NCDRC määräsi ICICI-pankille 25 000 rupian sakon asiakkaan omaisuusasiakirjojen katoamisesta

Consumer Rights, Banking Accountability, Property Documents, Financial Justice, NCDRC Verdict

National Consumer Disputes Redressal Commission (NCDRC) on määrännyt ICICI Bankin maksamaan 25 000 rupian korvausta valittajan alkuperäisten kiinteistöomistusasiakirjojen menettämisestä, jotka talletettiin pankille asuntolainan käyttämisestä.

Puheenjohtaja Subhash Chandra kuuli valituksen, jossa haettiin korvausta palvelujen puutteesta. Sen jätti Manoj Madhusudhanan asianajajansa Swetank Shantanun kautta.

Valituksen mukaan pankki oli hyväksynyt 1,86 miljoonan rupian asuntolainan Bangaloressa huhtikuussa 2016, ja kauppakirjan täytäntöönpanon jälkeen se säilytti useita alkuperäisiä kiinteistöasiakirjoja, mukaan lukien rekisteröidyn myyntikirjan ja hallintatodistuksen.

Se sanoi, että koska pankki ei toimittanut skannattuja tai oikeita kopioita, Madhusudhanan teki valituksen kesäkuussa 2016, minkä jälkeen pankki ilmoitti hänelle, että kuriiriyhtiö oli kadonnut asiakirjat Bangaloresta sen Hyderabadiin keskusvarastoon. .

Koska pankki ei ratkaissut ongelmia, Madhusudhanan otti yhteyttä pankkioikeusasiamieheen, joka syyskuussa 2016 määräsi sen antamaan kaksoiskappaleen kadonneista asiakirjoista, julkaisemaan julkisen ilmoituksen katoamisesta ja maksamaan kantelijalle 25 000 rupiaa palvelupuutteesta. valitus sanoi.

Madhusudhanan valitti sitten kansalliselle kuluttajakomissiolle väittäen, että pankki oli ”erittäin huolimaton” ja että ”asiakirjojen kopiot eivät voi korvata alkuperäisten asiakirjojen pyhyyttä”. Hän vaati 5 miljoonan rupiaa korvausta henkisestä kärsimyksestä ja menetyksestä.

Komissio totesi esillä olevat todisteet huomioiden ja sanoi, että korvauksen hakeminen pankilta palvelun puutteen vuoksi oli ”oikeutettu vaatimus”.

Se totesi, että nyt esillä olevassa asiassa oli palvelun puutteen korvaaminen ja valituksen korvaaminen mahdollisista tulevista menetyksistä.

NCDRC sanoi, että pankki ei voinut siirtää vastuuta kuriiriyritykselle.

”Palvelupuute on katsottu myös pankkivaltuutetun toteamaksi. Tapauksen tosiseikkojen ja olosuhteiden perusteella valitus on perusteltu ja todennäköisesti menestyy vastapuolta 1 (ICICI Bank) vastaan”, komissio sanoi.

Se määräsi pankin hankkimaan omalla kustannuksellaan kaikki rekonstruoidut ja asianmukaisesti oikeaksi todistetut kopiot asiakirjoista, jotka kantelija oli luovuttanut vakuudeksi pankin hyväksymän asuntolainan kauppakirjan rekisteröinnin yhteydessä.

NCDRC määräsi myös ICICI Bankin maksamaan 25 000 rupiaa korvauksena palvelujen puutteesta sekä 50 000 rupiaa oikeudenkäyntikuluina.

Samankaltaiset artikkelit