RBI korottaa pankkien johtoon kuulumattomien johtajien palkkakattoa – Banking & Finance News

rbi, reserve bank of india, banking, private banks, banking and finance

Reserve Bank of India (RBI) on päättänyt muuttaa joidenkin pankkiryhmien johtoon kuulumattomien johtajien palkkojen ylärajaa 30 000 rupiaan vuodessa aiemmasta 20 000 rupiaan.

Uudistettu yläraja astuu voimaan välittömästi. Normit koskevat yksityisten pankkien lisäksi myös pieniä rahoituspankkeja, maksupankkeja sekä ulkomaisten pankkien kokonaan omistamia tytäryhtiöitä.

RBI sanoi perjantaina antamassaan ilmoituksessa, että muutos on tehty ottaen huomioon johtoon kuulumattomien johtajien keskeinen rooli pankkien hallitusten ja sen eri komiteoiden tehokkaassa toiminnassa. Lisäksi sen tavoitteena on, että pankit voivat houkutella hallitukseensa riittävästi päteviä päteviä henkilöitä.

Pankeilla on oltava asianmukaiset kriteerit kiinteän palkkion myöntämiseksi johtokunnan ulkopuolisille johtajilleen hallituksen hyväksynnällä ennen voimassa olevien palkkioiden tarkistamista.

Pankin hallitus voi vahvistaa pienemmän summan 30 000 rupiaa vuodessa pankin koon, johtoon kuulumattomien johtajien kokemuksen ja muiden asiaan liittyvien tekijöiden mukaan.

Yksityisten pankkien on hankittava viranomaishyväksyntä osa-aikaisen puheenjohtajan palkkiosta pankkialan sääntelynormien mukaisesti.

”Pankkien on julkistettava johtokunnan jäsenille maksetut palkkiot vähintään vuosittain tilinpäätöksessään”, tiedotteessa sanotaan.

Samankaltaiset artikkelit