ITC:n osakkeet putosivat yli 2 % BAT:n osuuden pienentämisestä tällä viikolla – Market News

ITC share price today, BAT to sell stake in ITC

ITC:n osakkeet kohtasivat toisen takaiskun tiistaina, mikä pitkitti tappioita toisena peräkkäisenä päivänä 2,5 prosentin laskulla päivän alimmillaan 399,35 Rs. Tämän päivän pudotus pahentaa tilannetta entisestään, sillä osake on nyt väistynyt 20 % viime vuoden heinäkuun 24. päivänä saavutetusta huipusta, 499,7 Rs.

Tiedotusvälineiden mukaan British American Tobacco (BAT), ITC:n suurin osakkeenomistaja, joka omistaa 29 prosenttia joulukuun neljänneksellä, valmistautuu aloittamaan osakemyynnin mahdollisesti jo tällä viikolla. BAT:n päätös rahallistaa osa osuudestaan ​​noudattaa strategista pohdintaa pääoman vapauttamisesta ja uudelleenkohdistamisesta.

Virallisessa tiedotteessa BAT tunnusti merkittävän omistuksensa ITC:ssä ja korosti osakemyynnin tarjoamaa mahdollisuutta. Tiedotteessa todettiin: ”Olemme aktiivisesti työskennelleet jonkin aikaa saattaaksemme päätökseen sääntelyprosessin, jota tarvitaan, jotta voimme joustaa osan omistusosuuksistamme kaupallistamiseen, ja päivitämme sinulle mahdollisimman pian.”

BAT:n ja ITC:n yhteistyö juontaa juurensa 1900-luvun alkupuolelle, ja tämän kestävän kumppanuuden aikana se on navigoinut lukuisissa osakepääoman muutoksissa ja sääntelyrajoituksissa.

Välitysyhtiö Goldman Sachsin 29. helmikuuta antamassa muistiossa korostettiin heikkoa lähiajan tulosta ja todettiin BAT:n odotettu osakkeiden myynti avaintekijäksi ITC:n osakekurssin korjauksen takana.

Raportti ennusti savukkeiden määrän mahdollisen elpymisen maaliskuun neljänneksellä, mutta varoitti, että paperiliiketoiminnasta saattaa aiheutua lyhyen aikavälin tulosleikkaus, jonka odotetaan elpyvän vasta tilikauden 2025 syyskuun neljänneksellä.

Viimeisimmän päivityksen mukaan ITC:n osakkeiden kauppa on tällä hetkellä 1,8 % alempi 401,95 rupiaan. Osakkeella käydään kauppaa kaikkien keskeisten liukuvien keskiarvojen alapuolella ja se on laskenut 14 % tämän vuoden alusta. Sijoittajat ja markkinatarkkailijat seuraavat tarkasti tätä kehitystä ja tiedostavat BAT:n osakkeiden myynnin mahdollisen vaikutuksen ITC:n tulevaan kehitykseen.

ITC:n osakekurssi viimeisen vuoden aikana

Osakekehityksen osalta ITC:n osakkeet ovat osoittaneet vaihtelevaa tuottoa useilla aikajaksoilla. Viimeisen kuukauden aikana osake on pudonnut yli 1 %. Viimeisen kuuden kuukauden aikana on nähty vielä enemmän painetta, kun osake on pudonnut yli 11 %, mikä osoittaa voimakasta myyntiä.

Vuodesta tähän päivään mennessä ITC:n osakkeet ovat laskeneet 13,85 %, mikä vahvistaa osakkeen negatiivista vauhtia kuluvalla tilikaudella. Laajemmin katsottuna osake on tuottanut yli 5,15 % viimeisen 12 kuukauden aikana.

Samankaltaiset artikkelit