Federal Bank PAT nousi 25 prosenttia ennakoiden myötä, muut tulot kasvavat voimakkaasti – Banking & Finance News

Federal Bank on Tuesday posted 25 per cent increase in profit at Rs 1,007 crore (Image/Federal Bank)

Federal Bank ilmoitti tiistaina nettovoittonsa nousseen 25 prosenttia vuodentakaisesta 1 007 biljoonaan, mikä johtui ennakoiden ja muiden tuottojen voimakkaasta kasvusta. Bloombergin arvion mukaan Q3FY24 voittotunnus on yli 935 miljoonaa rupiaa.

Luotonantajan huonot lainat kuitenkin nousivat, ja järjestämättömien bruttovarojen (GNPA) suhde nousi 3 peruspistettä edelliseen vuosineljännekseen verrattuna ja oli 2,29 %. 0,64 %:n nettomääräiset ilmoitukset pysyivät ennallaan. Luottokustannukset eli mahdollisille huonoille lainoille varattu pääoma nousivat 20 pisteellä QoQ-tasolla.

Toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Shyam Srinivasan sanoi, että suuri tili, joka on pudonnut NPA-kategoriaan kolmannen vuosineljänneksen aikana, saattaa toipua heti neljännen vuosineljänneksen aikana. Pankki oli nykyisen verotuksen alussa ohjannut, että kokonaispoikkeamat olisivat noin 1 800-1 900 rupioita 24 tilikauden aikana, Srinivasan sanoi. Kun 1 300 miljoonan rupiaa lipsumista ilmoitetaan 9MFY24 asti, lainanantajan arviot todennäköisesti täyttyvät.

Srinivasan sanoi, että siitä, johtavatko RBI:n vakuudettomien kulutuslainojen korkeampia riskipainoja koskevat säännöt maltilliseen pankin altistukseen tällaisille luotoille, Srinivasan sanoi, että kirja on suurelta osin vakuudellinen ja vakuudettomat lainat ovat kasvaneet merkittävästi vasta kahden viime vuoden aikana.

”(Vakuudettomat lainat) ovat edelleen 3–4 % kokonaislainakannastamme, meillä on kasvuvaraa, sen sisällä ja riskinottohalumme puitteissa kasvamme jatkuvasti… seuraamme tarkasti, muista tässä kirjassa kestää 18-24 kuukautta, ennen kuin stressi alkaa näkyä, joten seuraamme sitä erittäin tarkasti. Emme kasva millään luottokriteereillä…”, hän sanoi.

Mitä tulee RBI:n kirjeeseen lähettää kahden uuden ehdokkaan nimet MD, toimitusjohtajan virkaan, Srinivasan sanoi, että lainanantaja on tehnyt yhteistyötä erikoistuneiden yritysten kanssa henkilöllisyysehdokkaiden tunnistamiseksi.

Federal Bank oli hakenut RBI:lta vuodella pidennystä Srinivasanin toimitusjohtajaksi, koska hänen nykyinen toimikautensa päättyy tämän vuoden syyskuussa. RBI ei kuitenkaan halunnut antaa yhden vuoden pidennystä ja on siksi etsinyt uusien ehdokkaiden nimiä.

Ydinliiketoiminta

Yksityisen sektorin luotonantajan talletukset kasvoivat kolmannella neljänneksellä luottoa nopeammin. Esimerkiksi vaikka kokonaistalletukset kasvoivat 19 % vuotta aiemmasta ja 3 % QoQ 2,39 biljoonaan rupiaan joulukuun lopussa, nettoennakot kasvoivat 18 % vuotta aiemmasta ja 3 % QoQ 1,99 biljoonaan rupiaan.

Voimakkaasta luotonannosta johtuen lainanantajan nettotulot nousivat loka-joulukuussa 9 % vuotta aiemmasta 2 123 miljoonaan rupiaan. Nettokorkomarginaali (NIM) eli ansaitun ja kulutetun koron välinen ero on ollut alalle paineen alaisena, Srinivasan sanoi, mutta pankki yrittää säilyttää nykyisen korkotason 3,19 prosentissa neljännen vuosineljänneksen aikana liiketoimintaa muuttamalla. yhdistelmä, parantaa luottojen laatua ja parantaa uusien yritysten tuottoa.

Muut tuotot, jotka sisältävät muun muassa kolmansien osapuolten tuotteiden myynnistä saadut palkkiot ja treasury-tulot, nousivat 18 % QoQ ja 62 % vuotta aiemmasta 863 biljoonaan kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Pankin osakkeet laskivat tiistaina 2,2 prosenttia 149,70 ruplaan. Lainanantaja julkaisi kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa markkinoiden aukioloaikoina.

Samankaltaiset artikkelit