NFT:t Web3.0-aikakaudella: omaisuuden digitaalinen omistus ja tokenisointi – Digital Transformation News

NFT marketplaces such as Blur and Tensor have also gained traction

NFT:t, tokenisoidut resurssit ja digitaalinen omistajuus ravistelevat maailmaa suurella tavalla. Vaikka Web 2.0 toi elämäämme digitaalisen omistajuuden, tuoreen konseptin maailmalle, joka tuntee vain fyysisiä resursseja, Web 3.0 on valmis viemään tätä pidemmälle. Se muuttaa perinteisiä resursseja ketjussa oleviksi vastineiksi, luo digitaalisia kaksosia fyysisille tuotteille ja tuo samalla markkinoille uusia puhtaasti ketjussa olevia resursseja. Lisäksi parantaa olemassa olevien varojen alkuperää ja omistajuutta, mikä tekee virtuaalisesta ja digitaalisesta omistuksestamme yhtä arvokasta ja todellista kuin fyysinen omistus.

NFT:t hyppäävät kohti tulevaisuutta, jossa digitaalisella omaisuudella on todellista arvoa ja omistus on selkeä ja siirrettävissä

Maailmassa, jota yhä enemmän hallitsee digitaalinen vuorovaikutus, omistajuuden käsite on näkemässä Web3:n muutosta NFT:illä (Non-Fungible Tokens). Toisin kuin perinteiset omistusmallit, jotka ovat usein rajoitettuja ja helposti kopioitavissa, NFT:t tuovat uuden kerroksen varmennettua aitoutta ja konkreettista omistajuutta.

Harkitse ei-tokenisoidun digitaalisen omaisuuden rajoituksia: et ehkä todella ”omista” Apple Musicin tai Spotifyn kaltaisilla alustoilla suoratoistamaasi musiikkia, etkä voi laillisesti myydä pelin sisäisiä tuotteita oikealla rahalla petosriskin ja alustarajoitusten vuoksi. . Tämä muuttuu NFT:illä, jotka on suunniteltu olemaan vapaasti siirrettävissä, olivatpa ne sitten fyysisen omaisuuden digitaalisia versioita tai luonnostaan ​​​​digitaalisia luomuksia.

Tällä muutoksella on syvällisiä seurauksia. NFT:t tarjoavat sisällöntuottajille uusia tapoja kaupallistaa digitaalista taidetta ja keräilyesineitä. Välittämisen ja toissijaisten tapahtumien seurannan avulla sisällöntuottajat voivat ylläpitää hallintaansa ja ansaita työstään ilman tarpeetonta puuttumista asiaan. Keräilijät ja sijoittajat hyötyvät tehokkaista omistuksensiirroista, vähentyneistä välittäjärooleista ja mahdollisuudesta hajauttaa salkkuja vaihtoehtoisilla omaisuusluokilla.

Jokainen NFT on ainutlaatuinen, ja siihen on upotettu tiettyjä metatietoja, jotka takaavat sen ainutlaatuisen tilan, mikä tekee siitä halutun kohteen keräilijöille ja arvokkaan työkalun sisällöntuottajille, jotka vaativat digitaalista omistajuutta. Pelkän omistajuuden lisäksi NFT:t edustavat muita oikeuksia, kuten yksinoikeudella pääsyä digitaaliseen sisältöön tai jäsenyyttä eliittiseuroissa. Kuvittele omistavasi NFT:n, joka antaa sinulle pääsyn vain jäsenille tarkoitettuun konserttiin tai arvostettuun konferenssiin.

Pelattaessa he muuttavat pelin sisäisiä varoja ja palkintoja turvallisesti omistetuiksi, vaihdettavissa oleviksi esineiksi. Musiikkiteollisuudessa he kirjoittavat uudelleen tekijänoikeuksia, julkaisuoikeuksia ja esityskorvauksia koskevia sääntöjä, mikä tekee niistä helpommin saavutettavia ja sujuvampia.

Jopa viihteen lisäksi yritykset hyödyntävät NFT:itä innovatiiviseen tuotemerkkiin ja asiakkaiden sitouttamiseen. Kanta-asiakasohjelmista eksklusiivisiin tapahtumiin pääsyyn, NFT:t luovat innovatiivisia kosketuspisteitä käyttäjien kanssa.

Kun NFT:t määrittelevät omistajuuden uudelleen, niiden potentiaali laajemmassa omaisuuden tunnuksessa on yhtä muuttava

Aineellisten hyödykkeiden parissa NFT:t avaavat nyt uusia ulottuvuuksia rahoitus-, toimitusketju- ja kiinteistösektorilla.

Rahoitusalalla ne tuovat turvallisen, läpinäkyvän rakenteen omaisuudenhoitoon ja sijoittamiseen. Vaikka korvattavat tunnukset hallitsevat tällä hetkellä rahoitussovelluksia, NFT:t tarjoavat käyttämättömiä mahdollisuuksia tietyissä käyttötapauksissa. Esimerkiksi kauppa-asiakirjojen tokenointi NFT:llä torjuu petosten ja rahanpesun haasteita kaupan rahoituksessa varmistamalla tuotteiden alkuperän aitouden. Kauppaasiakirjojen, kuten konossementtien ja remburssien, tokenointi turvaa liiketoimet ja yksinkertaistaa monimutkaisia ​​kansainvälisen kaupan prosesseja. Joukkovelkakirjat voidaan myös tokenoida NFT:iksi edustamaan koko joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskua ketjussa, jolloin joukkovelkakirjalainan yksittäiset osakkeet jaetaan sijoittajien kesken vaihdettavina rahakkeina.

Pankkitoiminnassa on käynnissä radikaali muutos, kun NFT:t tehostavat digitaalista henkilöllisyyden todentamista erityisesti KYC-prosesseissa. Tämä sovellus ei ainoastaan ​​vahvista turvallisuutta, vaan myös virtaviivaistaa toimintaa, mikä vähentää asiakkaan todentamiseen kuluvaa aikaa ja vaivaa.

Regenerative Finance -markkinoilla hiilidioksidihyvitykset NFT:inä edistävät ESG-aloitteita tarjoamalla selkeän, jäljitettävän mekanismin erillisiin kestävän kehityksen hankkeisiin sidottujen ympäristövaikutusten todentamiseen ja kauppaan.

Myös toimitusketjuissa NFT:t lupaavat tehokkuusharppauksen. Toimiessaan digitaalisina kuiteina ja tietueina ne vähentävät valvontatarpeita ja keskittävät tiedonsaannin. Raaka-aineista vähittäiskaupan hyllyihin, nämä ei-korjattavat lohkoketjukuitit voivat seurata jokaista tapahtumaa, mikä lisää läpinäkyvyyttä ja minimoi jätteen.

Myös kiinteistöalalla tapahtuu muutos NFT:n myötä, joka mahdollistaa uusia kiinteistösijoitusmuotoja. Vaikka kokonaisten omaisuuden tokenisointi on edelleen haaste sääntelyn rajoitusten vuoksi, murto-omistus on saamassa jalansijaa. Tämä lähestymistapa antaa sijoittajille mahdollisuuden ostaa osakkeita kiinteistöomaisuudesta, joka on suojattu ja jota hallinnoidaan avoimesti NFT:n kautta. Se on kehitys, joka yksinkertaistaa sijoitusprosesseja ja demokratisoi pääsyä kiinteistömarkkinoille. Vaikka emme ole vielä nähneet NFT:iden siirtävän kokonaisia ​​kiinteistöjä, niiden rooli virtuaalikiinteistöissä kasvaa ja tarjoaa uusia seurustelu-, työ- ja pelitiloja metaversumiin.

Samankaltaiset artikkelit