Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja sanoo, että salausriskien estämiseksi tarvitaan sääntöjä, infrastruktuuria – Digital Transformation News

Advanced economies' experience in their own history of money is also a very valuable experience, Georgieva said

Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) johtaja sanoi torstaina, että kryptovaluuttoja on säänneltävä, koska ne aiheuttavat riskejä rahoitusvakaudelle.

”Haasteena on, että korkea kryptovarojen käyttöönotto voi heikentää makrotaloudellista vakautta”, IMF:n toimitusjohtaja Kristalina Georgieva sanoi avauspuheessaan Soulissa pidetyssä digitaalisia valuuttoja käsittelevässä konferenssissa. Hän sanoi, että korkea kryptovarojen käyttöönotto voi vaikuttaa rahapolitiikan välittymisen tehokkuuteen, pääomavirtojen hallintatoimenpiteisiin ja julkisen talouden kestävyyteen epävakaiden verokantojen vuoksi.

”Tavoitteemme on tehdä tehokkaampi, yhteentoimiva ja helppopääsyisempi rahoitusjärjestelmä tarjoamalla säännöt krypton riskien välttämiseksi ja infrastruktuurista hyödyntämällä joitakin sen teknologioita”, Georgieva sanoi yhteisessä konferenssissa Etelä-Korean hallituksen ja keskuspankin kanssa. Sääntöjen ei ole tarkoitus ”palauttaa meitä salausta edeltävään maailmaan eikä murskata innovaatioita”, hän sanoi. ”Hyvät säännöt voivat kannustaa ja ohjata innovaatioita.”

Mitä tulee digitaalisen rahan kehittämiseen, Georgieva sanoi paneelikeskustelussa, että poliittiset päättäjät voisivat joko olla mukana ja auttaa tekemään sen paremmin tai jäädä sen ulkopuolelle – koska se tehdään joka tapauksessa. Toisilta oppimiseen on ”valtava kiinnostus” ja ”suurin kiinnostus” kehittyviltä markkinoilta oppimiseen, hän sanoi ja osoitti Intiaa erityisesti sen digitaalisen julkisen infrastruktuurin vuoksi. Myös kehittyneiden talouksien kokemus omasta rahahistoriastaan ​​on erittäin arvokas kokemus, Georgieva sanoi.

Samankaltaiset artikkelit