PYSÄYTÄ REPO-KORKOONNOSTOA: Lukitse FD:t, vähennä kalliita velkoja nyt

fixed deposit, repo rate, EMIs, home loan, home loan tenure, FD rates of bank,

Koska RBI on pitänyt repokoron ennallaan 6,5 prosentissa kolmatta kertaa peräkkäin, nyt on hyvä aika lukita kiinteät talletukset (FD) parhaisiin saatavilla oleviin korkoihin. Vaikka keskuspankin tauko tarkoittaa, että EMI:t eivät välttämättä nouse heti, lainanottajien, varsinkin niiden, joilla on pitkä asuntolaina, tulisi aloittaa EMI:n takaisinmaksu tai korotus tai jopa tarkastella saldonsiirtoa korkotaakan keventämiseksi.

Lukitse kiinteät talletukset

Nykyisillä talletuskoroilla yksityishenkilöiden on lukittava korkeimpaan korkoon. Itse asiassa pankkien ulkona olevien rupiatalletusten keskikorot ovat nousseet nyt 15 kuukautta putkeen, mikä näkyy pankkien FD-koroissa. Pankit tarjoavat erikoistalletuksille yli 7 % korkoja ja pienet rahoituspankit vielä korkeampia yli 8 % korkoja. Pankkien ulkopuoliset rahoitusyhtiöt tarjoavat myös yli 8 prosentin korkoa kiinteälle talletukselle.

Paisabazaarin toinen perustaja ja toimitusjohtaja Naveen Kukreja sanoo, että pankkien FD-korot ovat edelleen houkuttelevia ja odottaa rahapoliittisen komitean laskevan repokorkoja 6-9 kuukauden kuluttua. ”Suosittelisin siis tallettajia varaamaan korkeamman tuoton tarjoavia FD-sopimuksia, varsinkin jos niitä tarjotaan pidemmälle kaudelle ja ne vastaavat heidän sijoitushorisonttiaan. ”

Tarkista pienten rahoituspankkien korot Korkeampia FD-korkoja etsivät henkilöt voivat harkita pieniä rahoituspankkeja, jotka tarjoavat vähintään 8 prosentin FD-tuottoa. Koska RBI on myöntänyt näille pankeille määräaikaisen pankin aseman, jokainen pienten rahoituspankkien tallettaja olisi oikeutettu DICGC:n tallettajien vakuutusjärjestelmän kautta tarjoamaan lähes valtion takaukseen.

”Täten pienten rahoituspankkien aikataulupankkien asema tekee niistä samassa asemassa kuin minkä tahansa PSU-pankkien tai suuren yksityisen sektorin pääomasuojan suhteen jopa 5 000 rupian talletuksiin”, Kukreja sanoo.

Sijoittajat, joilla on korkeampi riskinottohalu, voivat harkita korkeampia korkoja tarjoavia yritysten FD-sopimuksia. Sijoittajien tulee kuitenkin aina tarkistaa yritysten FD:n luottoluokitukset ennen niihin sijoittamista. Yritysten FD:t, joilla on korkeampi luottoluokitus, merkitsevät tallettajan parempaa tulovarmuutta ja pääomasuojaa.

Maksa takaisin suuri velka

Tasainen repokorko tarkoittaa vakautta pankkien tarjoamissa koroissa. Lainaa ottaneet tai lainaa suunnittelevat asunnonostajat voivat siis hyötyä ennallaan olevasta repokorosta. Nykyisten lainanottajien on järkevää maksaa lainansa osittain etukäteen ja minimoida korkeamman koron velkataakka.

Korkeakorkoisten velkojen maksaminen voi olla järkevä rahoitusstrategia, koska se tarjoaa välittömiä ja pitkän aikavälin etuja riippumatta siitä, pysyykö repokorko ennallaan vai vakaana. Se auttaa sinua säästämään rahaa, parantamaan taloudellista hyvinvointiasi ja luomaan vankan taloudellisen perustan tulevia pyrkimyksiä varten.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo, että korkeakorkoisilla lainoilla on usein suurempi riskitekijä ja ne voivat vaikuttaa negatiivisesti luottopisteisiin. ”Korkeampi luottopistemäärä voi johtaa parempiin lainaehtoihin ja alhaisempiin korkoihin näillä markkinoilla, joilla lainakustannukset ovat nousseet merkittävästi hieman yli vuoden aikana.”

Samankaltaiset artikkelit