SoftBankin entinen johtaja perustaa stablecoinin välttääkseen korkean inflaation

It’s believed that stablecoins have been around for almost a decade

Akshay Naheta, entinen SoftBank Group Corp.:n johtaja, joka ohjasi joitakin yrityksen suurimmista kaupoista, perustaa uuden yrityksen Abu Dhabissa, joka keskittyy stablecoin-teknologiaan.

42-vuotias rahoittaja on perustanut DTR:n emiraatin kansainväliselle rahoitusvapaalle vyöhykkeelle ja tekee yhteistyötä Hongkongissa toimivan DRAM Trustin kanssa, jolla on siteitä useisiin varakkaisiin henkilöihin. He haluavat hyötyä vakaasta kolikon markkinoista, joiden Bernsteinin analyytikot arvioivat kasvavan yli 20-kertaiseksi 2,8 biljoonaan dollariin viidessä vuodessa. Toisin kuin useimmat markkinoilla olevat kolikot, jotka on sidottu Yhdysvaltain dollariin, DRAM-kolikoiden takana on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien dirham. Valuutan sidos dollariin tarjoaa suurempaa vakautta korkean inflaation maissa asuville henkilöille Turkista Egyptiin ja Pakistaniin ja tarjoaa samalla vaihtoehdon SWIFT-järjestelmälle.

”Pääpainopisteemme on näissä maissa pankkivapaat ja alipankit”, Naheta sanoi haastattelussa Dubaista. ”Jos haluat hajauttaa riskiäsi ja olla valuutassa, joka on dollaria vastaan, suuri prosenttiosuus rahasta voi siirtyä tähän.”

Deutsche Bank AG:n entinen kauppias Naheta oli keskeinen osa SoftBankin suurimmista kaupoista hänen toimikautensa aikana. Hän esitti perustaja Masayoshi Sonin piirisuunnittelijan Arm myymisestä puolijohdesuunnittelijalle Nvidia Corp. Hän johti myös 4 miljardin dollarin sijoitusta Nvidiaan vuonna 2017, jolloin hän ansaitsi 3 miljardia dollaria voittoa. Siitä lähtien, kun Naheta lähti SoftBankista viime vuonna, hän on työskennellyt useiden fintech-projektien parissa käyttäen Arabiemiirikuntia kotipaikkanaan.

Stablecoinit – kryptorahakkeet, jotka on sidottu dollarin kaltaiseen omaisuuteen – ovat olleet olemassa jo lähes vuosikymmenen ajan, mutta kauppiaat käyttävät niitä enimmäkseen digitaalisten omaisuuserien siirtämiseen pörssien välillä, ja ne ovat saavuttaneet rajallisen tunkeutumisen kuluttajien maksuihin. CoinGeckon mukaan liikkeessä on noin 124 miljardin dollarin arvosta vakaita kolikoita, joista suurin on Tether Holdings Ltd:n USDT. Kannattajille ne ovat erinomainen tapa saada halpoja, välittömiä rahansiirtoja ja maksuja. He ovat kuitenkin kohdanneet vastustusta keskuspankeilta, jotka ovat kiireisiä kehittämään omia digitaalisia valuuttojaan.

DRAM-kolikot ovat saatavilla hajautetuissa pörsseissä, mukaan lukien Uniswap, Sushiswap ja Pancakeswap, ja Nahetan mukaan tiimi aikoo työskennellä lähitulevaisuudessa keskitettyjen pörssien kanssa. Entinen SoftBankin johtaja odottaa sen olevan erityisen houkutteleva Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja sen ympäristössä, jossa on suuri ulkomaalainen väestö ja joka sijaitsee lähellä useita korkean inflaation maita Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa.

Vaikka Emirati-seteillä on nykyään pieni rooli globaalissa taloudessa, ne ovat hiljattain nousseet suositummaksi petrovaluuttaksi. ”Olemme siirtymässä täysin uuteen ja uudelleen johdotettuun rahoitusjärjestelmään, jossa dirhamista tulee suuri toimija”, Naheta sanoi. ”Olen äärimmäisen nouseva Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suhteen. Se on uusi Sveitsi – geopoliittisesti neutraali, loistava liikenteen solmukohta ja suosituin matkailukohde.

Samankaltaiset artikkelit