Blockchain ja media- ja viihdeteollisuus

Media and entertainment industry should take steps for building in the blockchain as its base platform for activities

Nyt, ennen kuin siirrymme M&E-teollisuuteen, puhutaanpa lyhyesti vain siitä, mikä lohkoketju ON.

Vaikka lohkoketjun määrittelemiseen on monia tapoja – sekä teknologisesti että toiminnallisesti, tämä on mielestäni yksinkertaisin:

Tai käyttäjän näkökulmasta sanottuna –

Media- ja viihdeteollisuus sekä alalla työskentelevät taiteilijat, teknikot, johtajat ja organisaatiot voivat hyötyä useilla tavoilla lohkoketjun laajasta käyttöönotosta media- ja viihdeteollisuuden alustana.

Vaikka , ja ovat näkyvimmät alueet, joilla lohkoketju tuo lisäarvoa, lohkoketjun tarjoama hyöty ekosysteemissä ja kaikille sen jäsenille on luultavasti tärkein.

Joten puhutaan ensin siitä…

Kaikki alkaa kirjoitetusta sanasta. Vaikka ”käsikirjoitus on ylivoimainen” on usein toistettu klisee, useimmat ihmiset eivät tiedä, että suurin osa (joidenkin arvioiden mukaan lähes 70 %) maailman käsikirjoituksista, joita aletaan kirjoittaa, hylätään puolitiehen tai ne ovat käyttökelvottomia / kaupallistamattomia, koska ne ovat samanlaisia ​​kuin jokin muu tarina tai jokin muu sisältö, joka on olemassa tällä hetkellä tai on tehty aiemmin. Koska kaikki inhimillinen tarinankerronta on pohjimmiltaan yhdistelmä kaikkea, mitä olemme lukeneet, nähneet ja kuulleet, jotka on laitettu aivomme mielikuvituskeskuksen kautta luomaan jotain näennäisesti ainutlaatuista, on todennäköistä, että olemme sekä tietoisesti että alitajuisesti inspiroituneita asioista. olemme kuluttaneet.

Joten tässä on, kuinka lohkoketju voi toimia varhaisvaroitusjärjestelmänä kirjoittajille luomasta sisältöä, josta heidän olisi hylättävä / joita he eivät pystyisi kaupallistamaan.

Pohjimmiltaan se alkaa kaiken digitalisoimisesta. Kun jokaisen tarinan / kirjan / käsikirjoituksen / kuvauskäsikirjoituksen / sensuurikäsikirjoituksen / ym. jokainen sana on digitoitu ja sijaitsee lohkoketjun arkistossa, ja kaikki uudet tarinat / käsikirjoitukset / jne, joita käsikirjoittaja kirjoittaa, myös joko kirjoitettu reaaliajassa lohkoketjulle rakennetussa sovelluksessa tai sen sisältö päivitetään säännöllisesti lohkoketjussa, voimme saada tekoälyn täsmäytysalgoritmin toimimaan reaaliajassa, joka vertaa kirjoitettavaa jo kirjoitettuun ja ponnahtaa esiin säännöllinen varoitus, joka osoittaa kirjoittajalle, että niiden sisältö on samankaltainen kuin jotain olemassa olevaa. Nyt, jos kirjoittaja on tekemässä virallista uusintaversiota aikaisemmasta elokuvasta tai muokkaamassa kirjaa näytettäväksi, hän voi yksinkertaisesti jättää varoituksen huomiotta, mutta muille tämä olisi valtava apu ja varhaisvaroitusjärjestelmä, jonka avulla he voivat joko hylkää kyseinen idea tai viitata jo luotuun materiaaliin, ymmärrä tarinan kulku ja tee muutoksia tarinaansa, joten vältä yhtäläisyyksiä ja mahdollista IP-haastetta alkuperäisen oikeuksien omistajan taholta tulevaisuudessa.

Tämä rakenne antaa myös käsikirjoituksia hankkiville tuottajille tai kirjoja hankkiville kustantajille mahdollisuuden ottaa tietoon perustuva käsitys mainitun teoksen omaperäisyydestä ja välttää mahdolliset oikeusjutut myöhemmin.

Lopuksi todettakoon, että IP-varkaustapauksissa sisällöntuottajien on tällä hetkellä turvauduttava hitaisiin ja pitkiin perinteisiin tekijänoikeussuojasääntöihin ja -ohjeisiin. Kun on olemassa virtaviivaistettu sisällön latausprosessi alkuperäisen kirjoitetun sisällön suojattua tallennusta varten lohkoketjussa, päivämäärä/aikaleima on selvästi saatavilla, näkyvä ja laillisesti pätevä sisällön omistajuuden todistamista varten. Lisäksi nykyiset IP-sisältövarastomarkkinat Intiassa ovat voimakkaasti pirstoutuneet eri maantieteellisten sijaintien ja organisaatioiden mukaan, joille voit ilmoittaa IP-omistusoikeutesi. Voit esimerkiksi rekisteröidä käsikirjoituksensa sekä SWA:ssa että IMPPA:ssa hindielokuville. Jokaisella kieliteollisuudellamme on samanlaisia ​​organisaatioita. Ottaen huomioon, että sekä IP-varkauksia että IP-yhtenäisyyksiä voi esiintyä eri kielillä, jos KAIKKI skriptit / kaikki kirjoitettu sana ovat YHDESSÄ yhteisessä digitaalisessa lohkoketjuvarastossa, pirstoutumisesta ja maantieteellisestä sijainnista johtuvat viiveet voidaan eliminoida.

Tiedämme kaikki, että useiden vuotokohtien ja riittämättömien ohjausten vuoksi musiikkia ja videoita ladataan laittomasti, mikä johtaa valtaviin tappioihin yrityksille, taiteilijoille ja teknikoille.

Lohkoketju, joka on pysyvä, reaaliaikainen tietue kaikista tapahtumista, pystyy tallentamaan jokaisen yksittäisen näkymän, jokaisen tapahtuman, mukaan lukien lataukset, ja ylläpitämään sitä pysyvässä tietueessa, joka on merkitty käyttäjän yksilölliseen avaimeen / yksilölliseen tunnukseen. Kun sisältö on suoratoistettu tai ladattu ja toistettu, jokainen käyttö päivitetään tapahtumana Blockchainissa. Nyt samaa voidaan seurata ja joko rahallistaa tai aloittaa rikosoikeudelliset toimet. Lisäksi, jos virallisesti joku sallii käyttäjiensä ladata ja toistaa sisältöä offline-tilassa, tällainen varoitus voidaan yksinkertaisesti jättää huomiotta.

Globaalit sisällönjakelun markkinat ovat valtavat ja monimutkaiset. Oikeuksien moninaisuus menee suuriin kaksinumeroisiin lukuihin, koska teatteri-, digitaali- ja lähetysoikeudet on nyt jaettu eri maiden välillä. Ei kuitenkaan ole olemassa MITÄÄN mekanismia tietää, missä tietty oikeudenhaltija kaupallistaa mainitun sisällön. Jos jokainen yksittäinen sisältö on lohkoketjussa ja jokaisesta yksittäisestä toistosta on maantieteellisesti leimattu tietue, sisällön omistaja tietäisi välittömästi, mitkä ovat maantieteelliset alueet, joilla hänen sisältöään kulutetaan/katsellaan, ja samat tiedot käsitellään. mikä puolue jakaa. Pelkästään tämä reaaliaikainen data on enemmän kuin tarpeeksi toimimaan potentiaalisille häikäilemättömille jakelijoille antamaan määräyksen kaupallistaa sisältöä sellaisilla lainkäyttöalueilla, joista he eivät ole maksaneet.

Kun tämä viedään askeleen pidemmälle, lohkoketjun kautta sisällön omistaja voi itse asiassa luoda arvoketjun, jossa ei ole ”välittäjiä”, kuten lähetystoiminnan harjoittajia ja/tai jakelijoita. Näin sisällöntuottajat/tarjoajat voivat markkinoida sisältöään suoraan tilaajille ja kerätä kulutusmaksuja reaaliaikaisesti. He voivat jopa määrittää mikromaksun osittaisesta sisällön kulutuksesta. Jos katsoit puolet elokuvasta, maksat puolet. Jos katsoit vain neljä sarjan kahdeksasta jaksosta, maksa suhteellisesti. Kirjaimellinen pay-per-view aina pienimpään sisältöyksikköön asti.

Nykyinen rojaltihallinta on rikki. Jakelijoiden maksamat maksut sisällön omistajille ja sisällön omistajilta tekijät maksavat rojaltimaksut ovat suuria viiveitä. On olemassa useita sopimuksia, jotka kaikki vaativat huomattavia ponnisteluja sovituksiin. Useiden osapuolten osallistuminen taiteilijasisällön ja sisällöstä lopulta maksavien välillä johtaa ongelmiin, kuten korkeampi viive, suurempi mahdollisuus tulojen ”vuotamiseen” ja siten artistien pienemmät tulot, puhumattakaan siitä, että heidän on luotettava täysin tietoihin, jotka ei ole saatavilla julkisesti.

Kun tekijänoikeussopimukset, mukaan lukien rojaltimaksusopimukset, liitetään lohkoketjuun älykkäinä sopimuksina, viive kuluttajan suorittaman maksun ja sisällön jakelijan / omistajan / taiteilijan, teknikon ja muiden IP-kaupallistamisketjuun kuuluvien varojen vastaanottamisen välillä olla lähellä nollaa. Sinun tarvitsee vain tehdä vain kerran älykäs sopimus tulojen ja maksujen jakamiseksi kaikille osapuolille – mukaan lukien määrittäminen, miten rojaltit tulisi jakaa kirjoittajien, esittäjien, kustantajien, tuottajien ja niin edelleen.

Nykyään media- ja viihdeteollisuus on digitaalista enemmän kuin koskaan. Kaikki, mitä teollisuus tekee, on digitaalista, online- tai offline-tilassa. Ja enemmän ja enemmän siitä on alkanut tulla verkkoon.

Ottaen huomioon, että lohkoketju on olemassa tänään. On valtavirtaa, johon voidaan luottaa, on niin julkinen kuin haluat olla ja niin yksityinen kuin haluat olla. Tunnistaa jokaisen yksilön/kokonaisuuden ainutlaatuisella avaimella ja mahdollistaa sekä läpinäkyvyyden että reaaliaikaisen toiminnan. Media- ja viihdeteollisuuden on korkea aika ryhtyä tarvittaviin toimiin rakentaakseen lohkoketjun KAIKKIEN toimintojensa perustana. Se ei ainoastaan ​​​​kevennä paljon sisällön luomisen ja kaupallistamisen ydinliiketoiminnasta aiheutuvia tarvikekustannuksia (se poistaa varmasti useiden lakimiehien tarpeen), mutta se mahdollistaa myös reaaliaikaisen, tarkan, tehokkaan ja läpinäkyvän lähes kaikki, ellei kaikki media- ja viihdeteollisuuden osa-alueet.

Samankaltaiset artikkelit