Kiinteistöt: Salaisuus paljastettu! Suurin osa HNI:stä suosii tätä sijoitusmallia luodakseen vaurautta kiinteistöalalla

Real Estate: Secret revealed! Majority of HNIs prefer this investment model to generate wealth - Details inside

Tutkimus on paljastanut, että 64 prosenttia korkean nettovarallisuuden henkilöistä mieluummin osaomistusmallia sijoittaa kaupallisiin kiinteistöihin (CRE) Intiassa.

Bengaluru, Pune, Mumbai ja Delhi NCR ovat Intian johtavat kiinteistö- ja osaomistussijoitusten ensisijaiset markkinat Intian johtavan uuskiinteistösijoitusalustan WiseX:n Neo-Realty-tutkimuksen vuoden 2024 painoksen mukaan.

Tutkimukseen osallistuneista 6 578:sta 60 % kaikista sijoittajista ja 64 % korkean nettoarvon omaavista henkilöistä suosii osaomistusmallia sijoittaessaan CRE:hen Intiassa. Tutkimukseen osallistui peräti 2 174 HNI-läistäjää.

Osakkeet, sijoitusrahastot, kiinteistöt ja osaomistukset tuottivat eniten

Tutkimuksen mukaan osakkeet, sijoitusrahastot, kiinteistöt ja osaomistukset tuottivat eniten varakkaille henkilöille kuluneen tilikauden aikana.

Murtoomistus on noussut uudeksi sijoitusmalliksi Intiassa viimeisten parin vuoden aikana, ja CRE on kasvava omaisuusluokka, jonka avulla sijoittajat voivat tuottaa tasaista passiivista vuokratuloa pitkällä aikavälillä pääoman arvonnousun ohella.

Tämän tueksi Knight Frankin tuore raportti totesi, että osaomistuskiinteistöjen markkinakoko Intiassa on kasvanut 65 % vuodesta 2020 ja on pian 8,9 miljardia dollaria vuoteen 2025 mennessä.

Bengaluru on HNI-sijoittajien suosituin paikka

Tutkimus viittaa siihen, että Bengaluru on HNI-sijoittajien (31 %) suosituin paikka omistusosuuksien tekemiseen. Seuraavaksi tulevat Pune (24 %), Mumbai (22 %) ja Delhi NCR (13 %).

WiseX:n kysely paljasti myös, että 61 % sijoittajista piti osakkeita palkitsevimpana viime tilikaudella, jota seurasivat innovatiiviset, uuden aikakauden kiinteistösijoitukset, kuten REIT ja osaomistus (45 %), sijoitusrahastot (39 %) ja perinteiset. kiinteistöt (35 %). Lisäksi 69 % HNI-yrityksistä suunnittelee lisäävänsä investointejaan kiinteistömahdollisuuksiin, mikä osoittaa alan nousujohteisen näkymät.

Tutkimus osoittaa myös, että todelliset osaomistussijoitukset teknologia-alustojen kautta tarjoavat erinomaisen ennätyksen oikea-aikaisista maksuista, mikä tekee siitä ensisijaisen syyn suuriin investointeihin näihin malleihin.

Niistä sijoittajista, jotka eivät ole toistaiseksi tehneet murto-osaomistussijoitusta, suurin pelko osoittautui noin 30 %:n sijoittajien likviditeettihuoleksi. Tutkimus paljasti, että suurin osa sijoittajista suosii kiinteistösijoituksia keskipitkällä aikavälillä 1-3 vuotta (20 %) ja 4-6 vuotta (55 %).

WiseX:n toimitusjohtaja Aryaman Vir sanoi Neo-Realty-tutkimuksesta: ”Viime vuosikymmenen aikana Intian investointiympäristö on muuttunut väestörakenteen ja teknologian kehityksen osalta, ja yksilöiden käytettävissä olevat tulot ovat kasvaneet. Sijoittajat ovat nyt entistä avoimempia tutkimaan uusia sijoitusvaihtoehtoja paremman tuoton saamiseksi.

”Vuoden 2024 Neo-realty-tutkimuksen painos tarjoaa näkemyksiä vaihtoehtoisista sijoituspaikoista ja toimialan trendeistä ja korostaa, kuinka varakkaat ihmiset eri tulotasoilla muokkaavat rahoitusstrategioitaan. Tuoreet SEBI-ohjeet SM REIT:istä lisäävät likviditeettiä ja turvallisuutta kiinteistösijoittamiseen ja tekevät siitä myös sijoittajien ulottuvilla, Vir sanoi.

Kiinteistösijoitukset vakaa omaisuusluokka

Huolimatta taipumisesta osakkeisiin ja sijoitusrahastoihin sijoittajien kiinnostus kiinteistösijoituksiin on lisääntynyt, koska kyseessä on vakaa omaisuusluokka, hän lisäsi.

”Osaomistusalan johtajana on ilahduttavaa nähdä, että ilmapiiri murto-omistusta kohtaan on kasvanut positiivisesti viimeisen 3–4 vuoden aikana. Vaikka Bengaluru, Pune, Mumbai ja Delhi NCR ovat johtavia kiinteistösijoitusmarkkinoita Intiassa, meillä on edelleen suuri kysyntä kiinteistösijoituksille myös muista tason 1 ja 2 kaupungeista”, Vir sanoi.

”Uskomme, että SEBI:n äskettäinen hyväksyntä murto-omistuskehyksen laillistamisesta sekä investointien vähimmäiskynnyksen alentaminen 10 lakhiin auttaa entisestään kiinteistöjen – perinteisen omaisuusluokan – demokratisoimista useammalle sijoittajalle”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit