HDFC Bank kasvaa mielellään hitaasti järjettömän kilpailun keskellä, sanoo toimitusjohtaja – Banking & Finance News

In the medium to long term, the bank will focus on improving its profitability metrics defined by return on assets (RoA) and earnings per share.

HDFC Bank kasvaa mielellään hitaasti, jos kilpailu talletusten mobilisoinnista ja kasvavista edistysaskelista on järjetöntä tai kiristynyt, sanoi HDFC Bankin toimitusjohtaja Sashidhar Jagdishan analyytikkopuhelun aikana. Kiitoksena HDFC Bankin ja HDFC Ltd:n yhdistämisen aikana tehdystä kovasta työstä pankki on ilmoittanut maksavansa henkilöstölleen noin 1 500 miljoonan rupiaa.

”Emme ole määrätoimija velkojen tai varojen suhteen. Keskitymme laatuun, joka on tasapaino riskin ja marginaalien välillä. Olemme osoittaneet, että aina kun riskipuolella on haitallisia tai varhaisia ​​indikaattoreita, meillä on taipumus kasvaa hitaasti”, Jagdishan sanoi.

”Jos kilpailu on kiristynyttä tai irrationaalista kilpailua sekä velka- että omaisuuspuolella, luovumme mielellämme tällaisesta osuudesta. Olemme iloisia voidessamme kasvaa hitaasti.”

HDFC Bank raportoi lauantaina nettovoiton 37 prosentin kasvun edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 16 512 miljoonaan rupiaan edellisen tilikauden viimeisellä neljänneksellä. Nettovoitto kasvoi kuitenkin vain 0,84 prosenttia vuosineljänneksestä, mihin vaikutti 10 900 miljoonan rupian vaihtuva varaus neljännellä vuosineljänneksellä.

Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä pankki keskittyy parantamaan kannattavuusmittareitaan, jotka määritellään pääoman tuotolla (RoA) ja osakekohtaisella tuloksella.

”Tämän saavuttamiseksi tärkeintä on varmistaa, että talletusfranchisingimme, erityisesti vähittäistalletusfranchisingemme, kestävyys on tärkein painopiste”, Jagdishan sanoi.

”Avain kestävään vauhtiin on tehostunut asiakassitoutuminen ja kohonnut palvelukulttuurimme”, hän sanoi.

Henkilöstön noin 1 500 miljoonan rupian ex gratia -maksun perusteluista hän kertoi tiimin kovasta työstä sulautumisen ja sitä seuranneiden haasteiden aikana, joiden tarkoituksena on motivoida heitä pysymään pankissa viime vuosien korkean poistumisasteen keskellä.

”Fuusiota edeltäneen ja sen jälkeen paljon suuremman taseen parissa tehtiin paljon kovaa työtä, jota johti järjestelmän monimutkainen ja haitallinen likviditeettitilanne. Mielestäni joukkue on kerännyt sopeutuakseen uusiin normeihin; he työskentelivät kovasti sen jälkeen, kun heitä lyötiin kaikilta rintamilla maan tasolla”, Jagdishan sanoi. – Pyrimme varmistamaan, että suuri maatyövoima, joka muodostaa 90 % koko työvoimastamme, on motivoitunutta, ja tällä tavoin yritetään kiittää heitä, hän sanoi.

Hän täsmensi, että kyseessä oli kertaluonteinen ex-gratia, jonka pankki on varannut saatuaan kertaluontoisen voiton koulutusta harjoittavan tytäryhtiönsä HDFC Credilan osuuksien myynnistä.

Pankin nopea talletusten kasvu neljännellä vuosineljänneksellä on alentanut sen luotto-talletussuhteen noin 105 prosenttiin ja maksuvalmiuden kattavuuden 115 prosenttiin maaliskuun lopussa, kun molemmilla mittareilla se oli 110 prosenttia joulukuussa.

”Vaikka neljännen vuosineljänneksen mobilisaatio on terve, minun on kerrottava teille etukäteen, että on tullut joitain ohimeneviä virtoja, jotka ovat enemmän kuin mitä olemme odottaneet. Vähittäiskaupan kasvu oli siihenkin sopeutettuna melko tervettä, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit