Sam Bankman-Friedin täytyy todistaa kahdesti: tuomitsemaan, sitten tuomaristolle – Digital Transformation News

After direct examination, Bankman-Fried received a thumbs up from his father

Sam Bankman-Fried kamppaili todistajaosastolla harvinaisessa mekkoharjoituksessa siitä, mitä hän haluaa kertoa valamiehistölle oikeudenkäynnissään. Ensimmäistä kertaa kuukausiin maailma on kuullut entisestä kryptokuninkaasta, kun hän yrittää puolustaa petossyytteitä vastaan. häntä.

Bankman-Fried käytti lähes kolme tuntia yrittäessään saada tuomarin antamaan hänen todistaa FTX-lakimiesten roolista kryptopörssin romahtamisen ja väitetyn asiakkaiden varojen väärinkäytön johdosta. Yhdysvaltain piirituomari Lewis Kaplan oli aiemmin tuominnut, että 31-vuotias ei voinut keskustella oikeudellisista neuvoista avauspuheenvuorojen aikana, mutta viivästytti odotettua todistustaan ​​päättääkseen, voisivatko hänen asianajajansa kysyä häneltä asiasta.

Viimeisten kolmen viikon aikana läheiset ystävät ja kollegat ovat todistaneet, että Bankman-Fried organisoi petollisen suunnitelman, joka johti FTX:n romahtamiseen. Osastossa hän kertoi tuomarille, että asianajajat olivat tietoisia joistakin päätöksistä, mukaan lukien lainavaatimukset, asiakkaiden talletukset ja palveluehdot. Mutta hän vältteli syyttäjien kysymyksiä ja sanoi usein, ettei muistanut tapahtumia.

Bankman-Fridillä ”on mielenkiintoinen tapa vastata kysymyksiin”, Kaplan sanoi yhden poikkeuksen jälkeen. Hän käski häntä ”kuuntelemaan kysymystä ja vastaamaan kysymykseen suoraan”.

Kerran arvostettua kryptomogulia uhkaa vuosikymmenien vankeustuomio syytettynä siitä, että hän ohjasi FTX-asiakkaiden rahoja Alameda Researchiin, sidoksissa olevaan hedge-rahastoon, riskialttiisiin sijoituksiin, poliittisiin lahjoituksiin ja kalliisiin kiinteistöihin, ennen kuin molemmat yritykset ajautuivat konkurssiin viime vuonna.

Kaplan sanoi torstaiaamuna, että hänen täytyi kuulla Bankman-Friedin todistus asianajajilta saamistaan ​​neuvoista ennen kuin hän voi päättää, antaako tuomariston kuulla ne. Joten yllättävänä liikkeenä hän lähetti tuomarit kotiin lounaan jälkeen ja antoi molempien osapuolten kyseenalaistaa häntä aiheesta. Kaplan sanoi, että hän ratkaisee asian perjantaiaamuna.

Bankman-Friedin tiimi yrittää osoittaa, että monet rikossyytteiden kohteena olevista liiketoimista tehtiin lakimiesten täydessä näkemyksessä. He toivovat, että tuomarit päättelevät, ettei hän aikonut huijata ketään.

Asianajajiensa kuulusteluissa Bankman-Fried todisti uskovansa palveluehtojen perusteella, että Alamedalla oli ”monissa olosuhteissa” lupa lainata varoja FTX:ltä ja käydä futuurikauppaa.

Suoran tarkastelun jälkeen Bankman-Fried sai peukun ylös isältään Joseph Bankmanilta. Hän kuitenkin kamppaili ristiinkuulustelun aikana muistaakseen tiettyjä keskusteluja asianajajien kanssa, joista syyttäjät olivat kysyneet häneltä ristiinkuulustelussa, ja usein hänen vastauksiinsa liittyi lisäkysymyksiä siitä, mitä erityisiä asioita he kysyivät häneltä.

Kun syyttäjät painostivat Bankman-Friedia asiakasvaroista, hän vältti vastaamasta suoraan moniin kysymyksiin väittäen, että hän ei muista tiettyjä keskusteluja tai päätöksiä, joita hän johti. Toukokuuhun 2022 mennessä Bankman-Fried sanoi olevansa ”tietoinen joistakin Alamedan tilillä olevista nopeushäiriöistä”, jotka viivästyttivät selvitystilaa, mutta ei tiennyt ”niiden tarkkaa luonnetta”.

Bankman-Fried vaati, että asiakkaiden varat pidetään erillään yrityksen varoista. Hän kertoi tuomarille, että vuosina 2020–2021 oli normaalia, että asiakkaat siirsivät rahaa Alamedan North Dimension -nimisen tytäryhtiön pankkitilille, koska FTX:llä oli vaikeuksia saada omia tilejä. Hän vahvisti, että varat investointeihin tulee Alameda Researchilta. Joskus hänen mukaansa oli parempi, että rahat tulisivat yksityishenkilöltä, jotta hänelle ja muille myönnettäisiin lainoja näiden investointien tekemiseen.

”Ajattelin sitä liiketoiminnan näkökulmasta ja yritin löytää ratkaisun, joka tarkistaisi kaikki ruudut”, Bankman-Fried sanoi. ”Olin iloinen, että löysimme sellaisen.”

”Joo, tietysti”, Bankman-Fried sanoi, kun häneltä kysyttiin, lohduttiko hän sitä tosiasiaa, että asianajajat olivat allekirjoittaneet lainat.

Kuulemisen aikana Bankman-Fried torjui syyttäjien väitteet, joiden mukaan hän ja muut FTX:n johtajat käyttivät sovelluksia, jotka poistivat automaattisesti viestejä peitelläkseen väärinkäytöksiä. Hän sanoi yrittäneensä itse asiassa poistaa tällaiset ominaisuudet käytöstä yrityksen joutuessa konkurssiin marraskuussa 2022. Hän kertoi keskusteleneensa asiasta FTX:n asianajajien Ryne Millerin ja Can Sunin kanssa, yrityksen lakiasiainjohtajan kanssa, joka todisti oikeudenkäynnissä viime viikolla.

”Iso kuvani oli, että oli tiettyjä tietoluokkia, joiden ympärillä meillä oli erittäin selkeät säilytyskäytännöt”, Bankman-Fried sanoi. ”Näillä oli tapana olla sääntelyä.”

Bankman-Fried sanoi, ettei hänen mielestään tarvinnut säilyttää asiakirjaluonnoksia, mukaan lukien luonnokset seitsemästä Alamedan taseversiosta, jotka Caroline Ellison jakaa Signalissa. Vaikka hän sanoi, että hänen mielestään oli tärkeää muistaa yrityksen rutiiniasiakirjat ja -päätökset, hän oli huolissaan siitä, että työntekijät sanoivat keskusteluissa jotain epävirallista, mikä saattaisi irrotettua kontekstista ja olla mahdollisesti haitallista tai noloa, jos se julkistetaan.

Hän sanoi myös, että Sun oli ”vahvasti mukana” uusien toukokuussa 2022 julkaistujen palveluehtojen laatimisessa, jotka päivitettiin sen jälkeen, kun FTX muutti Bahamalle ja joita siellä säänteli arvopaperikomissio. Vastauksena tuomarille, joka kysyi, lukeeko hän täysin päivitetyt käyttöehdot, Bankman-Fried sanoi lukeneensa jotkin osat ”syvästi” ja toiset hän ”selaillut”.

Bankman-Friedin todistuksen kuuleminen etukäteen on epätavallinen menettely rikosasioissa, mutta se voi olla järkevää kaikille osapuolille, asianajajat sanoivat.

Syyttäjät ”eivät halua, että valamiehistö altistuu näille ongelmille, jos he aikovat jäädä pois tapauksesta”, sanoi Harry Sandick, entinen liittovaltion syyttäjä New Yorkissa Patterson Belknap Webb & Tyler -yhtiöstä. Ja sen avulla puolustus voi esittää Bankman-Friedin todistuksen ilman, että jatkuvat vastalauseet joutuvat sivuun, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit