RBL Bank tavoittelee 1,5 prosentin oman pääoman tuottoprosenttia tilikaudelle 26 mennessä – Banking & Finance News

RBL bank, latest bank news, industry news, latest news, business news, bank news,

Yksityisen sektorin lainanantaja RBL Bank tavoittelee 1,4–1,5 % pääoman tuottoa (RoA) ja 14–15 % oman pääoman tuottoa (RoE) 26 vuoden loppuun mennessä verrattuna 1 %:n ja 8,4 %:n omaan pääomaan vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen aikana, pankin johto sanoi. sijoittajatapaamisia.

Saavuttaakseen parametrit 26. tilikauteen mennessä lainanantaja kasvattaisi ennakko- ja talletuksissaan yli 20 % vuositasolla (yoY), kasvattaisi kokonaiskontaktipisteitä 2 600:aan 1 600:sta ja konttoriverkoston 514:stä 23. tilikauden lopussa 740:een. sama aika.

Syyskuun lopussa RBL Bankin lainojen kokonaismäärä oli 76 324 miljoonaa rupiaa, mikä on 21 % enemmän kuin vuotta aiemmin ja 4 % edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Vähittäislainojen osuus ennakkomaksuista oli 58 % ja tukkulainojen osuus loput. FY26 mennessä tukkulainojen osuus putoaa 30 prosenttiin ja vähittäislainat muodostaisivat suurimman osan pankin ennakkomaksuista, kun sen uudemmat vähittäislainat, kuten maatalouslainat, kultalainat, ajoneuvolainat ja asuntolainat sekä pienyrityslainat, kasvavat.

Lainanantajan maaseudun ajoneuvorahoitusliiketoiminta laajenee 14 osavaltioon 26. tilikauteen mennessä nykyisestä 9 osavaltiosta, ja lainanantaja tavoittelee vähintään 7 prosentin markkinaosuutta alueella. Lisäksi pankki odottaa 26. tilikauteen mennessä kasvattavansa uusien luottokorttien hankintansa 9 miljoonaan ja kuluttavan 3 biljoonaan rupiaan, mikä on 1,5 kertaa enemmän kuin tähän mennessä.

Pankin kokonaistalletukset olivat syyskuun 30. päivänä 89 780 miljoonaa rupiaa, mikä on 13 % enemmän kuin vuotta aiemmin, ja halpa käyttötili ja säästötili (CASA) muodostivat 35,7 % kaikista talletuksista. Lainanantaja sanoi, että se aikoo kasvattaa edelleen alle 2 miljoonan Rs:n vähittäistalletusten osuutta 55 prosenttiin 26:een tilikauteen mennessä.

Pankin asiakashankinnasta 55 % on siirtynyt digitaalisesti ja luku nousee 85-90 prosenttiin seuraavien parin vuosineljänneksen aikana. Yleisesti ottaen lainanantaja aikoo tehostaa ponnistelujaan ristiinmyynnissä, ylläpitää markkinaosuuttaan luottokorttien ja mikrorahoituksen keskeisissä lainatuotteissaan ja vahvistaa läsnäoloaan kaupunkialueilla ja maaseudulla.

Samankaltaiset artikkelit