NSE julkaisee Nifty Next 50 F&O -markkinauutiset

nse, bse, share market, markets

Intian kansallinen pörssi (NSE) ilmoitti torstaina futuuri- ja optiosopimusten (F&O) käynnistämisestä Nifty Next 50 -indeksissä. Siirto on todennäköisesti osa Intian suurimman pörssin toimenpiteitä saadakseen takaisin osan markkinaosuudesta, jonka se menetti kilpailijalle BSE:lle viime vuonna.

NSE käynnistää kuukausittaiset F&O-sopimukset junior Nifty 50 -indeksistä 24. huhtikuuta alkaen, ja nämä sopimukset päättyvät jokaisen kuukauden viimeisenä perjantaina, pörssi sanoi kiertokirjeessä.

Nifty Next 50 -indeksiin lanseerattujen johdannaissopimusten myötä NSE:llä on nyt suuria sopimuksia, jotka päättyvät viikon kaikkina kaupankäyntipäivinä. Nifty 50:n ja Nifty Bankin vertailuindeksien sopimukset päättyvät torstaisin ja keskiviikkoisin, kun taas Nifty Midcap 50 -indeksisopimukset päättyvät maanantaisin. Samoin Nifty Financial Services -indeksillä on sopimukset, jotka päättyvät tiistaisin. Sensexin perjantain päättymistä lukuun ottamatta BSE:llä on Bankexin voimassaoloaika maanantaina, mikä antaa NSE:lle selkeän kiitotien kolmelle muulle kaupankäyntisessiolle.

”Tämä on hyvä liike, koska Nifty Next 50:llä on hyvä likviditeetti, koska se koostuu suurimmista suurista ja keskisuurista osakkeista. Aiemmin heillä (NSE) oli F&O Nifty IT:ssä, mutta sen äänenvoimakkuus oli pienempi. Mielestäni Nifty Next 50:n lanseeraus on hyvä askel”, sanoi Nandish Shah, vanhempi johdannaisanalyytikko ja HDFC Securitiesin varajohtaja.

Pörssin muutos uuteen johdannaistuotteeseen, jonka voimassaoloaika päättyy perjantaisin, on todennäköisesti tarkoitus murtaa sen kilpailijan BSE:n määräävä asema, sillä tällä hetkellä vain Sensexin F&O-sopimukset päättyvät viikon viimeisenä kaupankäyntipäivänä.

”Nifty Next 50 F&O:n lanseeraus ei aluksi vaikuta paljoa BSE Sensexin volyymeihin, koska yleensä kestää 4-6 kuukautta ennen kuin uusi tuote saa pitoa. Siihen mennessä on todennäköistä, että BSE lanseeraa lisää tuotteita”, sanoi Sudeep Shah, SBI Securitiesin teknisen ja johdannaistutkimuksen johtaja. Shah jakoi samanlaisen näkemyksen.

Nifty Next 50 -johdannaissopimusten eräkoko on 10, ja kullakin hetkellä kolme sarjakuukausisopimusta on kaupankäynnin kohteena. 24. huhtikuuta Nifty Next 50 -sopimukset kolmella päättymisjaksolla – touko-, kesä- ja heinäkuussa – ovat kaupankäynnin kohteena, NSE:n kiertokirje sanoi.

Vaikka NSE on historiallisesti ollut hallitseva toimija, BSE:n markkinaosuus nousi 0,1 prosentista toukokuussa 2023 7,4 prosenttiin maaliskuussa 2024. Viimeisen kuukauden aikana Intian suurin pörssi on ilmoittanut useista toimenpiteistä, joiden tarkoituksena on todennäköisesti pysäyttää tämä markkinaosuuden menetys. . Tämä sisältää transaktiomaksujen alentamisen 1 % huhtikuusta, Nifty 50 F&O -sopimusten eräkoon puolittamisen 50:stä 25:een ja kahden muun indeksin eräkoon pienentämisen.

Samankaltaiset artikkelit