Raakaöljyn leikkauksen satunnainen voittovero; dieselvero, ATF-vienti kasvoi

Windfall profit tax, Windfall profit tax on crude oil, Windfall profit tax on diesel, Windfall profit tax on ATF,

Hallitus on alentanut maassa tuotetun raakaöljyn satunnaista voittoveroa, kun taas dieselin ja ATF:n viennin veroa on korotettu, todettiin virallisessa ilmoituksessa. Erityisen lisävalmisteveron eli SAED:n muodossa kannettava kotimaassa tuotetusta raakaöljystä perittävä vero aleni 7 100 ruplaan tonnilta 6 700 ruplaan tonnilta. Dieselin viennin SAED nostettiin 5,50 rupiasta 6 rupiaan litralta ja lentopolttoaineen tai ATF:n 4 rupiaan litralta 2, ilmoituksen mukaan. Bensiinin viennin SAED pysyy edelleen nollassa.

Uudet verokannat tulivat voimaan lauantaista, syyskuun 1. päivänä annetussa määräyksessä kerrottiin. Intia otti ensimmäisen kerran satunnaiset voittoverot käyttöön viime vuoden heinäkuun 1. päivänä ja liittyi yhä useampien maiden joukkoon, jotka verottavat energiayhtiöiden yliluonnollisia voittoja. Tuohon aikaan bensiinistä ja ATF:stä kannettiin 6 rupiaa litralta (12 dollaria tynnyriltä) ja dieselöljyltä 13 rupiaa litralta (26 dollaria tynnyriltä).

Myös Oil and Natural Gas Corporationin (ONGC) kaltaisten yhtiöiden tuottamasta raakaöljystä perittiin 23 250 rupiaa tonnilta (40 dollaria tynnyriltä). Verokantoja tarkistetaan kahden viikon välein kahden edellisen viikon öljyn keskihinnan perusteella.

Kotimaisesta raakaöljystä peritään windfall-vero, jos globaalin vertailuindeksin korot nousevat yli 75 dollarin tynnyriltä. Dieselin, ATF:n ja bensiinin vienti on maksullinen, jos tuotteen halkeamat (tai marginaalit) nousevat yli 20 dollaria tynnyriltä. Tuotteen halkeamat tai marginaalit ovat raakaöljyn (raaka-aineen) ja valmiiden öljytuotteiden välinen ero.

Raakaöljyn kansainvälinen hinta oli elokuussa keskimäärin 86,43 dollaria tynnyriltä, ​​kun se oli edellisen kuukauden 80,37 dollaria ja kesäkuussa 74,93 dollaria tynnyriltä. Kotimaisen raakaöljyn vero putosi nollaan huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla raakaöljyn kansainvälisten hintojen laskiessa, mutta oli jälleen toisella puoliskolla korkojen nousun tahdissa.

Dieselvero nollautui huhtikuussa, mutta vero palautettiin elokuussa. ATF:n Levy muuttui nollaksi maaliskuussa ja palautettiin elokuun toisella puoliskolla. Bensiinin vientivero poistettiin heti ensimmäisessä tarkastelussa. Maasta ja merenpohjan alta pumpattava raakaöljy jalostetaan ja muunnetaan polttoaineiksi, kuten bensiiniksi, dieseliksi ja lentoturbiinipolttoaineeksi (ATF). Reliance Industries Ltd, joka operoi maailman suurinta yhdellä paikalla sijaitsevaa öljynjalostamokompleksia Jamnagarissa Gujaratissa, ja Rosneftin tukema Nayara Energy ovat maan tärkeimpiä polttoaineen viejiä.

Samankaltaiset artikkelit