Sebi ratkaisee yli 3 700 valitusta SCORESin kautta marraskuussa – Market News

SEBI, SCORES, latest news, top news, business news, market news,

Sebi on marraskuussa pääomamarkkinoiden sääntelyviranomaisen julkaisemien tietojen mukaan hävittänyt 3 754 yrityksiä ja markkinoiden välittäjiä vastaan ​​tehtyä valitusta online-valitusjärjestelmänsä SCORES kautta.

SCORES on kesäkuussa 2011 käynnistetty valitusjärjestelmä. Se on suunniteltu auttamaan sijoittajia tekemään verkossa arvopaperimarkkinoita koskevia valituksia yrityksiä, välittäjiä ja markkinainfrastruktuurilaitoksia vastaan.

Jopa 13 valitusta oli vireillä yli kolmen kuukauden ajan SCORESissa marraskuun lopussa, ja niihin osallistui yhdeksän yhteisöä, kuten Motilal Oswal Alternative Investment Trust, Cinema Capital Venture Fund, Venture Catalysts Angel Fund ja Jaihind Synthetics Ltd.

Marraskuun alussa vireillä oli 5 083 valitusta ja uusia valituksia saatiin 2 526, markkinaseuran keskiviikkona julkaisemien tietojen mukaan.

Sääntelyviranomainen kertoi, että sillä oli 3 849 vireillä olevaa kantelua marraskuun lopussa, lukuun ottamatta 12 valitusta, jotka olivat sääntelytoimien tai oikeuskäsittelyn alaisia. Lisäksi Sebi totesi, että se oli saanut 153 valitusta. Valittaja voi pyytää uudelleentarkastelua 15 päivän kuluessa valituksensa käsittelystä. Nämä valitukset, jotka on käsitelty 16.-30.11., voidaan myös käsitellä seuraavan kuukauden aikana jatkotoimenpiteitä varten.

Marraskuussa 13 valitusta oli vireillä yli kolme kuukautta. Nämä valitukset liittyivät sijoitusneuvojiin, riskipääomarahastoihin, hallinnointi- ja listautumisehtoihin sekä vaihtoehtoisiin sijoitusrahastoihin. Keskimääräinen valituksen käsittelyaika oli tietojen mukaan 47 päivää.

Markkinasäätelijä mainitsi erillisessä julkisessa ilmoituksessa noin yhdeksän yhteisöä, joita vastaan ​​valituksia on ollut vireillä yli kolme kuukautta SCORESissa marraskuusta 2023 lähtien.

Samankaltaiset artikkelit