Kryptolompakkovalmistaja Ledger irtisanoo 12 prosenttia henkilöstöstä

Climbing interest rates and regulatory pressure have kept the crypto industry in turmoil

Ledger, kryptosijoittajille laitteistolompakoita valmistava yritys, irtisanoo 12 prosenttia työvoimastaan, koska se säästää resursseja kestämään alan pitkittyneen taantuman.

”Makrotalouden vastatuulet rajoittavat kykyämme tuottaa tuloja”, Ledgerin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Pascal Gauthier sanoi henkilöstölle torstaina lähetetyssä sähköpostissa. ”Meidän on edelleen tehtävä päätöksiä liiketoiminnan pitkäikäisyyden varmistamiseksi.” Ledgerin tiedottaja vahvisti irtisanomiset, mutta kieltäytyi antamasta lisätietoja.

Kiipeävät korot ja sääntelypaineet ovat pitäneet kryptoteollisuuden myllerryksessä, kun kaupankäyntimäärät ovat kuivuneet, rahoitus romahti ja alan aikoinaan suosittujen osien – kuten ei-vaihtokelpoisten tokenien eli NFT:n – hinnat ja korot ovat laskeneet merkittävästi. Noin 95 % yli 73 000 NFT-kokoelmasta on nyt käytännössä arvottomia, dappGamlin tutkijoiden mukaan.

Tämän seurauksena suuret pörssit, kauppayhtiöt, palveluntarjoajat ja muut kryptoyritykset ovat joutuneet leikkaamaan kustannuksiaan ja vähentämään työvoimaansa. Lohkoketjutietoyritys Chainalysis irtisanoi 15 prosenttia henkilöstöstä aiemmin tällä viikolla, kun taas lohkoketjuteknologiayritys R3 irtisanoi hieman yli viidesosan työvoimastaan ​​viime kuussa.

Vuonna 2014 perustettu Ledger on johtava turvallisten laitteistojen valmistaja, jota käytetään niin kutsuttujen yksityisten avaimien tallentamiseen, salasanoihin, jotka antavat käyttäjille pääsyn lohkoketjuomaisuuksiinsa. Kryptopörssien, kuten FTX:n, romahtaminen sekä lukuisat laajamittaiset hakkerit viime vuonna saivat käyttäjät hermostumaan omistustensa turvallisuudesta, mikä johti Ledgerin ja sen kilpailijoiden myynnin nousuun.

Aiemmin tänä vuonna yritys keräsi noin 100 miljoonaa euroa (109 miljoonaa dollaria) rahoituskierroksella, jonka arvo oli 1,3 miljardia euroa, mikä on suunnilleen sama hintalappu, jonka sijoittajat antoivat vuoden 2021 härkämarkkinoiden aikana. Ledger sanoo, että sen laitteita käytetään tallentamaan yli 20 prosenttia maailman kryptovaluutoista ja 30 prosenttia maailman ei-vaihtokelpoisista rahakkeista.

Samankaltaiset artikkelit