Aasian osakkeet enimmäkseen nousevat huomion kääntyessä tuloksiin, talouksiin

stock market

Aasian osakkeet nousivat enimmäkseen tiistaina, kun markkinat ovat siirtäneet huomionsa Yhdysvaltain keskuspankista tulos- ja talousraportteihin. Alueelliset markkinat saivat myös merkkejä Kiinan ja Yhdysvaltojen välisten suhteiden paranemisesta, kun maat sopivat yhteistyöstä taloussuhteiden, mukaan lukien liike-elämän ja kaupan, tasoittamiseksi.

”Tämä kuulostaa enemmän sellaiselta pragmaattiselta ja päättäväiseltä läpimurrolta, jota tarvitaan. Todiste on vanukas, ja vain aika näyttää, mutta markkinat ovat oikeassa reagoida myönteisesti tähän kehitykseen”, sanoi Clifford Bennett, ACY Securitiesin pääekonomisti. Yhdysvaltain kauppaministeri Gina Raimondo sanoi, että hän ja hänen kiinalainen kollegansa sopivat maanantaina vaihtavansa tietoja Yhdysvaltojen vientivalvonnasta ja perustavansa ryhmän keskustelemaan muista kaupallisista kysymyksistä.

Tämä ilmaisee mahdollisia toiveita kahdenvälisestä viestinnästä, mutta useita konflikteja on edelleen jäljellä, mukaan lukien teknologiasta, turvallisuudesta ja ihmisoikeuksista. Japanin vertailuindeksi Nikkei 225 nousi iltapäiväkaupassa 0,4 % 32 287,46 pisteeseen. Toyotan osakkeet putosivat alun perin sen jälkeen, kun kaikki sen Japanin tehtaiden autokokoonpanolinjat tai 28 linjaa 14 tehtaalla suljettiin saapuvia autonosia käsittelevän tietokonejärjestelmän ongelman vuoksi. Suurin osa tappioista kuitenkin korvattiin iltapäiväkaupassa.

Toyotan tiedottaja Sawako Takeda sanoi, että yritys ei usko, että ongelma johtuu kyberhyökkäyksestä, mutta syytä tutkitaan edelleen. On epäselvää, milloin linjat palautuvat. Toyota kieltäytyi tarkentamasta, mihin malleihin seisokit vaikuttavat. Australian S&P/ASX 200 nousi 0,5 prosenttia 7 197,50:aan. Etelä-Korean Kospi nousi 0,3 % 2 551,54 pisteeseen. Hongkongin Hang Seng hyppäsi 2,0 % 18 498,18 pisteeseen, kun taas Shanghai Composite nousi 1,1 % 3 133,55 pisteeseen.

Wall Streetillä S&P 500 nousi 27,60 pistettä eli 0,6 % 4 433,31 pisteeseen. Vertailuindeksi on edelleen raiteilla päättäessään elokuun tappiolla. Dow Jones Industrial Average nousi 213,08 pistettä eli 0,6 % 34 559,98 pisteeseen ja Nasdaq-komposiitti 114,48 pistettä eli 0,8 % 13 705,13 pisteeseen. Yritykset ovat päättämässä viimeisintä tulosraporttiaan, joka on enimmäkseen ylittänyt analyytikoiden odotukset. Silti S&P 500:n kokonaisvoitot ovat supistuneet noin 4 % jatkuvan inflaation painon alla.

Best Buy, Costco ja Dollar General ovat suurimpia jälleenmyyjiä, jotka raportoivat tuloksistaan ​​tällä viikolla. 3M hyppäsi 5,2 %, kun raporttien mukaan yhtiö oli sopinut 5,5 miljardin dollarin sovintoratkaisusta viallisista korvatulpista, mikä on odotettua pienempi luku. Boston Scientific nousi 6 prosenttia saatuaan sijoittajille rohkaisevan päivityksen sydänlaitetta koskevasta tutkimuksesta.

Hawaiian Electricin osakkeet nousivat 44,6 prosenttia, kun sähköyhtiö torjui syytökset, jotka se ovat vastuussa Lahainan yhteisöä tuhonneen maastopalon aiheuttamisesta. Sijoittajilla on edessään kiireinen viikko, joka on täynnä talousraportteja, jotka voisivat antaa enemmän valoa siitä, pysyvätkö työmarkkinat kuumana ja onko inflaatio edelleen jäähtymässä. Viimeisimmät tiedot voivat antaa lisää vihjeitä siitä, pitääkö Fed korkotasoina vai nostaako niitä uudelleen ennen vuoden päättymistä.

Wall Street saa tiistaina päivityksen kuluttajien luottamuksesta, joka hyppäsi jyrkästi heinäkuussa ja sen odotetaan pysyvän vahvana elokuussa. Hallitus antaa heinäkuun avoimista työpaikoista selvityksen tiistaina ja laajemman elokuun työpaikkaraportin perjantaina. Työmarkkinoita seurataan tarkasti, koska ne ovat pysyneet vahvoina korkean inflaation keskellä. Sijoittajat ja ekonomistit keskittyvät tiiviisti hallituksen viimeisimpään inflaatiopäivitykseen torstaina. Henkilökohtaista kulutusta ja menoja koskeva raportti on Fedin ensisijainen toimenpide, koska se yrittää saada inflaation takaisin 2 prosenttiin.

PCE:n raportti osoitti inflaation kiihtyvän 3 % kesäkuussa ja heinäkuun raportin odotetaan osoittavan sen nousevan hieman 3,3 %:iin. Kaiken kaikkiaan se on laskenut vuoden takaisesta korkeimmasta 7 prosentista. Keskuspankki on jo nostanut pääkorkonsa korkeimmalle tasolle sitten vuoden 2001 pyrkiessään hillitsemään korkeaa inflaatiota. Se oli enemmän kuin viime vuoden alussa lähes nolla. Fed piti ohjauskorkonsa vakaina viime kokouksessaan, mutta se ei ole sulkenut pois mahdollisuutta tuleviin koronnostoihin taistellakseen jatkuvaa inflaatiota vastaan. CME:n FedWatch-työkalun mukaan Wall Street lyö vetoa, että Fed pitää korkotasoina jälleen vakaana syyskuun kokouksessaan. Vedot jakautuvat kuitenkin lähes tasan sen suhteen, nostaako se korkoja vielä kerran ennen vuoden 2023 sulkemista.

Powell sanoi perjantaina, että tulevat päätökset perustuvat siihen, mitä tulevat tietoraportit sanovat taloudesta. 10 vuoden valtionkassan tuotto putosi 4,21 prosenttiin myöhään perjantain 4,24 prosentista. 2-vuoden Treasuryn tuotto, joka seuraa tarkemmin Fedin odotuksia, laski 5,06 prosenttiin myöhään perjantaina 5,08 prosentista. Energiakaupassa Yhdysvaltain vertailuöljyn hinta putosi 4 senttiä 80,06 dollariin tynnyriltä. Brent-raakaöljy, kansainvälinen standardi, putosi 1 sentin 84,41 dollariin tynnyriltä. Valuuttakaupassa Yhdysvaltain dollari putosi 146,54 jenistä 146,51 jeniin. Euro maksoi 1,0828 dollaria 1,0823 dollarista.

Samankaltaiset artikkelit