Atlassian ostaa videoviestisovelluksen Loom 975 miljoonan dollarin kaupalla – Industry News

industry news

Sydneyssä toimiva tiimiyhteistyöohjelmisto Atlassian on allekirjoittanut sopimuksen videoviestintäalustan Loomin ostamisesta 975 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella, jolla pyritään hyötymään etätyöskentelyn jatkuvasta suosimisesta. Kaupan arvo on alennettu Loomin viimeiseen tiedossa olevaan 1,53 miljardin dollarin arvoon.

Loomin alustan avulla käyttäjät voivat tallentaa videoviestin samanaikaisesti näytön tallennuksen kanssa ja jakaa sen eri alustoilla. Sovellus, jolla on tällä hetkellä 25 miljoonaa käyttäjää, on kasvanut merkittävästi pandemian aikana, kun myös videoneuvottelusovellukset, kuten Zoom tai Microsoft Teams, otettiin käyttöön massiivisesti.

Vuonna 2016 perustettu Loom on tähän mennessä kerännyt 203 miljoonan dollarin rahoitusta sijoittajilta, kuten Sequoia, Kleiner Perkins ja Andreessen Horowitz tai a16z. Yrityksen arvoksi arvioitiin viimeksi 1,53 miljardia dollaria 130 miljoonan dollarin Series C -rahoituskierroksen jälkeen toukokuussa 2021, jolloin useat startupit olivat saavuttaneet taivaan korkeita arvostuksia.

Kaupan kokonaisarvo 975 miljoonaa dollaria sisältää Loomin kassavarat, yhtiöt sanoivat tiedotteessa. ”Koko vastike muodostuu noin 880 miljoonasta dollarista käteisenä ja loput Atlassianin osakepalkkioista edellyttäen, että oikeuden syntymisen jatkuminen edellyttää”, he sanoivat.

Atlassian aikoo rahoittaa kassakomponentin nykyisellä kassasaldollaan ja saattaa todennäköisesti kaupan päätökseen tilikauden 2024 kolmannella neljänneksellä viranomaisten hyväksynnän jälkeen.

Kaupalla ei odoteta olevan vaikutusta yhtiön osakkeiden takaisinostosuunnitelmaan, se sanoi. Se kuitenkin lisäsi, että se todennäköisesti laimentaa hieman ei-GAAP-liikevoittomarginaalia tilikausilla 2024 ja 2025.

Samankaltaiset artikkelit