Binance-tapaus testaa jälleen SEC:n valtaa krypton suhteen – Digital Transformation News

The SEC claimed last June that Binance and former chief executive Changpeng Zhao mishandled customer funds

Yhdysvaltain liittovaltion tuomari painotti arvopaperi- ja pörssikomiteaa sen kannan suhteen kryptovaluuttoihin sääntelijän korkean profiilin Binance Holdings Ltd:tä vastaan ​​nostamassa tapauksessa.

Amy Berman Jackson, tuomari US District of Columbian piirioikeudessa, pyysi SEC:tä määrittelemään rajan sille, mitä se piti turvana virtuaalisten rahakkeiden osalta. Puheenjohtaja Gary Genslerin johtama SEC on väittänyt, että useimmat kryptovarat kuuluvat viraston lainkäyttövaltaan ja ovat sen sääntöjen alaisia. Maanantaina pidetyssä kuulemisessa Jackson sanoi, että SEC näyttää sanovan, että kaikki digitaaliset varat ovat arvopapereita. ”Mistä liikkeeseenlaskijoiden pitäisi tietää, kun ne ylittävät rajan?” hän kysyi.

SEC väitti viime kesäkuussa, että Binance ja entinen toimitusjohtaja Changpeng Zhao käsittelivät väärin asiakkaiden varoja, veivät sijoittajia ja sääntelyviranomaisia ​​harhaan ja rikkoivat arvopaperisääntöjä. Se myös syytti yritystä rekisteröimättömien arvopapereiden tarjoamisesta yhdysvaltalaisille sijoittajille. Yritys ja Zhao taistelevat SEC:tä vastaan ​​oikeudessa sen väitteistä. Erikseen Binance ja Zhao myönsivät syyllisyytensä oikeusministeriön syytteisiin ja tekivät sopimuksen Commodity Futures Trading Commissionin ja Treasury Departmentin kanssa marraskuussa. SEC ei ollut osa tätä sopimusta.

Teollisuus seuraa tiiviisti Jacksonin oikeussalissa tapausta, koska se voi auttaa määrittämään SEC:n lainkäyttövallan laajuuden kryptoalalla. Toinen tuomari punnitsee samanlaisia ​​kysymyksiä SEC:n tapauksessa Coinbase Global Inc:tä, Yhdysvaltain suurinta digitaalisen omaisuuden alustaa vastaan. Paljon riippuu siitä, sopivatko rahakkeet sijoitussopimuksen määritelmään sellaisena kuin se on esitetty korkeimman oikeuden vuonna 1946 antamassa päätöksessä, jossa arvopaperit määritellään ”rahojen sijoitukseksi yhteiseen yritykseen, jonka kohtuudella odotetaan saatavan voittoa muiden ponnisteluista .”

Osana argumenttiaan Binancen asianajaja Jason Mendro sanoi maanantaina, että yhtiöllä ei ollut velvollisuuksia sijoittajia kohtaan tiettyjen rahakkeiden myynnin jälkeen, minkä pitäisi olla, jos omaisuutta pidettäisiin arvopapereina. SEC:n asianajaja Jennifer Farer kuitenkin sanoi, että Binancen markkinointiponnistelut rahakkeidensa mainostamiseksi viittaavat siihen, että sijoittajat odottivat voittoa, jota he odottaisivat arvopapereihin sijoittaessaan. Tuomioistuimet ovat olleet erimielisiä siitä, ovatko digitaaliset tunnukset arvopapereita ja SEC:n valvonnan alaisia. Heinäkuussa Manhattanin liittovaltion tuomari päätti, että Ripplen XRP-tunnuksen pörssimyynti ei kuulu SEC:n lainkäyttövaltaan. Mutta samassa kuussa toinen tuomari otti päinvastaisen näkemyksen SEC:n tapauksessa Terraform Labs Pte.

Binance väitti myös, että SEC ei antanut oikeudenmukaista ilmoitusta arvopaperilakien tulkinnasta. Jackson sanoi kuulemisen aikana, että hän ei pitänyt tätä väitettä vakuuttavana. Asia on SEC v. Binance, 23-cv-01599, US District Court, District of Columbia (Washington, DC).

Samankaltaiset artikkelit