RBI, NPCI ehdottavat tapoja alentaa rajat ylittävien rahalähetysten kustannuksia 3 prosenttiin – Banking & Finance News

RBI, NPCI, RBI news, banking news, banking, financial express

Reserve Bank of India (RBI) ja National Payments Corporation of India (NPCI) ovat tiedottaneet Maailman kauppajärjestölle (WTO) tavoista alentaa rajat ylittävien rahalähetysten kustannuksia, koska ne voivat nousta jopa 8 % nykyisestä. olosuhteissa.

RBI-NPCI piti aiheesta esityksen seminaarissa, joka pidettiin WTO:n rahoituspalvelujen kauppakomitean alaisuudessa 25. maaliskuuta, lähde sanoi. Seminaari järjestettiin Intian, Filippiinien ja Etelä-Afrikan ehdotuksesta.

Intia pyrkii saamaan rahalähetysten kustannukset alle 3 prosenttiin ja poistamaan yli 5 prosenttia maksavat rahalähetyskanavat vuoteen 2030 mennessä YK:n kestävän kehityksen tavoitteen (SDG) mukaisesti.

Intia on sitä mieltä, että kustannusten alentamiseksi ja maksujärjestelmien avoimuuden ja helppokäyttöisyyden saavuttamiseksi olisi edistettävä digitaalisten maksuinfrastruktuurien, mukaan lukien nopeat maksujärjestelmät, yhteentoimivuutta ja yhteyksiä. Asiaa käsiteltiin myös WTO:n 13. ministerikokouksessa Abu Dhabissa.

”Olimme pyytäneet esittelyä rahalähetysten kustannuksista. RBI ja NPCI pitivät esitelmiä verkossa 25. maaliskuuta. Kokoukset jatkuvat aiheesta Genevessä”, virkamies sanoi.

”Olemme kertoneet WTO:n jäsenille, että tämä hinta on korkea. Ulkomaalaisiamme on paljon. Rahalähetykset ovat tärkeä osa maksutasetta ja se on tärkeä tulonlähde. Intia on kehittänyt digitaalista julkista infrastruktuuria, kuten UPI. Matkapuhelimien kautta maksaminen on nyt helppoa ja halpaa”, virkamies sanoi.

Rahalähetyspalveluiden kustannukset ovat tällä hetkellä keskimäärin 6,2 %, josta 3 % veloitetaan rahan lähetyspisteessä ja 3 % rahojen vastaanottopisteessä.

”Vaadimme, että maiden ja pankkien välillä tulisi olla parempi yhteisymmärrys, jotta maksut peritään vain yhdeltä puolelta, eli 3 %. Kaksinkertainen verotus ei ole koskaan hyvä idea kaupalle”, virkamies sanoi. Seminaarin esittäjien lisäksi Intian ehdotuksella on monien muiden kehitysmaiden tuki, mutta USA ja Sveitsi vastustavat sitä, koska rahalähetykset ovat iso bisnes niiden pankeille. 13. ministerikonferenssissa nämä kaksi valtiota estivät ehdotuksen veto-oikeudella ja ilmoittivat, etteivät ole valmiita siihen ja heidän on tutkittava sitä tarkemmin.

Rahalähetykset pieni- ja keskituloisiin talouksiin olivat viime vuonna 669 miljardia dollaria, ja niiden odotetaan kasvavan tulevina vuosina. Intia on maailman suurin rahalähetysten vastaanottaja. Vuonna 2023 nämä tulot olivat 125 miljardia ruplaa. Toiseksi sijoittunut Meksiko sai 67 miljardia dollaria ja Kiina 50 miljardia dollaria.

Samankaltaiset artikkelit