NEFT, IMPS, RTGS – mikä on nopeampi, edut, maksut, rajat – Money News

The Financial Express logo

Pankit ovat vuosien saatossa kehittäneet asiakkaille entistä kätevämpiä tapoja siirtää varoja pankkien välillä 24/7. Nykyään NEFT, IMPS ja RTGS ovat suosituimpia menetelmiä, joita ihmiset käyttävät varojen siirtämiseen sekä saman pankin sisällä että muihin pankkeihin. Joten herää kysymys: NEFT:stä, IMPS:stä ja RTGS:stä, mikä on tehokkain ja nopein?

Tässä artikkelissa tutkimme näiden kolmen menetelmän perusominaisuuksia sekä niiden maksuja, tehokkuutta ja rajoituksia.

UUSI

NEFT tai National Electronic Funds Transfer antaa käyttäjille mahdollisuuden siirtää rahaa kellon ympäri tililtä toiselle online-välineen kautta kaikkialla Intiassa. NEFT on valtakunnallinen keskitetty maksujärjestelmä, jonka omistaa ja ylläpitää RBI.

NEFT tarjoaa useita etuja varojen siirtoon tai kuittiin. Se on käytettävissä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä, mikä varmistaa mukavuuden ja saavutettavuuden. Järjestelmä mahdollistaa lähes reaaliaikaisen varojen siirron saajan tilille turvallisella tilityksellä. NEFT kattaa koko Intian laajan pankkikonttoriverkoston kautta, joten se helpottaa valtakunnallisia tapahtumia. Maksaja voi aloittaa asioinnin kotoa tai töistä verkkopankissa, jos hänen pankkinsa tarjoaa palvelua.

Lisäksi NEFT antaa positiivisen vahvistuksen maksajalle tekstiviestillä tai sähköpostitse, kun saajan tili on hyvitetty. Lisäksi on määrätty viivästyskorkoa, jos maksutapahtumien hyvitys tai palautus viivästyy.

Kuinka kauan NEFT:llä kestää varojen siirtämiseen?

NEFT-tapahtumat maksetaan yleensä kahden tunnin kuluessa. Tarkka maksuaika voi kuitenkin vaihdella eri pankkien välillä.

Mitkä ovat NEFT:n siirtorajat ja tapahtumamaksut?

Varantopankki ei ole asettanut rajoja NEFT-tapahtumille. Yksittäiset pankit voivat kuitenkin asettaa omat rajoituksensa NEFT-siirroille. Enintään 10 000 Rs:n siirroista pankki veloittaa 2,5 Rs plus GST tapahtumaa kohti. Jos siirron summa on yli 200 000 Rs, maksu on 25 Rs plus ALV.

IMPS

Tämän palvelun tarjoaa National Payments Corporation of India (NPCI), joka antaa asiakkaille mahdollisuuden siirtää rahaa välittömästi pankkien ja RBI:n valtuutettujen pankkien kautta.

IMPS tarjoaa vankan ja reaaliaikaisen varojen siirron, joka tarjoaa välittömän, 24 × 7, pankkien välisen sähköisen varojen siirtopalvelun, joka on käytettävissä useiden kanavien, kuten matkapuhelimen, Internetin, konttorin, pankkiautomaatin ja tekstiviestien kautta. IMPS on luotettava palvelu, joka mahdollistaa välittömän varojen siirron pankkien sisällä eri puolilla Intiaa, mikä varmistaa turvallisuuden ja kustannustehokkuuden.

Kuinka kauan IMPS:llä kestää varojen siirtämiseen?

IMPS-siirtotoiminto on saatavilla 24/7 jokaisen pankin tilinomistajan käyttöön. Kun lähettäjän pankki hyväksyy tapahtuman, varat saapuvat saajan luo välittömästi.

Mikä on siirtoraja ja tapahtumamaksut IMPS:ssä?

IMPS:n avulla voidaan siirtää varoja milloin tahansa ja missä tahansa enintään 2000 000 rupiaa joka kerta valitsemalleen edunsaajalle. IMPS-siirtojen maksut nousevat tyypillisesti 25 rupiaan riippuen summasta ja vaihtelevat pankkien välillä.

RTGS

RTGS tai reaaliaikainen bruttoselvitys voidaan selittää järjestelmäksi, jossa varojen siirtoja suoritetaan jatkuvasti ja reaaliajassa, yksitellen tapahtumakohtaisesti. ”Reaaliaikainen” tarkoittaa ohjeiden käsittelyä niiden vastaanottamishetkellä; ”Bruttoselvitys” tarkoittaa, että varojen siirtotoimeksiantojen selvitys tapahtuu yksitellen.

RTGS tarjoaa monia etuja varojen siirtoon. Se toimii turvallisella ja luotettavalla järjestelmällä, joka varmistaa turvallisen varojen siirron. Toisin kuin joissakin muissa järjestelmissä, RTGS-transaktioilla ei ole RBI:n asettamaa ylärajaa, mikä mahdollistaa suurten rahasummien siirron.

Kuinka kauan IMPS kestää varojen siirtämiseen?

Järjestelmä on toiminnassa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä (24x7x365), mikä varmistaa reaaliaikaisen varojen siirron suoraan saajan tilille.

Mitä ovat IMPS-maksut?

RTGS-siirtojen nykyinen maksurakenne on seuraava: 2–5 000 Rs:n transaktiosummalle palvelumaksu ei ylitä 24,50 Rs plus verot. Jos tapahtumasumma on vähintään 5 000 Rs, palvelumaksu ei ylitä 49,50 Rs plus verot.

Samankaltaiset artikkelit