Seuraava kierros Intiassa, Britanniassa neuvotellaan vapaakauppasopimuksesta pian – Economy News

India-UK FTA agreement

Intian ja Britannian pääneuvottelijoiden odotetaan pitävän pian seuraavan neuvottelukierroksen ehdotetusta vapaakauppasopimuksesta tasoittaakseen erimielisyyksiä sellaisissa kysymyksissä kuin autot, lääkinnälliset laitteet ja ammattilaisten liikkuvuus, virkamies sanoi. Virkamies sanoi, että Britannian joukkue saattaa tulla tänne 14. neuvottelukierrokselle, jotta neuvottelut saadaan päätökseen mahdollisimman pian.

”Virtuaaliset istunnot etenevät. Mutta suunnittelemme täysimittaista neuvottelukierrosta. Koko kierroksella molemmat osapuolet keskustelevat kaikista luvuista. Noin 60-70 istuntoa tapahtuu rinnakkain”, nimeämätön virkamies sanoi. Ratkaisua vaativia asioita ovat muun muassa alkuperäsäännöt; immateriaalioikeudet (IPR); sosiaaliturvasopimus; sähköajoneuvojen, skotlantilaisen viskin, lampaanlihan, suklaan ja tiettyjen makeistuotteiden tullietuudet; normien vapauttaminen palvelualoilla, kuten pankki- ja vakuutusalalla.

Neuvottelut etenevät myös ehdotetusta kahdenvälisestä investointisopimuksesta (BIT). Investointisopimusta neuvotellaan erillisenä sopimuksena Intian ja Britannian välillä. Nämä sijoitussopimukset auttavat edistämään ja suojaamaan sijoituksia toistensa maassa. Tämän sopimuksen pääasiallinen kiista koskee riitojen ratkaisumekanismia. BIT-sopimukset auttavat edistämään ja suojaamaan sijoituksia toistensa maissa. Intia on ehdottanut, että ensin hyödynnetään kaikkia paikallisia oikeuskeinoja riitojen ratkaisemiseksi ennen kansainvälisen välimiesmenettelyn aloittamista.

Intia ja Yhdistynyt kuningaskunta aloittivat neuvottelut vapaakauppasopimuksesta (FTA) tammikuussa 2022 tavoitteenaan saada neuvottelut päätökseen Diwalilla (24. lokakuuta 2022), mutta määräaika myöhästyi Britannian poliittisen kehityksen vuoksi. Sopimuksessa on 26 lukua, jotka sisältävät tavarat, palvelut, investoinnit ja immateriaalioikeudet. Intian teollisuus vaatii parempaa pääsyä ammattitaitoisille ammattilaisille aloilta, kuten IT ja terveydenhuolto Ison-Britannian markkinoilla, sen lisäksi, että useille tavaroille päästään markkinoille ilman tulleja. Toisaalta Iso-Britannia pyrkii merkittävästi alentamaan tuontitulleja sellaisille tavaroille kuin skottiviski, autot, lampaanliha, suklaat ja tietyt makeiset.

Iso-Britannia etsii myös lisää mahdollisuuksia Ison-Britannian palveluille Intian markkinoilla sellaisilla segmenteillä kuin televiestintä-, laki- ja rahoituspalvelut (pankki- ja vakuutuspalvelut). Intian ja Yhdistyneen kuningaskunnan kahdenvälinen kauppa kasvoi 20,36 miljardiin dollariin vuosina 2022–2023 17,5 miljardista Yhdysvaltain dollarista. 2021-22. ”Alkuperäsääntöjä” koskevassa säännöksessä määrätään vähimmäiskäsittelystä, jonka pitäisi tapahtua vapaakauppa-maassa, jotta lopullista valmistettua tuotetta voidaan kutsua alkuperätavaraksi kyseisessä maassa. Tämän säännöksen mukaan maa, joka on tehnyt vapaakauppasopimuksen Intian kanssa, ei voi polttaa tavaroita joistakin kolmannessa maassa Intian markkinoilla vain kiinnittämällä siihen etiketin. Sen on suoritettava määrätty arvonlisäys kyseiseen tuotteeseen viedäkseen Intiaan. Alkuperäsäännöt auttavat hillitsemään tavaroiden polkumyyntiä.

Samankaltaiset artikkelit