EOW pidätti vielä yhden STA:n kryptoponzi-huijauksesta syytetyn

Reportedly, Palai is an M Tech in IT from Karnataka University

Odishan poliisin Economic Offense Wing (EOW) pidätti miehen Bhubaneswarista liittyen 1 000 miljoonan rupiaan STA Crypto-Ponzi -huijaukseen, kerrottiin virallisessa lausunnossa. EOW pidätti Ratnakar Palain tiistaina, ja hänet tuodaan Odishan tallettajien etujen suojaamislain (In Financial Establishments) 2011 (OPID) tuomioistuimen eteen Cuttackissa.

EOW:n lausunnossa todettiin, että Ratnakar Palai, 45, on tärkeä ja ylälinjan jäsen STA:ssa, jolla on valtava määrä jäseniä alapuolellaan (tunnetaan pyramidipohjaisissa järjestelmissä alalinjan jäseninä. Hän on hyvin lähellä Gurtej Singhiä ja Nirodia Das, ponzi-yhtiön Intian ja Odishan päällikkö. Solar Techno Alliancella (STA) on yli 2 lakh jäsentä (pan Intia) pääasiassa sellaisissa osavaltioissa kuin Punjab, Rajasthan, Bihar, Jharkhand, Haryana, Delhi, Madhya Pradesh ja Maharashtra , Odisha ja Assam. STA (Solar Techno Alliance) lanseerattiin syyskuussa 2021.

Palai on M Tech in IT Karnatakan yliopistosta Bangaloresta ja väittää olevansa kansainvälinen puhuja, yrittäjä ja sijoitusguru. Hän on myös STA:n propagandapäällikkö ja mediavaikuttaja Odishassa. Hän piti aiemmin YouTube-kanavaa levittääkseen tätä suunnitelmaa laajemmin. Hän on myös muiden kyseenalaisten huijausten jäsen, jotka ovat tarkastelun kohteena. Hän johtaa myös instituuttia nimeltä ”Learn to Earn”. Gurtejin ja Nirodin pidätyksen jälkeen hän kuitenkin joko poisti tai deaktivoi sosiaalisen median tilinsä. Hän oli myös käynyt Goassa yhdessä Nirodin kanssa osallistuakseen STA-juhlaan, EOW sanoi.

Samankaltaiset artikkelit