RBI ehdottaa fintech-arkistoa – Banking & Finance News

MPC meeting, RBI MPC< RBI news, RBI fintech, banking news

Intian keskuspankki (RBI) on ehdottanut fintech-tietovaraston perustamista fintech-alan tärkeimpien tietojen keräämiseen. Tietovarasto kattaa näiden yritysten toimintoja, tuotteita, teknologiapinoa ja taloudellisia tietoja.

”Rahoitusyksiköt, kuten pankit ja NBFC:t Intiassa, tekevät yhä enemmän yhteistyötä fintechin kanssa. Fintech-ekosysteemin kehityksen ymmärtämiseksi ja tämän sektorin tukemiseksi ehdotetaan fintech-arkiston perustamista”, kuvernööri Shaktikanta Das sanoi rahapoliittisessa lausunnossaan perjantaina.

Lehdistötiedoteessaan RBI kehotti fintech-yrityksiä antamaan tarvittavat tiedot vapaaehtoisesti arkistoon. Tämä auttaa näitä tahoja suunnittelemaan asianmukaisia ​​poliittisia lähestymistapoja. Arkiston ottaa käyttöön Reserve Bank Innovation Hub huhtikuussa 2024 tai aikaisemmin, RBI sanoi.

Keskuspankki antaa tarvittavat ohjeet tästä arkistosta erikseen.

”Fintech-yritysten vapaaehtoisten lahjoitusten rohkaiseminen antaa sääntelijöille reaaliaikaisia ​​näkemyksiä ja mahdollistaa tietoisen, ketterän ja riskejä vähentävän päätöksenteon”, sanoi Credgenicsin toinen perustaja ja tuote- ja teknologiajohtaja Anand Agrawal.

Hän lisäsi, että RBI:n siirto lisää markkinoiden luottamusta ja varmistaa samalla dynaamisen ja hyvin säädellyn ympäristön Intian fintech-teollisuuden jatkuvalle kehitykselle.

Samaan aikaan RBI työskentelee myös Intian rahoitussektorin pilvipalvelun perustamiseksi.

Ehdotettu laitos auttaa parantamaan keskeisten tietojen turvallisuutta, eheyttä ja yksityisyyttä, RBI sanoi. Se myös helpottaisi parempaa skaalautuvuutta ja liiketoiminnan jatkuvuutta.

RBI:n siirto tapahtuu, kun pankit ja rahoituslaitokset havaitsevat kasvavan datamäärän, ja monet näistä rahoituspalveluyksiköistä käyttävät pilvipalveluita tähän tarkoitukseen.

”Perusajuri tämän takana on jäsennellyn, skaalautuvan tiedontallennus- ja tietojenkäsittelylaitteiston tarjoaminen. Pienemmille yksiköille tämä tarjoaa paljon mittakaavaa”, RBI:n apulaiskuvernööri T Rabi Sankar sanoi rahapolitiikan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Hän lisäsi, että laitoksen puitteissa tarjottavien palvelujen luonne selviää ajan kuluessa.

Pilvipalvelu tulee olemaan finanssialan toimijoiden omistuksessa. RBI aikoo ottaa sen käyttöön kalibroidulla tavalla keskipitkällä aikavälillä.

”Pilvipalvelu voisi tehokkaasti auttaa keskittämään datan ja palveluiden isännöinnin rahoituslaitoksille”, sanoo Rajat Deshpande, FinBoxin toimitusjohtaja ja toinen perustaja.

”Se tarkoittaa käytännössä sitä, että jossain vaiheessa pankkeja, NBFC:itä ja muita osallistujia saatetaan pakottaa tallentamaan tietonsa tähän pilveen sen sijaan, että ne olisivat tällä hetkellä muodissa olevia kolmannen osapuolen palveluita”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit