Saksan hallitus hyväksyy kannabiksen dekriminalisoinnin ensimmäisenä askeleena kohti mahdollista laillistamista

Marijuana; Pot; Weed, Legislation, Christian Democratic Union Germany, Olaf Scholz, Germany

Saksan hallitseva koalitio hyväksyi supistetun suunnitelman kannabiksen henkilökohtaisen käytön dekriminalisoimiseksi ensimmäisenä askeleena kohti mahdollista laajempaa kannun laillistamista Euroopan suurimmassa taloudessa.

Kansleri Olaf Scholzin hallituksen keskiviikkona tukema lakiehdotus sallisi aikuisten hallussa olla jopa 25 grammaa lääkettä, terveysministeriö sanoi keskiviikkona sähköpostitse lähetetyssä lausunnossa.

Aikuiset voivat myös kasvattaa jopa kolmea kannabiskasvia yksityiskäyttöön ja viljellä kannabista ei-kaupallisesti omaan käyttöönsä yhdistyksissä tai osuuskunnissa, joissa on enintään 500 jäsentä. Lain yhteiskunnallisia vaikutuksia arvioidaan neljän vuoden kuluttua.

Terveysministeri Karl Lauterbach sanoi, että lainsäädäntö, jonka lainsäätäjien odotetaan hyväksyvän ennen vuoden loppua, merkitsee ”käännekohtaa valitettavasti epäonnistuneessa kannabiksen huumepolitiikassa”.

Hallituksen tavoitteena on hillitä mustia markkinoita ja torjua huumerikollisuutta, estää myrkyllisten aineiden kauppaa ja vähentää käyttäjien määrää, hän lisäsi.

”Nuorille kulutus on edelleen kiellettyä, ja nuorille aikuisille sen pitäisi olla mahdollista vain rajoitetusti”, Lauterbach sanoi. ”Tämä rajoitus on välttämätön, koska kannabis on erityisen haitallista edelleen kasvaville aivoille. Kannabiksen kulutus laillistetaan. Mutta se on silti vaarallista.”

Scholzin hallitus ehdotti alun perin laajempaa laillistamista viime vuonna julkaistussa kannanotossa. Euroopan unionin kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen se rajoitti tavoitteitaan ja aikoo vasta myöhemmin harkita lakia kaupallisen myynnin testaamisesta.

Saksa, Euroopan suurin kannabiksen lääkemarkkina, on yksi ensimmäisistä suurista maista, joka etenee laillistamissuunnitelmissaan. Marihuanan rajoituksia on kevennetty joissakin pienemmissä EU-maissa ja sen myynti on yleisesti hyväksyttyä Hollannissa.

Lauterbachin suunnitelmat ovat saaneet kritiikkiä oppositiolainsäätäjiltä, ​​joiden mukaan nuorten terveys voi olla vaarassa ja poliisin ja oikeusjärjestelmän ylikuormitus.

Konservatiivisen CDU/CSU-puolueen perhepolitiikan tiedottaja Silvia Breher sanoi, että muiden maiden kokemukset osoittavat, että kannabiksen laillistaminen lisää nuorten kulutusta.

”Hallitus jättää ylimielisesti huomioimatta erityisesti lastenlääkäreiden ja nuorten lääkäreiden varoitukset nuorten äärimmäisistä terveysriskeistä”, Breher sanoi sähköpostilla.

”Se tosiasia, että kannabiksen käyttö voi johtaa masennukseen, psykoosiin, ahdistuneisuushäiriöihin ja kehityksen viivästyksiin erityisesti nuorilla, on yksinkertaisesti sivuutettu”, hän lisäsi.

Prohibition Partners, datayritys, näkee Saksan kannabismarkkinoiden kasvavan 2,1 miljardiin euroon (2,3 miljardia dollaria) vuodessa vuoteen 2027 mennessä.

Arviolta 427 000 potilasta Euroopassa kuluttaa lääkekannabista tänä vuonna, ja potilasmäärä nousee noin 1,4 miljoonaan vuoteen 2027 mennessä, yrityksen mukaan.

Laajempi murto

Muualla EU:ssa Amsterdam kielsi äskettäin marihuanan tupakoinnin ulkona osana laajempaa tukahduttamista kaupungin punaisten lyhtyjen alueella. Ensi vuonna Alankomaat aikoo testata kannabiksen säänneltyä tuotantoa ja myyntiä joissakin kahviloissa.

Tšekin tasavallassa hallitus keskustelee sääntelystä itseviljelyn sallimiseksi ja haluaa perustaa lisensoitujen tuottajien, maahantuojien, jakelijoiden ja myyjien järjestelmän, jotta se voisi paremmin hallita markkinoita.

Sveitsi hyväksyi toukokuussa 2021 pilottikokeet kannabiksen myynnistä muihin kuin lääkinnällisiin tarkoituksiin luodakseen perustan tulevalle lainsäädännölle.

Samankaltaiset artikkelit