Take Five: Toinen Bitcoin-kuume – Uutiset Digital Transformation News

Crypto fans say the industry has matured

Bitcoin on palannut otsikoihin, kun se on noussut uuteen ennätyskorkeaan, aivan kuten monet maailman suurimmat keskuspankit ovat alkaneet tasoittaa tietä korkojen alentamiseen, mutta vain jos inflaatio käyttäytyy.

Investointivirrat kryptovaluuttoihin, inflaatioluvut Yhdysvalloista, Kiinasta ja Isosta-Britanniasta sekä mahdollisesti markkinoita muuttavat ennenaikaiset vaalit Portugalissa ovat kaikki mikroskoopin alla tulevalla viikolla. Tässä on tulevan viikon katsaus maailmanlaajuisiin markkinoihin Lewis Krauskopfilta New Yorkista, Li Gulta Shanghaista ja Dhara Ranasinghen, Elizabeth Howcroftin ja Amanda Cooperilta Lontoosta.

Bitcoin on saavuttanut uuden kaikkien aikojen ennätyksen, yli 69 000 dollaria, ja palauttanut sen marraskuussa 2021, jolloin hinnat olivat alhaiset ja ”lohkoketju” ja ”Web3” olivat muotia. Tätä vuoden 2021 buumia seurasi ”kryptotalvi”, joka oli täynnä konkursseja ja romahduksia suurimmissa kryptoyrityksissä, jotka jättivät miljoonia taskusta. Useita kryptojohtajia joutui rikossyytteisiin, ja sääntelyviranomaiset lisäsivät varoituksiaan riskeistä.

Mutta tämä ei näytä estäneen uutta raha-aaltoa saapumasta sisään. Kukaan ei tiedä varmasti, mikä tuottoja ajaa, vaikka analyytikot viittaavat miljardeihin dollareihin, jotka ovat virranneet tänä vuonna lanseerattuihin Yhdysvaltain spot-bitcoin-ETF:ihin. Kryptofanit sanovat, että ala on kypsynyt, mutta keskuspankkiirit ja sääntelyviranomaiset ovat edelleen varovaisia. Nyt sijoittajat ihmettelevät: kuinka paljon se voi kasvaa ja onko se tällä kertaa toisin?

Yhdysvaltain tiistain inflaatioraportti voi auttaa vastaamaan yhteen markkinoiden yllä leijuvaan avainkysymyksiin – milloin Federal Reserve voi aloittaa koronleikkauksen? Helmikuun kuluttajahintaindeksin odotetaan nousevan 0,4 %, kun tammikuun kuluttajahintaindeksi nousi odotettua nopeammin 0,3 %. Sijoittajat ovat vedonneet odotuksiinsa koronlaskujen määrästä vuonna 2024, koska jatkuva huoli talouden vahvistumisesta ja inflaation uudelleen käynnistämisestä.

Fedin puheenjohtaja Jerome Powell sanoi kongressille viime päivinä, että koronlasku on edelleen ”todennäköistä” myöhemmin tänä vuonna, jos viranomaiset saavat enemmän luottamusta inflaation tasaiseen laskuun. Yritysten neljännen vuosineljänneksen tuloskauden päättyessä talous- ja inflaatiotiedot ovat edessä ja keskellä Fedin seuraavaa kokousta myöhemmin maaliskuussa.

Sijoittajat eivät järjestäneet juhlia Kiinan viikon kestäneen kansankongressin avaamisen jälkeen, sillä Peking ilmoitti vakaasta ja odotetusti 5 prosentin kasvutavoitteesta vuodelle 2024, mutta ei rikkonut sitä, mitä piristystä se käyttäisi talouden elvyttämiseksi. ylös ja tanssia. Vaikeassa kiinteistösektorissa saattaa olla huonontuminen paremman sijasta, kun valtion tukeman kehittäjä Vanken joukkovelkakirjat ovat myyty jyrkästi.

Uusien asuntojen hinnat voivat laskea edelleen tänä vuonna, koska tukitoimilla ei ole tähän mennessä ollut juurikaan vaikutusta, ja viimeisimmät tiedot julkaistaan ​​15. maaliskuuta. Rahapolitiikkaa on mahdollisesti löysättävä, sillä vaikka Kiinan korot ovat jo alhaisia ​​Yhdysvaltoihin verrattuna, deflaatioympäristö tarkoittaa, että reaalikorot voivat laskea. Maaliskuun 9. päivän inflaatiotiedot antavat tuoreita vihjeitä siitä, kuinka kauan tämä trendi jatkuu.

Ison-Britannian talous on niukasti välttynyt taantumasta, kun liiketoiminta laajenee terveellä vauhdilla ja kuluttajat iskivät kauppoihin tosissaan – vaikka korot ovat 16 vuoden huipulla ja jatkuva inflaatio.

Englannin keskuspankki on vähemmän huolissaan kasvusta ja keskittyy paljon enemmän inflaatioon. Työmarkkinoilla on havaittavissa maltillistumisen merkkejä. Avoimet työpaikat vähenivät 19. kerran peräkkäin tammikuuhun päättyneen kolmen kuukauden aikana. Yrityksillä on kuitenkin edelleen vaikeuksia löytää ja pitää henkilöstöä.

Korkeat pitkäaikaissairaudet vaikeuttavat myös työnantajia. Keskimääräinen säännöllinen palkka – keskeinen BoE:lle – hidastui 6,2 prosenttiin joulukuussa, hitain kasvuvauhti yli vuoteen, mutta ei tarpeeksi hidas vakuuttaakseen päättäjät, että korkojen on laskettava ennemmin tai myöhemmin. Maaliskuun 12. päivän tiedot saattavat muuttaa tätä ajattelua.

Portugalissa järjestetään sunnuntaina toiset ennenaikaiset vaalit kahteen vuoteen. Aiemmin tällainen epävarmuus ja poliittinen epävakaus olisivat saaneet sijoittajia ahdistumaan. Silti heidän vaatima preemio pitääkseen Portugalin joukkovelkakirjoja yli parhaimman luottoluokituksen saaneen Saksan on alimmillaan vuoteen, noin 134 peruspistettä. Mieliala Portugalin velkaa (ja Etelä-Eurooppaa) kohtaan on myönteinen.

Luottoluokituslaitos S&P Global nosti juuri Portugalin luokituksen ”A-” tasolta ”BBB+”, vedoten parantuneisiin velkanäkymiin ja sanoen, että hallituksen vaihtuminen ei saisi muuttaa tätä kehityskulkua. Onko nämä siis ”ei mitään nähtävää” -vaalit? Ei oikeastaan. Sunnuntain äänestys tuskin tuo selkeää voittajaa. Äärioikeistolaisen Chegan odotetaan saavan 15–20 prosenttia äänistä, ja siitä voi mahdollisesti tulla kuninkaantekijä. Kesäkuussa järjestettävien EU:n laajuisten vaalien myötä äärioikeiston kasvava menestys ja populismin vaikutukset ovat katseltavaa.

Samankaltaiset artikkelit