsa. Suunniteltu lainanotto vuodelle 25 on 8,42 % pienempi kuin 24 vuoden bruttotavoite (15,43 biljoonaa rupiaa).

Ilmoitus pudotti 10 vuoden viitelainan tuotot peräti 8 peruspistettä 7,06 prosenttiin, Bloombergin tiedot osoittivat. Sitharaman itse totesi torstaina pitämässään budjettipuheessaan, että hallituksen lainanoton supistaminen toisi lisää pääomaa pöydälle yksityiselle sektorille. ”Kesuksen pienemmät lainat helpottavat yksityisen sektorin luottojen saatavuutta”, hän sanoi.

Asiantuntijoiden mukaan suurimmat edunsaajat olisivat pääomavaltaiset alat, kuten energia, infrastruktuuri, teräs, metallit ja sähkö. Maan suurimman infrastruktuuriyhtiön Larsen & Toubron (L&T) talousjohtaja R Shankar Raman sanoi: ”Tämä on hyvä kehitys joukkovelkakirjamarkkinoille.

Laskevat tuotot hyödyttävät hyvin luokiteltuja yrityksiä ja vähentävät jossain määrin riippuvuutta instituutiorahoituksesta. Koska RBI ei ole vielä ilmoittanut koronlaskuista, yritysten joukkovelkakirjat voivat tarjota houkuttelevan sijoitusmahdollisuuden markkinoille.

Sanjay Dutt, MD & toimitusjohtaja, Tata Realty and Infrastructure, sanoi: ”Odotamme lainakustannusten laskevan yksityisellä sektorilla. G-Sec-tuottoja on korjattu jo 10 peruspisteellä välibudjetin jälkeen. Vaikka tällä ei välttämättä ole merkittävää vaikutusta joukkolainojen tuottoon välittömällä aikavälillä, keskipitkällä aikavälillä odotamme yksityisen sektorin lainakustannusten laskevan useiden tekijöiden vuoksi.

Bloombergin tietojen mukaan intialaiset yritykset keräsivät lähes 11 biljoonaa rupiaa CY23:ssa laskemalla liikkeeseen rupiaa. Tämä luku voi nousta ainakin 10-15 prosenttia, asiantuntijat sanoivat, koska joukkovelkakirjamarkkinat vaikuttavat houkuttelevilta intialaisille yrityksille Budget-ilmoituksen jälkeen.

Rajiv Agarwal, MD ja toimitusjohtaja, Essar Ports, sanoi: ”Hallitus on parantanut kuluvan vuoden julkisen talouden alijäämälukuja ja ensi vuoden ennuste on 5,1%. Valtion lainat jäävät paljon pienemmäksi, mikä johtaa joukkovelkakirjojen tuottojen laskuun ja yksityisen sektorin rahakustannusten laskuun.

Sanjay Gupta, puheenjohtaja ja MD, APL Apollo Tubes, sanoi, että rahastojen saatavuus edullisin korkoin loisi yrityksille uusia kasvu- ja investointinäkymiä. ”Valtion lainanoton vähentäminen on merkki positiivisesta muutoksesta, sillä yksityiselle sektorille on saatavilla varoja halvemmalla. Pidämme tätä lupaavana askeleena, koska se on linjassa pitkän aikavälin sitoutumisemme kanssa infrastruktuurin kehittämiseen”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit