Syötävien öljyjen tuontitullien vapautusta jatkettu maaliskuuhun 2025 asti – Commodities News

Import duty, edible oils, palm, soyabean, sunflower, sugar production, top news, latest news, business news,

Hallitus ilmoitti tiistaina melassille 50 prosentin vientitullin varmistaakseen sen riittävän saatavuuden paikallisille etanolintuottajille ja pidensi ruokaöljyjen alempien tuontitullien voimassaoloa vuodella.

Raakaöljyjen ja jalostettujen ruokaöljyjen – palmu-, soijapavu- ja auringonkukkaöljyjen – nykyistä alennettua tuontitullia on jatkettu vielä yhdellä vuodella 31. maaliskuuta 2025 asti hyvissä ajoin ennen kuin maa on johtanut inflaatiopaineiden hillitsemiseen avainhyödykkeessä. yleisiin vaaleihin. Ruokaöljyjen alemmat tullit olivat aiemmin voimassa 31.3.2024 asti, nyt jatkuvat maaliskuuhun 2025 asti, valtiovarainministeriön tiedotteessa kerrottiin.

Kuluttajien helpottamiseksi hallitus alensi viime vuoden kesäkuussa jalostettujen soija- ja auringonkukkaöljyjen tuontitullia 17,5 prosentista 12,5 prosenttiin. Raakapalmun, soijapavun ja auringonkukan tullit pysyvät nollassa; nämä houkuttelevat vain 5 prosentin maatalousinfrastruktuuria ja 10 prosentin koulutusveroa, jolloin kokonaisveroaste on 5,5 prosenttia.

Kuluttajahintaindeksin öljyjen ja rasvojen alaryhmän inflaatio oli joulukuussa (-)14,96 %, kun se marraskuussa oli (-)15,03 %. Alakonserni on pysynyt deflaatiovyöhykkeellä helmikuusta 2023 lähtien, mikä johtuu tukipohjavaikutuksista ja syötävän öljyn maailmanlaajuisen hinnan jyrkästä laskusta tänä vuonna.

Intia on erittäin riippuvainen ruokaöljyn tuonnista, joka kattaa 58 % noin 24-25 tonnin kulutuskysynnästä. Kotimaisesta tuotannosta mitattuna öljyjen osuuteen sisältyy muun muassa sinappi (40 %), soija (24 %) ja maapähkinä (7 %).

Tuonti on kasvanut joka vuosi. Intian ravintoöljyjen – palmu-, soijapapu- ja auringonkukkaöljyjen – tuonti kasvoi 17 % vuodentakaisesta ennätykselliseen 16,47 miljoonaan tonniin (MT) öljyvuonna 2022-23 (marraskuu-lokakuu) alempien tuontitullien ansiosta, kauppajärjestön mukaan. .

Näiden ruokaöljyjen tuontimäärä oli ollut huipussaan 15,1 tonnia vuosina 2016–2017. Ruokaöljyn suuren tuonnin vuoksi vähittäiskaupan inflaatio öljy- ja rasvakategoriassa oli ollut negatiivisella alueella helmikuusta 2023 lähtien maailmanmarkkinoiden hintojen heikkeneessä. Ruokaöljyn inflaatio laski 14,96 % joulukuussa 2023 edellisvuodesta.

Intian Solvent Extractors Association (SEA) oli aiemmin todennut, että alhaisemman tullirakenteen jatkuessa Intiasta tulisi halvan ruokaöljyn kaatopaikka, mikä vahingoittaisi maanviljelijöitä ja jalostajia.

Intian sokeri- ja bioenergianvalmistajien järjestön (ISMA) puheenjohtaja M Prabhakar Rao tuki melassin vientitullien määräämistä, mutta sanoi: ”Olemme pyytäneet hallitusta lopettamaan melassin viennin kokonaan välittömästi, koska se lisää maan etanolin tuotantoon, mikä vähentää jossain määrin riippuvuutta muista rehuvarastoista.

ISMA:n mukaan melassia viedään vientiin 1,5-1,6 MT, mikä on lähes 10 % melassin kokonaismäärästä. Etanolilla mitattuna tämä melassi on arvoltaan noin 380 miljoonaa litraa etanolia.

Maan sokerintuotannon arvioidaan kauden 2023–24 (loka-syyskuu) etanoliin ohjauksen jälkeen olevan noin 29 tonnia, mikä on laskua viime vuoden 33 tonnista. Hallitus on jo kieltänyt sokerin viennin kuluvalla kaudella. Alan lähteet sanoivat, että elpyminen on parantunut ja tuotanto tällä kaudella on todennäköisesti noin 31 MT.

Samankaltaiset artikkelit