US SEC haastaa Krakenin kryptovaihdon oikeuteen rekisteröinnin epäonnistumisesta – Digital Transformation News

Reportedly, Kraken was founded in 2011

Kraken, yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, haastoi maanantaina oikeuteen Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomiteassa, joka syytti sitä laittomasta toiminnasta arvopaperipörssinä ilman rekisteröitymistä sääntelyviranomaiselle.

Oikeusjuttu San Franciscon liittovaltion tuomioistuimessa on viimeisin askel SEC:n puheenjohtajan Gary Genslerin pyrkimyksissä tuoda kryptovaluutta virastonsa toimivaltaan väittämällä, että digitaaliset varat ovat sijoitussopimuksia, joihin sovelletaan liittovaltion arvopaperilakeja. Kraken aikoo puolustaa itseään sanomalla, että kongressin pitäisi päättää, miten kryptovaluuttojen vaihtoa säännellään, ja kutsui SEC:n näkemystä digitaalisista varoista ”lain kannalta virheelliseksi, tosiasiassa virheelliseksi ja politiikan kannalta tuhoisaksi”. San Franciscossa toimiva pörssi sanoi myös, että oikeusjuttu ei vaikuta sen yli 10 miljoonaan asiakkaaseen.

Kesäkuussa SEC nosti samanlaiset kanteet maailman suurinta kryptovaluuttapörssiä Binancea ja Yhdysvaltojen suurinta Coinbasea vastaan. Molemmat puolustavat viranomaisen vaatimuksia. SEC sanoi, että Payward Inc ja Payward Ventures Inc, jotka toimivat nimellä Kraken, ovat vuodesta 2018 lähtien ansainneet satoja miljoonia dollareita järjestäessään krypto-ostoja ja -myyntiä samalla, kun ne ovat sulkeneet ”silmän” arvopaperilakeja vastaan, jotka on suunniteltu suojelemaan sijoittajia.

Krakeniä syytettiin myös puutteellisesta sisäisestä valvonnasta ja puutteellisesta kirjanpidosta, mikä heijastui osittain asiakkaan rahan sekoittamisessa omaan ja käyttökustannusten maksamiseen suoraan asiakkaiden tileiltä. Rekisteröinnin epäonnistuminen on ”johtanut liiketoimintamalliin, joka on täynnä eturistiriitoja ja jotka ovat vaarantaneet sijoittajien varat”, SEC:n valvontapäällikkö Gurbir Grewal sanoi lausunnossaan. ”Krakenin valinta laittomista voitoista sijoittajansuojan sijaan on yksi tapa, jota näemme liian usein tässä tilassa.”

Lausunnossaan Kraken sanoi, että SEC:n valitus myönsi, että kaikki väitetyt ”sekaantumiset” merkitsivät ”enintään Krakenin jo ansaitsemia kuluja”. SEC syytti myös Binancea asiakkaiden varojen sekoittamisesta Reutersin raportin jälkeen, jossa kuvattiin tällaista toimintaa. Binance on kiistänyt ristiriitaiset syytökset. Maanantain oikeusjutussa vaaditaan siviilisakkoa, luvattomien voittojen purkamista ja vaihdon lopettamista ilman rekisteröitymistä.

Kraken perustettiin vuonna 2011. Sen taustalla ovat sijoittajat, kuten Blockchain Capital, Digital Currency Group, Hummingbird Ventures, SkyBridge ja Tribe Capital. Asia on SEC v Payward Inc et al, US District Court, Northern District of California, nro 23-06003.

Samankaltaiset artikkelit