Volatiliteettiindeksi seuraa historiallista trendiä, nousi 70 % huhtikuun pohjalta ennen vaalituloksia – Market News

India VIX volatile

Intia VIX eli volatiliteettiindeksi, joka mittaa sijoittajien mielialaa ja pelkoa markkinoilla, nousi psykologisesti tärkeän pisteen 17 yläpuolelle tiistaina 7. toukokuuta. Itse asiassa India VIX on noussut yli 70 % alimmasta 10:stä, jota se kosketti huhtikuussa. 23. Mikä saa tämän rakkauden? Tällä kertaa volatiliteettimittari on noussut ennen parlamenttivaaleja ja sijoittajien huolia lopputuloksesta.

”Nousu on linjassa historiallisten trendien kanssa, sillä VIX tyypillisesti nousee ennen suuria tapahtumia, kuten parlamenttivaaleja”, sanoi Santosh Meena, Swastika Investmartin tutkimusjohtaja. Historialliset tiedot osoittavat, että indeksi on noussut 150 % vuonna 2019 ja yli 200 % vuonna 2014. ”Tämän historiallisen kontekstin perusteella VIX:n nousu on edelleen todennäköistä ja mahdollinen siirtyminen kohti 25:tä ennen vaalituloksia, ” hän sanoi.

”Vaikka paljon voidaan selittää historiallisilla trendeillä, ennätyshuippujen lähestymisellä, tulevilla vaalituloksilla ja jopa likviditeettivaikutuksella Niftyn eräkoon pienentymiseen, viimeaikaisia ​​heilahteluja on vaikea selittää täysin. Ehkä oikea tapa lähestyä tätä on tunnustaa, että vaikka VIX ja Nifty korreloivat positiivisesti, etenkin pitkällä aikavälillä, korrelaation vahvuus on alhainen, varsinkin lyhyellä aikavälillä”, sanoi Anand James, johtava markkinastrategi Geojit rahoituspalvelut.

Kaksi keskeistä tekijää ohjaavat VIX:n nousua. Ensinnäkin salkkusijoittajat ostavat suojaavia myyntioptioita suojatakseen omistustaan. Toiseksi kauppiaat spekuloivat merkittävillä hintamuutoksilla vaalien jälkeen ostamalla sekä osto- että myyntioptioita, Meena sanoi.

Ajalla helmi-huhtikuu 2024 hajautusluokkien keskiarvo on 198 keskihajonnan ollessa 23, kun taas tiistaina 23. huhtikuuta, jolloin VIX putosi 20 %, konttipelien keskiarvo on 180, mikä viittaa siihen, että palkkiot eivät koskaan menneet näin villiin. kuten VIX. ”Se oli siis vain yksi tiistai optiopreemioiden osalta, vaikka vaikutus olisi ollut hieman suurempi päivänsisäisesti. VIX:n on säilytettävä yli 16, jotta voidaan selvittää optioiden korkeammat vaihtelut”, sanoi James Geojitista.

Markkinoiden toistaiseksi käyttäytyminen muistuttaa vuoden 2019 vaaleja edeltävää jaksoa, ja tulospäivänä voi tapahtua korjausta ja nousua. Tärkeitä katsottavia tukitasoja ovat 22300, 22000 ja 21700 Niftyssä. Nousevan trendin vakiinnuttamiseksi tarvitaan 22800:n ylittäminen, Meena sanoi.

Kulmakarvoja nostaa nyt se, kuinka jyrkkää ja nousun ja laskun laajuus on lyhyestä aikakehyksestä huolimatta. Vain kolme viikkoa sitten VIX oli laskenut ennätysmatalalle sen jälkeen, kun Nifty esti suuren pudotuksen ja pomppi edellisen kuukauden alimmalle tasolle rauhoittaen sijoittajia.

Samankaltaiset artikkelit