Kulta pysyy Yhdysvaltain dollarina kuukauden alimmillaan, tuotto pysyy ennallaan

Comex gold

Comex-kulta on alle 1 920 dollarin unssilta, lähellä kuukauden alimmillaan perjantaina ja seuraamassa alempia valtiovarainministeriön hintoja, kun markkinat pysyivät skeptisinä Fedin toiminnan suhteen viimeisimpien taloustiedotteiden jälkeen. Fedin virkamiehet ilmoittivat, että inflaation hidastamiseksi on vielä tehtävää, mikä lisäsi pelkoja, että nykyinen terminaalikorko säilyy aiemmin odotettua pidempään, mikä lisää korottomien jalometallien hallussapidon vaihtoehtoiskustannuksia.

Yhdysvaltain inflaatio on odotettua alhaisempi

Vuotuinen inflaatiovauhti Yhdysvalloissa kiihtyi 3,2 prosenttiin heinäkuussa 2023 kesäkuun 3 prosentista, mutta alle 3,3 prosentin ennusteen. Se on pysähtynyt 12 peräkkäisen kuukauden laskuun perusvaikutusten vuoksi. Vuotta aiemmin inflaatio oli alkanut laskea huipultaan, 9,1 %. Heinäkuussa 2023 energiakustannukset laskivat 12,5 % eli alle 16,7 % kesäkuussa, ja polttoöljyn, bensiinin ja kaasun hintojen lasku hidastui. Samaan aikaan perusinflaatio ilman ruokaa ja energiaa hidastui 4,7 prosenttiin kesäkuun 4,8 prosentista, mikä on alle 4,8 prosentin odotukset.

USA:n työttömyyskorvausten määrä nousi kuukauden korkeimmalle tasolle

Työttömyysetuuksia hakeneiden amerikkalaisten määrä nousi 21 000:lla edellisestä viikosta 248 000:een elokuun 5. päivänä päättyneellä viikolla, mikä on korkein kuukausi, mikä ylitti jyrkästi odotukset, 230 000. Vaikka luku pysyi historiallisen alhaisella tasolla, luku viittasi siihen, että Yhdysvaltain työmarkkinat ovat alkaneet pehmetä sitkeästi tiukoilta tasoilta vuoden alusta lähtien, mikä on löyhästi linjassa viimeaikaisten vetojen kanssa, että Federal Reserve saattaa olla kiristämättä rahapolitiikkaa edelleen tänä vuonna.

Dollari johtaa neljättä peräkkäistä viikoittaista voittoa

Yhdysvaltain dollari pysyi vakaana perjantaina indeksin pyöriessä 102,5:n paikkeilla, kun kauppiaat näkivät Yhdysvaltain heinäkuun yleisinflaatiolukeman, joka osoitti maltillista nousua, mutta on silti reilusti Yhdysvaltain keskuspankin 2 %:n tavoitteen yläpuolella. Indeksi oli nousussa jo neljättä viikkoa peräkkäin, mitä tukivat yleisesti vahvat Yhdysvaltain taloustiedot ja uudet huolet maan pankkisektorin terveydestä ja talouden elpymisen pysähtymisestä koko mantereella. Samaan aikaan geopoliittiset huolet ilmaantuivat uudelleen, kun Washington kielsi tietyt Yhdysvaltain teknologiasijoitukset Kiinaan.

Näkymät

Intiassa on lyhennetty lomaviikko, sillä Intia juhlii itsenäisyyspäivää tiistaina (15th elokuuta) ja Parsi-uusivuosi (16th elokuu) eli pankkiloma. 18. elokuuta USA julkaisee rakennusluvat, asuntojen aloitukset ja teollisuustuotannon heinäkuulle. Samana päivänä Yhdysvaltain keskuspankki julkaisee pöytäkirjan viimeisestä kokouksesta. Torstaina, 19th Elokuussa Yhdysvallat julkaisee viikoittaiset työttömyyskorvaukset ja Phillyn Fedin tuotantoindeksin elokuulle. Siksi dollariindeksin odotetaan pysyvän epävakaana. MCX Gold Octoberilla on vahva tuki lähellä Rs. 58 500 per 10 grammaa, ja näkymät ovat positiiviset lähitulevaisuudessa Rs. 59 650 per 10 grammaa.

Samankaltaiset artikkelit