Sijoittajien kiinnostus Covid-aloitusyrityksiä kohtaan hiipuu – Industry News

startups, web3, ed-tech, investor, investment, industry news

Hallituksen kielto kiinalaiselle lyhytmuotoiselle videosovellukselle TikTok kesäkuussa 2020 syntyi sarja vastaavia kotimaisia ​​alustoja, kuten Trell, Roposo, ShareChat’s Moj, Chingari ja VerSen Josh. Kaikki heistä olivat kiinnostuneita sijoittajista. Nykyään kukaan heistä ei kuitenkaan ole varteenotettava voima, koska ei ole pystynyt täyttämään TikTokin irtautumisen aiheuttamaa aukkoa, vaikka sijoittajien kiinnostus hiipui.

Merkittävät riskipääomayritykset, kuten Tiber Global, LightSpeed ​​Venture, Qatar Investment Authority ja Peak XV, olivat sijoittaneet näihin yrityksiin 65,8 miljoonaa dollaria rahoitusbuumin huipulla vuonna 2021 ja sitten 29 miljoonaa dollaria seuraavana vuonna Tracxnin tietojen mukaan. Yritykset eivät kuitenkaan kyenneet hyödyntämään mahdollisuutta, ja ne kamppailevat nyt nousevien kustannusten, vähentyvän sitoutumisen ja käyttäjien säilyttämisen kanssa.

Trell ja Roposo ovat kääntyneet pitkälti sisällöstä kaupalliseen liiketoimintamalliin, mutta loput yrittävät edelleen kilpailla jättiläisten, kuten Metan Instagramin kanssa, valloittaakseen lyhytvideomarkkinoiden. Kannattavuuden saavuttamiseksi tällaisessa skenaariossa Chingari oli tiettävästi irtisanonut noin 50 prosenttia työvoimastaan ​​viime vuoden lopulla, kun taas Moj:n emoyhtiön Mohalla Techin tappiot hyppäsivät 38 prosenttia 4 000 biljoonaan tilikaudella 23.

Tämän seurauksena vuonna 2023 lyhytvideosovellukset eivät saaneet sijoittajilta rahoitusta.

Tämä suuntaus ei rajoitu vain lyhytmuotoiseen videosegmenttiin. Useat muut sektorit ovat viime aikoina pudonneet sijoittajayhteisön suosiosta. Startupit sellaisilla aloilla kuin web3, ed-tech, pelaaminen ja kryptovaluutta ovat kärsineet massiivisesta investointien laskusta verrattuna yleiseen rahoituksen hidastumiseen.

Esimerkiksi ed-tech-rahoitus putosi 297 miljoonaan dollariin viime vuonna, kun se vuosi sitten oli 2,6 miljardia dollaria ja 4,1 miljardia dollaria vuonna 2021. Tämä on lähes 90 prosentin rahoituksen pudotus vuodesta 2022 verrattuna laajempaan noin 70 prosentin laskuun teknologia-alan uusien yritysten välillä. .

InnoVen Capitalin toimitusjohtajan Ashish Sharman mukaan nämä alat voidaan jakaa suurelta osin kahteen ämpäriin. Yksi niistä sisältää toimialoja, joilla pandemian jälkeisessä maailmassa oli merkittäviä myötätuulia kuluttajakäyttäytymisen muutosten johdosta, kuten ed-tech, lyhytmuotoiset videosovellukset ja rento pelaaminen. Toinen luokka sisältää alat, jotka kohtaavat joitain sääntelyn vastatuulia, kuten kryptovaluutta, web3 ja oikean rahan pelit. ”Covid kulta -sektorit houkuttelivat paljon pääomaa lyhyessä ajassa, mutta kun Covid laantui, sijoittajat ymmärsivät, että he olivat yliarvioineet kuluttajien käyttöönoton tahdin ja markkinoiden koon”, Sharma lisäsi.

Rohit Krishna, WEH Venturesin pääosakas, oli samaa mieltä siitä, että sektorit, joilla oli joitakin Covidiin liittyviä myötätuulia, nostivat useita kierroksia ennen kuin heidän piti todistaa mitään hypoteesia. Hän lisäsi, että sijoittajat odottavat nyt näiden yritysten osoittavan merkkejä tuotemarkkinoiden sopivuudesta ja kestävästä yksikkötaloudesta ennen kuin ne voivat kerätä lisää lisäpääomaa.

Osa näistä sektoreista on tullut sijoittajien kannalta epämiellyttäväksi myös markkinoiden kyllästymisen tai kannattavuuden puutteen ja epävarman kysynnän tai tiukan kilpailun vuoksi.

Mitä tulee ed-techiin, ala oli nähnyt kohtuullisen osuutensa yksisarvisista ja puskurisijoituksista pandemiavuosien aikana, jolloin koulutuksen siirtäminen verkkoon oli tarpeen lukitusten vuoksi, mutta joukko ed-tech-startuppeja, jotka ilmestyivät, eivät ymmärtäneet kuinka kauan tällainen kysyntä jatkuisi.

”Vaikka D2C ed-tech -alustat olivat hyvä peli, rahastot ovat nyt ymmärtäneet, että koulua ja muodollista koulutusta ei voi korvata tietyn pisteen jälkeen. Lisäksi markkinat ovat pienet ja liian monet toimijat ovat tulleet yliarvioimaan kysynnän”, sanoi Saloni Jain, Sunicon Venturesin perustajaosakas. Hän lisäsi, että rahastot eivät todennäköisesti investoi nyt uusiin ed-tech-yrityksiin, koska nykyiset yritykset eivät pysty kasvamaan ennustetulla tavalla.

Kukin vuosien aikana ed-tech synnytti joukon yksisarvisia, kuten Byju’s, Unacademy, PhysicsWallah, Vedantu, Eruditus ja upGrad.

Samoin Bitcoinin hintojen nousu vuonna 2021 oli houkutellut sijoittajien katseita lohkoketjuteknologialla työskenteleviin web3-startup-yrityksiin, mutta kryptotalven tullessa vuonna 2022 ja kryptovaluuttojen hintojen romahtaessa myös näiden startup-yritysten rahoitus Intiassa.

Tracxn-tiedot osoittivat, että web3- ja blockchain-aloitusyritysten rahoitus putosi viime vuonna 36,3 miljoonaan dollariin vuoden 2022 289,4 miljoonasta dollarista ja sitä edeltävän vuoden 534,6 miljoonasta dollarista. Sijoittajat odottavat kuitenkin tämän sektorin näkevän uutta kiinnostusta lähitulevaisuudessa Bitcoinin hintojen elpyessä.

Muutoin osa sijoittajista alkaa vastustaa suoraan kuluttajille suunnattuja brändejä, joissa markkinat ovat täynnä ja kova kilpailu vaikeuttaa kannattavan yksikkötalouden saavuttamista. Vaikka pandemiavuosina oli nähty runsaasti D2C-brändejä, jotka keräsivät pääomaa korkeilla arvoilla, sijoittajat kyseenalaistavat nyt heidän tuotemarkkinoidensa sopivuuden ja korkean kassavirtamallin.

”Alkuperäinen hype D2C-brändeistä, jotka tarjoavat mukavuus- ja erikoistuotteita, on hiipumassa. Kova kilpailu ja haasteet kannattavan yksikkötalouden rakentamisessa voivat viilentää sijoittajien kiinnostusta”, sanoi Karan Verma, yksi FAAD Networkin perustajista ja johtaja.

Samankaltaiset artikkelit