ESC:n raportti: Vaikuttava 12,21 prosentin kasvu nostaa IT/ITeS/BPO-sektorin 193 miljardiin dollariin vuosina 2022–2023

Technology, technology news, financial express, super power

Tietotekniikka (IT), tietotekniikkapohjaiset palvelut (ITeS) ja liiketoimintaprosessien ulkoistaminen (BPO) osoittivat voimakasta kasvua ja kirjasivat huomattavan 12,21 prosentin nousun tilikaudella 2022–2023, kuten elektroniikka- ja tietokoneohjelmistojen vienti osoittaa. Promotion Council (ESC).

Erityisesti tietokoneohjelmistojen/palvelujen vienti, joka sisältää ITES/BPO:n, kasvoi huomattavasti ja oli arviolta 193 miljardia dollaria. Tämä merkitsee huomattavaa edistystä edellisen tilikauden 172 miljardista dollarista.

Tarkempi tarkastelu paljastaa, että tämän kasvun päätekijä on IT-ohjelmisto-/palvelusegmentti, jonka osuus on merkittävä 126 miljardia dollaria. BPO-palvelut seuraavat tiiviisti, sillä niillä on keskeinen rooli ja niiden osuus kokonaisviennin arvosta on 52 miljardia dollaria. Lisäksi ohjelmistotuotekehityksellä oli merkittävä vaikutus: 5,1 miljardia dollaria, suunnittelupalvelut 9 miljardia dollaria ja ohjelmistotuotekehitys, joka toi 5 miljardia dollaria. ESC:n puheenjohtaja Sandeep Narula korosti näitä lukuja korostaen BPO-palvelujen huomattavaa 14,63 %:n kasvua ja IT-tuotteiden viennin kiitettävää 13,33 %:n kasvua. Nämä tilastot viittaavat lupaaviin näkymiin maailmankaupan lisääntymiselle näillä aloilla lähitulevaisuudessa.

ESC:n näkemykset ovat osa heidän tilastollista vuosikirjaansa, joka on tarkoitus julkaista tulevassa IndiaSoft 2024 -tapahtumassa ja India Electronic Showssa, joka on suunniteltu pidettäväksi 17.-19. tammikuuta 2024 New Delhissä.

Näyttelyn ja konferenssin fuusiotapahtumaan odotetaan yli 600 osallistujaa 70 maasta, ja yli 1500 näytteilleasettajaa esittelevät huippuluokan tuotteita ja ratkaisuja. Alusta toimii myös useiden innovatiivisten tuotteiden aloitusalustana.

Intian asemaa maailmanlaajuisten palvelujen johtavana kohteena korostaa entisestään ESC:n arvio, joka osoittaa merkittävän 35 %:n markkinaosuuden, yhteensä 550 miljardia dollaria vuonna 2022. Tämä segmentti kasvoi IT-BPM-alan kasvuvauhtia nopeammin. Sandeep Narula odottaa vielä suurempaa kasvua vuonna 2024, mikä johtuu näiden tuotteiden kasvavista markkinoista. Maailmanlaajuiset IT- ja ITeS-markkinat laitteistoja lukuun ottamatta saavuttivat vaikuttavan virstanpylvään: 1,11 biljoonaa dollaria vuonna 2023.

ESC:n tutkimus tarjoaa myös yksityiskohtaisen analyysin intialaisten IT-tuotteiden maailmanlaajuisesta leviämisestä, mikä osoittaa lisääntyneen levinneisyyden uusiin maihin säilyttäen samalla aseman perinteisillä markkinoilla. Huolimatta siitä, että Yhdysvallat on edelleen merkittävä markkina-alue, jonka osuus Intian ohjelmistoviennistä 54,92 % oli vuosina 2022–2023 (pieni lasku edellisen vuoden 58 %), levinneisyysaste nousi huomattavasti muilla perinteisillä markkinoilla ja menestyi. tutkimusmatkat uusille markkinoille, kuten ESC:n pääjohtaja Gurmeet Singh korosti. IT-BPM-sektorin tärkeimpiä markkinoita ovat Iso-Britannia (13,09 %), Hollanti (3,63 %), Japani (6,50 %), Saksa (3,11 %) ja Australia (2,59 %).

Samankaltaiset artikkelit