Asteroidi 2024 BM ohittaa Maan tänään! NASA paljastaa koon, nopeuden ja muita yksityiskohtia – Science News

Asteroid 2024 BM belongs to the Apollo group of asteroids

NASAn Maanläheisten objektien tutkimuskeskuksen julkaisemien tietojen mukaan asteroidi on nimetty Asteroidiksi 2024 BM. Asteroidi todennäköisimmin ohittaa Maan noin 3 miljoonan kilometrin etäisyydeltä tänään, tammikuun 22. päivänä. Asteroidi kulkee jo maata kohti kiertoradalla nopeudella 21511 kilometriä tunnissa, mikä vastaa mannertenvälisten ballististen ohjusten nopeutta. Herää kysymys, onko asteroidi vaarallinen. Tässä on mitä NASA sanoo siitä.

Asteroidi 2024 BM

Tämä erityinen avaruuskivi kuuluu Apollo-ryhmään Near-Earth Asteroids, jotka ovat Maan halki kulkevia avaruuskiviä, joiden puoliksi suuret akselit ovat suurempia kuin Maan. Nämä asteroidit on nimetty vuoden 1862 valtavan Apollo-asteroidin mukaan, jonka saksalainen tähtitieteilijä Karl Reinmuth löysi 1930-luvulla.

NASA sanoo, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun asteroidi 2024 BM saapuu Maan läheisyyteen. Se on ohittanut Maan aiemmin 5. joulukuuta 1900 noin 23 miljoonan kilometrin etäisyydeltä. Tämän päivän jälkeen sen on määrä lähestyä planeettaa 9,7 kilometrin etäisyydeltä 2. toukokuuta 2039.

Kuinka suuri Ateroid 2024 BM on?

Maata lähestyvä asteroidi törmää vähiten todennäköisimmin, eikä sitä voida luokitella potentiaalisesti vaaralliseksi esineeksi kokonsa vuoksi NASAn mukaan. Se on noin 150 jalkaa leveä, joten se on lentokoneen kokoinen. NASA huomautti, että Asteroid 2024 BM:n leveys on 45 jalkaa, mikä on melkein talon kokoinen.

Miten asteroidit iskevät planeettaan?

Pääasteroidivyöhyke, joka sijaitsee Marsin ja Jupiterin kiertoradan välissä, on paikka, jossa asteroideja esiintyy yleisesti aurinkokunnassamme. NASAn mukaan nämä avaruuskivet vaikuttavat Maahan vuorovaikutuksen vuoksi suuren planeetan gravitaatiokentän kanssa. Tämä lähettää asteroidit kohti planeettaa, joka aiheuttaa mahdollisen törmäysskenaarion.

Samankaltaiset artikkelit