CSB Bank CASA pysyy 30-31 prosentissa – Banking & Finance News

CSB Bank

CSB Pankin käyttötilisäästötilin (CASA) suhde pysyy keskimäärin 30-31 prosentissa seuraavan vuoden ajan, kun pankki siirtyy monipuolisempaan vastuustrategiaan, sanoo toimitusjohtaja Pralay Mondal.

”Kun kasvat nopeammin kuin aiemmin, suuri osa siitä ei tule CASA:n kautta. Se tulee muiden vastuustrategioiden kautta. Emme uhraa kasvua”, hän sanoi ja lisäsi, että CASA pysyy 30-31 prosentin alueella vielä vuoden tästä syystä.

Thrissur-pohjaisen pankin CASA-suhde laski 30. syyskuuta 29,3 prosenttiin vuoden takaisesta 34,3 prosentista. Tämä tarkoittaa, että edulliset CASA-talletukset muodostavat nyt 29,3 % pankin kokonaistalletuksista.

Monet pankin vertaisyritykset ovat olleet todistamassa CASA-talletusten osuuden laskua, kun asiakkaat ovat suosineet määräaikaistalletuksia, kun tämän luokan talletusten korko on noussut viime kuukausina. Pankkialan CASA-suhde on noin 41,6 %, Intian keskuspankin (RBI) viimeisimmät tiedot osoittivat.

CSB Pankin kokonaistalletusten määrä kasvoi 21 % vuodentakaisesta 25 438 miljoonaan syyskuun 30. päivänä. Ennakkomaksut kasvoivat 27 % 22 256 miljoonaan.

Kuluvalla tilikaudella pankki odottaa sekä ennakkomaksujen että talletusten kasvavan pankkijärjestelmää nopeammin. Lisäksi se päättää kuluvan tilikauden nettokorkomarginaalilla (NIM) yli 5 %.

Vaikka nettokorkomarginaali laski heinä-syyskuussa 76 peruspistettä 4,84 prosenttiin tärkeimmän kultasalkun alhaisempien tuottojen vuoksi, Mondal katsoo, että marginaali on saavuttanut pohjansa lähitulevaisuudessa.

”Kullan hinta laski 3-4 % viimeisellä neljänneksellä ja tämän vuoksi halusimme olla varovaisia ​​LTV:n rikkomisessa. Joten poistuimme joistakin korkeatuottoisista salkuista, ja näin ollen kultalainojen tuotto laski viimeisellä neljänneksellä”, hän sanoi ja lisäsi, että kultalainojen hinnat ovat nyt saavuttaneet pohjansa ja tämä auttaa marginaaleja tämän tilikauden loppupuolella.

Tällä hetkellä kultalainat muodostavat 47 % pankin lainakannasta. Yritysten, pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) ja vähittäislainojen osuus on loput 53 %.

”Vastausvastuun osalta lisäämme premium-yrityksiä. NRI-liiketoiminta on keskeinen painopistealue. Lanseeraamme muutamia asioita transaktiopankkitoiminnassa”, Mondal sanoi ja lisäsi, että tuotteiden lisäksi teknologia tulee olemaan keskeinen painopistealue.

Samankaltaiset artikkelit