SC lykkää CBI:n vaatimusta takuita vastaan ​​Chanda Kochharin, aviomiehen Deepakin lainapetostapauksessa – Banking & Finance News

CBI, Chanda Kochhar, Supreme Court, loan fraud case, ICICI Bank CEO, top news, latest news, business news,

Korkein oikeus lykkäsi tiistaina 3. tammikuuta 2024 asti CBI:n kanneperusteen käsittelyä, joka koski Bombayn korkeimman oikeuden päätöstä takuiden myöntämisestä ICICI Bankin entiselle toimitusjohtajalle ja tohtori Chanda Kochharille ja hänen aviomiehelleen Deepak Kochharille lainapetostapauksessa.

Tuomarit Bela M Trivedin ja Satish Chandra Sharman kokoonpano pani merkille Kochharsien edustavan vanhemman asianajajan Amit Desain ilmoitukset, joiden mukaan hän haluaisi esiintyä fyysisesti sen edessä kiistelläkseen asiaa.

Desai, joka esiintyi käytännössä Mumbaista, sanoi, että yhteysongelmia oli, ja haki lykkäystä. CBI:tä edustettu ylimääräinen lakimies SV Raju vastusti Desain lykkäyspyyntöä ja sanoi, että kuuleminen pidetään keskiviikkona eikä sitä lykätä pitkäksi aikaa. Sen jälkeen lautakunta vahvisti asian ensi vuoden tammikuun 3. päivänä.

Tuomioistuin oli 16. lokakuuta pyytänyt Kochharsilta vastausta CBI:n vetoomukseen, joka koski Bombayn korkeimman oikeuden heille tässä tapauksessa myöntämää väliaikaista takuita.

ASG Raju oli sanonut, että korkein oikeus lähti väärästä olettamuksesta, jonka mukaan rikoksesta voidaan tuomita enintään seitsemän vuoden vankeusrangaistus ottamatta huomioon STK:n 409 §:ää (virkamiesten rikollinen luottamuspula), joka johtaa 10 vuoden vankeusrangaistukseen. elinkautinen vankeustuomio.

Tuomioistuin oli tiedustellut Rajulta, kuinka IPC:n § 409 (virkamiehen rikollinen luottamuspula) tuli voimaan, kun se oli yksityinen pankki. Lakimies oli vastannut, että pankki voi olla yksityinen, mutta asia koskee julkisia varoja.

Myöhemmin korkein oikeus veti tutkintaviraston vireille, koska se ei vastustanut Chanda Kochharille ja hänen aviomiehelleen myönnetyn kahden viikon väliaikaisen takuiden toistuvaa jatkamista. Bombayn korkein oikeus oli 9. tammikuuta tänä vuonna myöntänyt parille takuita sanoen, että heidän pidätyksensä ei ollut lain säännösten mukainen. CBI valitti asiasta korkeimpaan oikeuteen.

Päivä takuiden myöntämisen jälkeen Chanda Kochhar käveli ulos Bycullan naisten vankilasta Mumbaissa, kun taas hänen miehensä vapautettiin Arthur Roadin vankilasta. Korkein oikeus oli katsonut, että Kochharien pidättäminen oli rikosprosessilain (CRPC) 41A §:n vastaista, joka velvoittaa lähettämään ilmoituksen asianomaisen poliisin eteen.

CBI pidätti pariskunnan 23.12.2022 Videocon-ICICI Bankin lainatapauksen yhteydessä. Kochharien lisäksi CBI pidätti asiassa myös Videocon-ryhmän perustajan Venugopal Dhootin.

”Tosiasioiden mukaan vetoomuksen esittäjien (Kochharien) pidätys ei tapahtunut lain säännösten mukaisesti. Lain 41(A) määräyksiä ei ole noudatettu, mikä oikeuttaa heidän vapauttamisensa”, korkein oikeus sanoi.

HC oli määrännyt kaksikon toimimaan yhteistyössä tutkijan kanssa ja esittäytymään CBI:n eteen kutsuttaessa. Se oli myös pyytänyt kochhareja luovuttamaan passinsa CBI:lle.

CBI on väittänyt, että yksityisen sektorin lainanantaja ICICI Bank oli myöntänyt Dhootin tukemille Videocon-konsernin yrityksille 3 250 miljoonan rupian luottoa pankkivalvontalain, Reserve Bank of Indian ohjeiden ja pankin luottopolitiikan vastaisesti.

CBI oli nimennyt Chanda Kochharin, Deepak Kochharin ja Dhootin sekä Deepak Kochharin hallinnoiman Nupower Renewablesin (NRL), Supreme Energyn, Videocon International Electronics Ltd:n ja Videocon Industries Ltd:n syytetyiksi vuonna 2019 rekisteröidyssä FIR:ssä IPC:n rikosliittoon ja salaliittoon liittyvissä osioissa. korruption ehkäisylain säännökset.

Se väitti myös, että osana vastiketta Dhoot investoi 64 miljardia rupiaa Nupower Renewablesiin Supreme Energy Pvt Ltd:n (SEPL) kautta ja siirsi SEPL:n Deepak Kochharin hallinnoimalle Pinnacle Energy Trustille kiertävää reittiä vuosina 2010–2010. 2012.

Samankaltaiset artikkelit