Crypto-startup Nova Labs lyö vetoa viiden dollarin matkapuhelinsopimuksista

In 2022, Nova Labs raised 0 million at a Crypto startup Nova Labs is betting on five dollar mobile phone plans.2 billion valuation

Nova Labs Inc., blockchain-käynnistysyritys, joka rakentaa niin sanottua ”hajautettua langatonta verkkoa”, sanoi tarjoavansa puhelinliittymän, joka maksaa 5 dollaria kuukaudessa rajoittamattomasta tekstiviestistä, puheesta ja datasta. Suunnitelma on aluksi saatavilla vain Miamin asukkaille tai ihmisille, jotka saavat kutsun käyttää tuotetta, Nova Labs sanoi tiistaina antamassaan lausunnossa.

Startup perustettiin vuonna 2013 keskittyen ”asioiden internetiin” pyrkien kehittämään hajautettua langatonta verkkoa laitteille, kuten lemmikkieläinten seurantapantaille ja ympäristöantureille. Nova Labs siirtyi kryptoon vuonna 2018 ja esitteli käyttäjille palkkioita merkkituotemerkkien muodossa. Yhtiö, joka vaihtoi nimensä Helium Inc:sta, on joutunut aiemmin arvostelun kohteeksi, koska se väitti Salesforce Inc:n ja sähköskootteriyhtiö Limen käyttäneen sen langattomia verkkopalveluita, vaikka he eivät sitä käyttäneet.

Vuonna 2022 Nova Labs keräsi 200 miljoonaa dollaria 1,2 miljardin dollarin arvosta Tiger Global Managementin ja Andreessen Horowitzin johtamilta sijoittajilta ja on kerännyt tähän mennessä yli 250 miljoonaa dollaria riskipääomayhtiöiltä PitchBookin tietojen mukaan.

Sen uusin tarjonta saa virtansa yksityishenkilöiden ja yritysten omistamista 5G-hotspoteista. Rekisteröityneet ihmiset voivat muodostaa yhteyden hotspoteihin mobiililaitteilla, kuten iPhoneilla ja Androideilla, käyttämällä Helium Networkia. Yhtiön mukaan kaikkialla Yhdysvalloissa on yli 7 000 hotspotia.

Televiestintäala on kamppaillut asiakaspalveluongelmien ja hintasodan kanssa, mikä on antanut kilpailijoille mahdollisuuden astua sisään ja myydä rajattomasti suunnitelmia, jotka maksavat 20 dollaria kuukaudessa, mikä on alle puolet suurten kansallisten verkkojen – T-Mobilen – tarjoamien keskimääräisistä kustannuksista. esimerkiksi tarjoaa 40 $ kuukaudessa rajoittamattoman paketin. Silti näillä suunnitelmilla on ollut vaikeuksia saada vetoa.

”Tämä on täysin erilainen taloudellinen malli langattomien verkkojen rakentamiseen”, Nova Labsin toimitusjohtaja Amir Haleem sanoi. ”Yleensä on tyytymättömyyden tunne teleyritysten suhteen, oli kyse sitten kotilaajakaistasta tai matkapuhelimista.”

Helium Networkin avulla asunnonomistajat ja yritykset voivat ostaa Helium-hotspotteja hinnoilla, jotka vaihtelevat noin 1 500 – 7 000 dollaria, Haleem sanoi. Nova Labs tarjoaa hotspotin omistajille 50 sentin arvoisia kryptomerkkejä jokaista hotspottien asiakkaille tarjoamaa datagigatavua kohden.

Nova Labs ei ole yksin yrittäessään yhdistää tietoliikennettä yhteen tai useampaan krypton ja lohkoketjun elementtiin. Vuonna 2018 Sirin Labs -niminen yritys kehitti lohkoketju-älypuhelimen, joka on edelleen myynnissä, ja tutki kumppanuutta Huawei Technologies Ltd:n kanssa, joka ei koskaan toteutunut. Solana Labs, blockchain-kehittäjä, jolla on myös kumppanuus Nova Labsin kanssa, esitteli matkapuhelimen toukokuussa ja laski viime viikolla laitteen hinnan 599 dollariin 1 000 dollarista.

Nova sanoo, että kun Helium Mobile -liittymän puhelimet ovat hotspotin kantaman ulkopuolella, ne siirtyvät T-Mobilen, Yhdysvaltain toiseksi suurimman operaattorin, hallinnoimaan langattomaan verkkoon. Nova teki yhteistyötä T-Mobilen kanssa viime vuonna lanseeratakseen sen, mitä se kuvaili ”kryptokäyttöiseksi mobiilipalveluksi”. Tuohon lanseeraukseen liittyvällä tokenilla käytiin kauppaa 0,00032469 dollarilla tiistaina ja 24 tunnin volyymit olivat alle 75 000 dollaria CoinGeckon tietojen mukaan.

Vaikka Helium Network tarjoaa asiakkaille parempaa ”taloudellisuutta” kuin T-Mobile, Haleemin mukaan sen langattomien palveluiden kumppani on edelleen välttämätön. ”Emme huijaa itseämme ajattelemalla, että verkko on tällä hetkellä täysin käyttökelpoinen – se on edelleen liian pieni ja liian täpläinen ja liian hajanainen”, Haleem sanoi.

Samankaltaiset artikkelit