PNB:n nettotulos lähes kolminkertaistui huonompien luottojen varauksen ansiosta – Banking & Finance News

PNB

Julkisen sektorin lainanantaja Punjab National Bank (PNB) päihitti analyytikoiden odotukset torstaina kertoi nettovoittonsa nousevan 3 010 biljoonaan neljännellä vuosineljänneksellä, mikä johtui luottotappiovarausten laskusta ja korkotulojen kasvusta. Bloombergin haastattelemat analyytikot olivat arvioineet pankin tekevän nettovoiton 2 277 miljoonaan rupiaan.

”Parannuksia on tapahtunut kaikin puolin, mukaan lukien NII ja NPA:ien (non-suoritamattomien omaisuuserien) väheneminen, mikä on osaltaan johtanut kaikkien aikojen korkeimpaan neljännen vuosineljänneksen nettotulokseen”, sanoi Atul Kumar Goel, PNB:n toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja tulosten jälkeisessä lehdistössä. konferenssi. ”Luottojen kasvun odotetaan olevan 11-12 prosenttia ja talletusten kasvun olevan 9-10 prosenttia kuluvalla tilikaudella”, hän lisäsi.

Varaukset huonoja luottoja varten laskivat 1 958 rupjoonaan neljännellä vuosineljänneksellä, kun ne vastaavalla vuosineljänneksellä vuotta aiemmin olivat 3 625 miljardia rupiaa omaisuuden laadun paranemisen vuoksi. Pankin järjestämättömien bruttovarojen suhde parani 5,73 prosenttiin maaliskuun lopussa edellisen neljänneksen 6,24 prosentista ja viime vuoden 8,74 prosentista. Sen netto-NPA oli 31.3.2024 0,73 %, kun se edellisellä neljänneksellä oli 0,96 % ja vuosi sitten 2,72 %.

Korkokate, ansaittujen ja maksettujen korkojen erotus, nousi 9 prosenttia 10 363 rupjoonaan 24. tilikauden maaliskuussa, kun taas muut tuotot nousivat 24,1 prosenttia vuodentakaisesta 4 247,6 rupiin.

Kotimainen nettokorkomarginaali oli viimeisellä vuosineljänneksellä 3,25 % ja pankki arvioi sen olevan tällä tilikaudella 2,9-3 %.

Pankin säästötalletukset nousivat 4,80 biljoonaan ruplaan, mikä merkitsee 3,5 prosentin kasvua edellisvuodesta.

CASA-talletusten määrä kasvoi 5,53 biljoonaan rupiaan, mikä merkitsee 2,7 prosentin kasvua. Vähittäisluottojen kokonaismäärä kasvoi 12,6 % 2,23 biljoonaan rupiaan maaliskuun lopussa.

Hallitus on antanut 7 500 miljoonan rupian keräämisen Qualified Institutions Placementin (QIP) kautta. Työ on alkanut ja kauppapankkiirit on nimitetty QIP:hen, Goel sanoi. QIP pitäisi tapahtua syyskuuhun mennessä markkinatilanteesta riippuen. Viimeisimmän tammi-maaliskuun vuosineljänneksen aikana pankki keräsi käteisvaroja 1 800 miljoonaa rupiaa, kun se edellisen vuoden vastaavalla neljänneksellä oli 2 575 miljoonaa.

Samankaltaiset artikkelit