SBI-säästötilin asiakas vaatii 23 451 rupiaa vähennettynä vakuutuksesta ilman suostumusta. Pankki vastaa

SBI insurance misselling news

Useat SBI:n asiakkaat ovat viime aikoina valittaneet sosiaalisessa mediassa, että heidän tileiltään on vähennetty rahaa vakuutusmaksuihin ilman heidän suostumustaan. Eräs tällainen käyttäjä tänään (1. syyskuuta) väitti, että hänen säästötililtään veloitettiin 23 451 rupiaa ilman hänen suostumustaan.

Viime viikkoina monet muut SBI-asiakkaat ovat jakaneet samanlaisia ​​valituksia pankin kanssa X-alustalla (entinen Twitter). (lue tästä).

Pankki on kuitenkin väittänyt, että vakuutusten ja muiden sijoitustuotteiden valitseminen on täysin vapaaehtoista. Asiakkaat voivat tehdä valituksen, jos pankki suorittaa maksun ilman heidän suostumustaan.

Mitä SBI sanoi

Vastatessaan edellä mainitulle valittajalle SBI sanoi: ”Huomaa, että vakuutusten ja muiden sijoitusten valitseminen on puhtaasti vapaaehtoista ja konttorimme tarjoavat tietoja asiakkaidemme eduksi ja tietoisuuden lisäämiseksi. Ylläpidämme korkeaa eettistä tasoa palvellessamme asiakkaita, eikä asiakkaan tilillä tapahdu liiketoimia ilman hänen suostumustaan.”

”Huomaa myös, että minkäänlainen vakuutus tai sijoitus ei ole pakollinen minkään tyyppisten palvelujen saamiseksi”, se lisäsi.

sbi-vakuutus harhaanjohtavia uutisia
Lähde: X/@TheOfficialSBI

Mihin tehdä valitus?

SBI-asiakkaat voivat tehdä valituksen vakuutusten tai muiden sijoitustuotteiden harhaanjohtamisesta crcf.sbi.co.in-portaalissa.

”Jos olet törmännyt tällaiseen tapaukseen, rekisteröi tätä koskeva valitus tästä linkistä https://crcf.sbi.co.in/ccf as Personal Segment/Yksityisasiakas kohdassa Yleispankki>>Tilien käyttö> Kiistanalainen veloitus/luottotapahtuma ja mainitse ongelman lyhyet tiedot viimeisessä sarakkeessa. Asianomainen tiimimme tutkii tämän”, SBI kertoi yllä olevalle asiakkaalle.

Mitä kannattaa pitää mielessä?

Vakuutussopimusten ja joidenkin sijoitustuotteiden, kuten ULIP- ja sijoitusrahastojen, harhaanmyynti on yleistynyt useissa pankeissa. Asiakkaiden tulee välttää sellaisia ​​käytäntöjä tai tuotteita, joita he eivät tarvitse. Mikäli pankki on myynyt sinulle tällaisia ​​tuotteita ilman suostumustasi, on suositeltavaa tehdä välittömästi valitus pankille tai ottaa yhteyttä RBI:n pankkivaltuutettuun.

Samankaltaiset artikkelit