Noin 59 % kauppiaista käyttää edelleen Paytmia RBI:n toimista huolimatta – Banking & Finance News

Paytm, RBI, Paytm Payments Bank, Paytm India, Paytm UPI

Huolimatta Intian keskuspankin (RBI) toimista Paytmin maksupankkiyksikön suhteen, noin 59 % kauppiaista sanoo jatkavansa Paytmin käyttöä eivätkä näe toimenpiteiden välitöntä vaikutusta, Datum Intelligencen tiistaina tekemä tutkimus osoitti.

Gurugram-pohjainen yrityskonsultointi- ja palveluyritys tutki 2 000 kauppiasta, jotka käyttivät maksusovelluksia maksujen vastaanottamiseen 12 kaupungissa. Kyselyn kesto on 7.2.-15.2.. Tutkimus osoitti, että kun 13 % kauppiaista on siirtymässä muihin maksusovelluksiin, 21 % odottaa lisätietoa.

Tutkimus osoitti, että 76 % kauppiaista käyttää Paytmia maksujen vastaanottamiseen, 41 % PhonePeen, 33 % GooglePayhun ja 18 % BharatPeen. Paytm on ensisijainen sovellus 58 %:lle kyselyyn vastanneista kauppiaista, jota seuraa 23 % PhonePelle, 12 % Google Paylle ja 3 % BharatPelle.

Tärkeä syy kauppiaiden yleistymiseen on se, että Paytmin edustaja otti heihin yhteyttä RBI:n toimenpiteiden jälkeen.

Itse asiassa noin 72 % kauppiaista sanoi, että Paytm-edustaja otti heihin yhteyttä RBI:n päätöksen jälkeen, ja 71 % kauppiaista luottaa Paytmin käyttämiseen maksuihin sen jälkeen, kun ongelmallisen fintechin edustaja otti yhteyttä vakuuttaakseen heille. Toisaalta 11 % ei ole yhtä varma Paytmin käyttämisestä maksamiseen ja noin 14 % etsii edelleen lisätietoja.

Lisäksi noin 39 % kyselyyn vastanneista kauppiaista käyttää Paytm Soundboxia maksujen vastaanottamiseen, 5 % kauppiaista on ottanut lainaa Paytm-sovelluksella ja noin 90 % heistä on jo ottanut yhteyttä Paytmin edustajaan RBI:n päätöksen jälkeen. ”Kaiken kaikkiaan vaikutus kauppiasliiketoimintaan on rajallinen, ja Paytm tekee yhteistyötä kauppiaiden kanssa vähentääkseen vahinkoja, ja kauppiaat odottavat myös ennen kuin päättävät vaihtoehdoista”, Datum Intelligence sanoi raportissa.

RBI pyysi 31. tammikuuta Paytm Payments Bankia lopettamaan monet toiminnastaan ​​helmikuun 29. päivän jälkeen. Myöhemmin tätä määräaikaa pidennettiin maaliskuun 15. päivään, jotta asiakkaat ja kauppiaat saisivat riittävästi aikaa siirtää tilinsä maksupankista.

RBI oli sanonut, että kattava järjestelmän tarkastusraportti ja sitä seurannut ulkoisten tarkastajien vaatimustenmukaisuuden validointiraportti paljastivat pysyviä vaatimustenvastaisuuksia ja jatkuvia olennaisia ​​valvontaongelmia maksupankissa, mikä oikeuttaa lisätoimiin.

RBI:n toimenpiteen jälkeen kauppiaita, joilla oli tili Paytm Payments Bankissa, pyydettiin siirtymään muihin pankkeihin. Vaikka tämä herätti aluksi huolta, RBI selvensi, että kauppiaat voivat edelleen vastaanottaa tai siirtää varoja Paytm QR-koodin, soundboxin tai muuhun pankkiin kuin Paytm Payments Bankiin linkitetyn myyntipisteen kautta myös 15. maaliskuuta jälkeen.

Paytmiin rekisteröityjen kauppiaiden määrä nousi 31. joulukuuta 39,3 miljoonaan vuoden takaisesta 31,4 miljoonasta. Tilausmaksua maksavien kauppiaiden määrä nousi 84 % vuotta aiemmasta 10,6 miljoonaan joulukuun 31. päivänä.

Samankaltaiset artikkelit